1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-04-2013 20:32

«Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ να είναι μόνο φίλοι της Παναχαϊκής»

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης μίλησε στους τοπικούς δημοσιογράφους για την πορεία της Παναχαϊκής, για την διαδικασία της ανόδου στην Α1 μέσω των μπαράζ, για τα διοικητικά της ομάδας αλλά και για την διαιτησία.

 

Φτάσαμε στο τυπικό τέλος του πρωταθλήματος, αφού ουσιαστικά τέλος δόθηκε με τη νίκη στην Μεταμόρφωση. Πως κρίνεις την πορεία τελικά, εξελίχθηκε όπως ήθελες;
«Όλα κύλησαν ομαλά, έγιναν όλα όπως ακριβώς τα είχαμε σχεδιάσει. Το πρώτο ήταν να βγούμε αλώβητοι απόν τον πρώτο κύκλο που ήταν η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος χωρίς βαθμολογικές απώλειες, κάτι που το καταφέραμε. Το δεύτερο να αντιμετωπίσουμε προβλήματα τραυματισμών μέσα στην σεζόν, αυτό έγινε σε σχεδιασμό με τον Άρη Αγγελόπουλο αφού υπήρχαν από πίσω 4-5 παιδιά, που ανά πάσα στιγμή, όπου χρειάστηκε έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έτσι ήρθαν τα αποτελέσματα φυσιολογικά όπως τα είχαμε σχεδιάσει».

Το σημαντικότερο είναι το τώρα. Τα μπαράζ. Πιστεύεις ότι θα είναι δύσκολη η επίτευξη της ανόδου, εύκολη και κατά πόσο δίκαιο το να ανέβουν 2 στους 3;
«Το καλοκαίρι όταν συμμετείχα στην κλήρωση του πρωταθλήματος, υπήρξαν αρκετές ενστάσεις ως προς τον τρόπο διεξαγωγής των μπαράζ. Δεν θα ξεχάσω τν ένσταση που έκανα απέναντι στον κ. Μαυρομάτη, με ερώτημα: «Σε περίπτωση οι ομάδες είναι μια από την Πάτρα, ή μια από την Ορεστιάδα, πως θα είναι εφικτό χωρίς καμία βοήθεια, ούτε από το κράτος, ούτε από την Ομοσπονδία, ούτε τους Δήμους, τις Νομαρχίες τις Περιφέρειες, πως θα ανταπεξέλθουν;». Η απάντηση τότε που μου δόθηκε ήταν ότι φτιάξαμε πρωτάθλημα με πάρα πολλές ομάδες για να συμμετέχουν στο… όνειρο και ομάδες που δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε τόσο μεγάλη κατηγορία. Δηλαδή μας καλωσόρισε σε ένα ταξίδι με πολύ ακριβά κόμιστρα. Μας είπαν όποιος δεν διαθέτει χρήματα για να συμμετέχει, ας πάει σπίτι του. Από την αρχή η άνοδος θα κρινόταν στα μπαράζ, γι’ αυτό και ο σχεδιασμός έγινε πάνω σε αυτό. Ακόμη και οι προπονήσεις που έγιναν μεσούσης της περιόδου, γνωρίζαμε πότε θα κάνουμε «κοιλιά», γι’ αυτό προσλήφθηκε ο Χάρης Μπουρδανιώτης, που  είναι γυμναστής και μας κράτησε καθ’ όλη την διάρκεια, μας έδωσε το σωστό τάιμινγκ ώστε να φορτσάρουμε όταν πρέπει και η ομάδα προς το τέλος, και ακόμη και στο ματς με την Μεταμόρφωση, όποτε ήθελε κέρδιζε, όποτε ήθελε έχανε. Μπαίνανε-βγαίναμε παίκτες, κάναμε αλλαγές, αλλά εμείς γνωρίσαμε τι να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το κέρδος από την χρονιά.
Τα μπαράζ είναι για εμένα 4 παιχνίδια. Πρέπει στα 4 πρώτα παιχνίδια να κάνουμε 4 νίκες και την Κυριακή το απόγευμα να πανηγυρίσουμε την άνοδο στην Αγυιά. Δεν θέλω καν να ασχοληθούμε με το 3ο τουρνουά της Ορεστιάδας. Δεν πιστεύω ότι θα στραβώσει κάτι. Είμαστε πιο έτοιμοι και το επίπεδο των αθλητών είναι τέτοιο που μπορούμε να λέμε από τώρα ότι μπορούμε να κερδίσουμε και τα τέσσερα παιχνίδια». 

