Εκτυπώστε τη σελίδα
07-04-2013 11:00

Το κύκνειο άσμα της ΧΑΝΘ

Θεσσαλονίκη. Του Κωνσταντίνου Χρυσίδη:
Ολοκληρώθηκε μια κακή χρονιά για τη ΧΑΝΘ, μέσα στο κλειστό της ΜΕΝΤ. Η νίκη 3-1 (17-25, 25-22, 25-18, 25-20) για τους γηπεδούχους, ¨υπέγραψε¨ τον υποβιβασμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της φετινής Α2.


Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν μια εξαιρετική χρονιά, όντας η ομάδα με τις λιγότερες ήττες στην κατηγορία και χάνοντας για διαφορά δύο πόντων την πρώτη θέση και τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου.

Το παιχνίδι ήταν το τελευταίο για τη φετινή χρονιά, με τη ΜΕΝΤ να παίζει για την τιμή των όπλων και τη ΧΑΝΘ για να διεκδικήσει όσες ελάχιστες πιθανότητες είχε για τη σωτηρία. Στο πρώτο σετ, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μπλοκάρουν τα ατού της ομάδας της Τούμπας και πραγματοποιώντας μια καλή και ψυχομένη εμφάνιση, κατάφεραν να προηγηθούν με 17-25. Στα επόμενα τρία σετ η κατάσταση άλλαξε, με τους μπλε να ανεβάζουν στροφές, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά στην επίθεση και στην υποδοχή. Συναρπαστικό το δεύτερο σετ με τους παίκτες του Γκολίτση να πανηγυρίζουν τελικά. Στα επόμενα δύο σετ, ήταν φανερή η απογοήτευση των φιλοξενούμενων που φάνηκε ότι δεν το πιστεύουν. Σαφώς καλύτερη η ΜΕΝΤ, πήρε εύκολα το τρίτο σετ και με πανομοιότυπο τρόπο το τέταρτο, γυρνώντας το σκορ υπέρ της και κερδίζοντας 3-1. Δύο σημαντικές απουσίες για τη γηπεδούχο ομάδα με τους Αντιφάκο και Δημητριάδη να μη δίνουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Οι Χρυσάφης και Κωσταρέλης πήραν θέση στην αρχική εξάδα με τον δεύτερο να επανεμφανίζεται μετά από απουσία μεγάλου χρονικού διαστήματος και να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Διαιτητές: Ισκάς-Μπέλλος

Τα σετ: 3-1 (17-25, 25-22, 25-18, 25-20)

ΜΕΝΤ (Γκολίτσης): Ναζίρης, Σακόγλου, Χρυσάφης, Βέλο, Γεροβασιλείου, Κωσταρέλλης / Τσακογιάννης (λ), Πιπέργιας, Παπαπαναγιώτου, Μπουδούρογλου, Μελιδώνης (λ)

ΧΑΝΘ (Σδραυκάκης): Ακριτίδης, Ντινόπουλος, Χριστόπουλος, Κατσαφλιάκας, Τσάρας, Τέζιας / Πάντσιος (λ), Οικονομίδης

*Η φωτογραφία είναι από το ματς του ΑΓ.Σ.Ι με τη ΧΑΝΘ