Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
22-12-2017 17:14

Μιχάλης Αλεξανδρόπουλος: «Η Παλλήνη έχει τα προσόντα να ανέβει στην Volleyleague»

Μία από τις τρεις αήττητες ομάδες στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών είναι η Παλλήνη. Η αθηναϊκή ομάδα, με ρεκόρ 7-0 στον Α1 υποόμιλο, συνεχίζει και φέτος την εκπληκτική της πορεία, μετά την περυσινή που έφτασε μία ανάσα από την άνοδο στη Volleyleague Ανδρών. Ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας την τελευταία διετία, Μιχάλης Αλεξανδρόπουλος, μίλήσε στο volleyball.gr για την απόφαση του να παραμείνει στην Παλλήνη, για το φετινό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών και για τα όνειρα ανόδου στη μεγάλη κατηγορία.
Τι ήταν αυτό που σας κράτησε στην Παλλήνη;

«Αυτό που με έκανε να μείνω είναι το οικογενειακό περιβάλλον που έχει η Παλλήνη. Δεν υπάρχουν ίντριγκες, κακίες, με έχουν κερδίσει οι άνθρωποι που τρέχουν τον σύλλογο και τα παιδιά που βρήκα στην ομάδα είναι άξια και καλοί χαρακτήρες. Όλο αυτό το πάντρεμα με έκανε να παραμείνω». 

Πως το βλέπετε το φετινό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών;

«Όλα τα παιχνίδια είναι δυνατά στον ομιλό μας. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος όμως από τον τρόπο που διεξάγεται φέτος το πρωτάθλημα της Α2. Θα περίμενα να βρεθεί μία λύση για να γίνει η Pre League, όπως έγινε στις γυναίκες. Πρέπει να  υπάρχει ένα πρωτάθλημα ενιαίο για την Α2. Από την στιγμή που δεν δημιουργήθηκε όμως, έπρεπε το σύστημα διεξαγωγής να είναι παρόμοιο με το περυσινό. Αυτό που γίνεται φέτος είναι άδικο για όλες τις ομάδες. Δεν μπορούν να ξοδεύουν ομάδες μεγάλα ποσά σε ταξίδια, μπάτζετ και να φοβούνται ότι δεν θα τους δοθεί καν η ευκαιρία να διεκδικήσουν την άνοδο. Δεν είναι ισότιμο».

Ποιες ομάδες έχετε ξεχωρίσει;

«Από τον νότιο όμιλο είναι η ΑΕΚ ο ΟΦΗ, η Ρόδος και ο Απόλλωνας που έχουν κάνει ανταγωνιστικά σύνολα και θα κονταροχτυπηθούμε για τα μπαράζ και την άνοδο. Η Παλλήνη έχει τα προσόντα για την άνοδο αλλά δεν είναι εύκολο».

Σε περίπτωση που καταφέρετε με την Παλλήνη να βρεθείτε στην Volleyleague, μπορεί ο σύλλογος να καθιερωθεί στην κατηγορία;

«Όλες οι ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα αλλά θεωρώ ότι είναι όλα θέμα προγραμματισμού. Εδώ, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κρατηθεί στην κατηγορία, όπως και άλλες μεγάλες ομάδες στο παρελθόν. Φανταστείτε δηλαδή πόσο δύσκολο θα είναι για πιο μικρές ομάδες. Αν και εφόσον η Παλλήνη καταφέρει να ανέβει, θα κάνω έναν προγραμματισμό καθαρά ελληνικό και ας πέσουμε μετά. Για ποιον λόγο να φέρω ξένους αθλητές για να πέσω κατηγορία; Αυτοί που προσπάθησαν και έφεραν την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, αυτοί θα αγωνιστούν. Δεν κερδίζω τίποτα αν φέρω ξένο με πολλά λεφτά και πέσω πάλι. Αν είναι να ανέβω κατηγορία θα είναι με Έλληνες και θα αγωνιστώ με Έλληνες».

Στο πλευρό σας είναι και ο Βίκτωρας Κουρούπης...

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας έχει πλαισιώσει και είναι αρωγός της προσπάθειάς μας ο Βίκτωρας Κουρούπης. Τον ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθειά του και ελπίζουμε στα καλύτερα».