Είπες για ταξίδι με ακριβά κόμιστρα. Φέτος κάνεις μια νέα προσπάθεια με την οικογένεια σου σε διοικητικό επίπεδο. Πόσο ακριβό ήταν το κόμιστρο αυτό μέχρι στιγμής; Κάνε μας έναν απολογισμό για το διοικητικό κομμάτι.
«Αυτά τα χρόνια ήμουν αθλητής και καλώς ή κακώς έπεσα σε διοικήσεις που δεν ανταπεξήλθαν στον ρόλο τους. Πάντα είχα προβλήματα στην καριέρα μου. Φέτος, προσπάθησα να δώσω στα παιδιά αυτό που δεν είχα όλα αυτά τα χρόνια. Σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα υπήρχαν παράπονα. Πράγματα τα οποία δεν άφηναν την εκάστοτε ομάδα να προχωρήσει. Θέλαμε με τον Νίκο να δώσουμε εφόδια στα παιδιά και να μην έχουν κανένα πρόβλημα και έως τώρα τα καταφέραμε. Έχουμε έναν μήνα ακόμα. Έχω ένα τεράστιο παράπονο, το ότι δεν είχαμε βοήθεια από κανέναν. Η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή αυτούς τους 6 μήνες δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και μέχρι και το τελευταίο συμβούλιο την Τετάρτη, δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε κάποιο έσοδα, με αποτέλεσμα όλο το κόστος της φετινής χρονιάς να πέσει στις πλάτες μας. Δεν τηρήθηκε η συμφωνία που έγινε το καλοκαίρι και η Ερασιτεχνική μας ενημέρωσε ότι έχει μόνο χρέη. Είναι η 4η χρονιά και η Ερασιτεχνική συνεχίζει να δημιουργεί χρέη. Έχω μια ερώτηση να κάνω σε όλους αυτούς τους ανθρώπους: «Για ποιο λόγο είναι εκεί; Να πούνε για το όραμα τους, θέλουμε αυτό, ζητάμε αυτό». Εγώ είδα φέτος την ομάδα γυναικών που ανέλαβαν να τα βγάλουν εις πέρας, την ρίξανε κατηγορία (!!!). Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω την πορεία της Ερασιτεχνικής, αλλά θέλοντας και μη, σχολιάζω το γεγονός πως οι άνθρωποι αυτοί ασχολούνται περισσότερο με τον Κούγια και το ποδόσφαιρο από ότι θα έπρεπε. Ζητήσαμε να είναι αρωγοί της προσπάθειας μας και μέχρι και την πρωτοχρονιάτικη πίτα, την έκοψαν όταν εμείς ήμασταν στην Σάμο. Μπαίνουν εμπόδια ενώ δεν θα έπρεπε. Στην  τελευταία μας συνάντηση μας άνοιξαν την πόρτα έτσι ώστε η ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, μόνη της, χωρίς την βοήθεια τους, χωρίς γήπεδο, αφού έχουν μόνο χρέη που είναι θηλιά στο λαιμό. Ήδη έχουμε ξεκινήσει με τους νομικούς συμβούλους να βρούμε τρόπο και φόρμουλα να προσχωρήσει η ομάδα στην Α1’ χωρίς προβλήματα, αφού υπάρχουν προσφυγές, διαταγές πληρωμών, υπάρχουν χρέη που κυνηγούν το σωματείο. Εμείς με κάποιο τρόπο, θα προσπαθήσουμε αυτά τα χρέη να μην ακουμπήσουν την προσπάθεια που κάνουμε. Θα δημιουργήσουμε ένα ΤΑΠ και θα προχωρήσουμε αυτόνομα. Ίσως έτσι να είναι καλύτερα για όλους. Έχω την εντύπωση ότι η ομάδα βόλεϊ ήταν αγκάθι για αυτούς που προβάλλονται περισσότερο ενώ δεν θα έπρεπε. Ίσως ενοχλούμε με την πορεία μας».

Η λύση πάνω σε αυτό ποια μπορεί αν είναι;
«Ψάχνουμε ένα νομικό κομμάτι, ώστε μέσω απορρόφησης ή συγχώνευσης, μιας διαδικασίας που θα επιτρέπει στο σωματείο της Παναχαϊκής, με το όνομα και το έμβλημα της Παναχαϊκής αλλά ένα άλλο ΑΦΜ,  να προχωρήσει. Είναι κάτι που κυνηγάμε, έχουν γίνει συναντήσεις και θα μιλήσουμε αναλυτικά μετά τα μπαράζ που θα εξασφαλιστεί η άνοδος. Ακόμη είναι νωρίς. Περισσότερη στήριξη βρήκαμε στην Ομοσπονδία που ήταν δίπλα μας ενώ δεν το περιμέναμε, αφού υπάρχει η κόντρα με την Οικογένεια μας και του κ. Μαυρομάτη, παρά από την Ερασιτεχνική. Να σας θυμίσω για παράδειγμα το θέμα του Κυπέλλου, που η ίδια η Ερασιτεχνική δεν μας δήλωσε καν στο Κύπελλο και πήραμε συμμετοχή μετά από φιλότιμες προσπάθειες παραγόντων της Ομοσπονδίας».

Προσπαθήσατε για την άνοδο ξανά στο παρελθόν και φτάσατε κοντά. Βλέπεις κάποια σύγκριση στο τότε με το τώρα;
«Όντως για 2 χρονιές είχαμε καταπληκτικό υλικό και θα μπορούσε η Παναχαϊκή να έχει κερδίσει την άνοδο νωρίτερα. Όπως προανέφερα, έγιναν απίστευτα πράγματα στις τελευταίες αγωνιστικές, με αποτέλεσμα ή να μην παίξουμε μπαράζ ή να μην πάρουμε την απευθείας άνοδο. Και πάλι πρωταγωνιστούσε η Ερασιτεχνική. Πέρα από το γεγονός ότι είχαμε τεράστια οργανωτικά προβλήματα. Εγώ τις 2 χρονιές δεν τελείωσα καν το πρωτάθλημα, γιατί εναντιώθηκα, ήρθα σε κόντρα. Είχαμε υλικό να ανέβουμε, αλλά δεν μας άφηναν. Φέτος κατάλαβα τους λόγους, αλλά τους κρατάω για εμένα».

Όλο αυτό, δεν είναι όμως ένας διαχωρισμός της Ερασιτεχνικής και της ομάδας βόλεϊ;
«Τον διαχωρισμό τον επιθυμεί διακαώς η Ερασιτεχνική και είναι τέτοια η κατάσταση με τα χρέη της Παναχαϊκής, που υπερβαίνουν τα 800 χιλ. ευρώ, που δεν επιτρέπουν κάτι διαφορετικό στην παρούσα φάση. Η Παναχαϊκή με αυτά τα δεδομένα δεν έχει κανένα. Δεν έχει προβεί σε κανέναν διακανονισμό, ούτε προς 3ους, ούτε προς παίκτες, ούτε προς τις τράπεζες, ούτε προς τους ιδιώτες, ούτε προς την απαλλοτρίωση, ούτε προς τα δάνεια στην Αχαϊκή Τράπεζα. Τα  χρέη διογκώνονται και η διοίκηση παραμένει η ίδια. Έγιναν κάποιες εκλογές που αρκετός κόσμος έχει θίξει, όλοι έχουν τις εντάσεις τους, αλλά για αυτούς όλα κυλούν ομαλά, η διοίκηση συνεχίζει το έργο της. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για να παίξει η ομάδα στην Α1’. Προ τεσσάρων ημερών, ο Νίκος δέχτηκε τηλέφωνο από τον Κόζη που ζητάει το ΑΦΜ της Παναχαϊκής για να καταθέσει προσφυγή.  Μου έκανε εντύπωση, γιατί όλοι αυτοί που έχουν να λαμβάνουν από την Παναχαϊκή, πιστεύουν ότι ανεβαίνοντας η ομάδα στην Α1’, θα διεκδικήσουν τα λεφτά τους από εμάς. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Δημήτρης (σ.σ. Κόζης). Δεν έχω κάτι με το παιδί. Μας περιμένουν στη γωνία».

Με βάση το συμφωνητικό, δεν έχει αποφασιστεί ότι τα χρέη μέχρι το 2012-13 το έχει αναλάβει η Ερασιτεχνική;
«Το συμφωνητικό δεν το αναγνωρίζει η εφορία. Άρα δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε φορολογική ενημερότητα για να πραγματοποιήσουμε την έναρξη του ΤΑΠ. Αν χρησιμοποιήσουμε το ΑΦΜ, αυτομάτως υιοθετούμε τα χρέη, όχι μόνο του βόλεϊ, αλλά όλα. Επίσης, επιχορηγήσεις και χορηγίες θα δεσμεύονται από τα χρέη».

Απ’ ότι καταλαβαίνουμε, ο μεγάλος εχθρός της Παναχαϊκής είναι η ίδια η ομάδα. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε η Ορεστιάδα.
«Όταν προσπαθείς μια εβδομάδα να κάνεις συμβούλιο, παλεύεις να μαζέψεις την καινούργια διοίκηση, να λύσεις τα προβλήματα και δεν λύνονται, κανονίζεις συνάντηση να βρεις ώρες για τους αγώνες και αντ’ αυτού βλέπεις έγγραφο στην  αστυνομία που λέει ότι απαγορεύονται τα παιχνίδια, δεν βλέπουμε συμπαράσταση..»

Με την αστυνομία τι πρόβλημα προέκυψε;
«Υπάρχουν αντιρρήσεις από την αστυνομία. Εμείς έχουμε επιστολή από τον πρόεδρο της ΑΕΚ που ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνει μετακίνηση οπαδών. Πρώτη φορά η αστυνομία ενέργησε 1 μήνα πριν το ματς, στείλανε χαρτί στην Ομοσπονδία ότι αρνούνται να γίνει το παιχνίδι, χωρίς να έχουν οριστεί τα μπαράζ, χωρίς να ξέρουν πότε και αν παίζουμε με τη ΑΕΚ. Πρωτοφανής η κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία αδυνατώ να πιστέψω ότι μόνη της το ξεκίνησε αυτό».

Τι προτείνει αντί για Αγυιά;
«Η Αστυνομία προτείνει «Τόφαλος», αλλά εμείς δεν πάμε εκεί, αρνηθήκαμε. Δεν είναι καθαρό, δεν έχει νερό, του λείπουν  λειτουργικά πράγματα για να φιλοξενήσει το τουρνουά. Η μία σκέψη μας είναι το γήπεδο της ΕΑΠ που επίσης έχει αρκετά προβλήματα. Αλλά εγώ πιστεύω ότι θα παίξουμε στην Αγυιά και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα πρώτα και από Δευτέρα θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον κ. Κυριακόπουλο που έχει υπογράψει το έγγραφο αυτό, ώστε να τον μεταπείσουμε να δεχτεί να γίνει το ματς στην Αγυιά.  Αν δεν κάνει πίσω η αστυνομία, υπάρχει η σκέψη να το διοργανώσουμε μόνοι μας στην Αγυιά, με εταιρία σεκιούριτι, θα επωμιστούμε το κόστος και μετά από συνάντηση με το «club» της ΑΕΚ στην Πάτρα, με τα οποία τυχαίνει να έχω και προσωπική γνωριμία. Θέλω να μιλήσω με τα παιδιά εκεί, να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο Παναχαϊκή - ΑΕΚ. Ας έρθουν να δουν το ΑΕΚ - Ορεστιάδα και ας γεμίσουν το γήπεδο. Αλλά στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Παναχαϊκή, θέλουμε με κάποιο τρόπο, να μην υπάρξουν εισιτήρια και είτε με προσκλήσεις, είτε μετά από συνεννόηση με τους οργανωμένους, να είναι όλοι καλεσμένοι και στο γήπεδο να είναι μόνο φίλοι της Παναχαϊκής».

Οι άλλες ομάδες σας χρίζουν φαβορί; Το δέχεσαι;
«Παίζουμε στα ίσα με ομάδες Α1. Είμαστε φαβορί και πρέπει να το δείξουμε. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την συμμετοχή στα μπαράζ και θα είναι ανόητος όποιος το πει αυτό».

ΑΕΚ ή Ορεστιάδα;
«Δεν ασχολούμαστε με τις άλλες ομάδες. Τις σεβόμαστε αλλά δεν ασχολούμαστε».

Φοβάσαι με βάση τα προηγούμενα, μια πιθανή τρικλοποδιά;
«Πλέον δεν μας αγγίζει τίποτα. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Είμαστε στην τελική ευθεία και γνωρίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλά. Εγώ και ο Νίκος είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε μόνο στο παιχνίδι, γιατί μας απασχολούν άλλα 15 πράγματα να ασχοληθούμε. Ευτυχώς έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου και των ΜΜΕ, που μας δείξατε εμπιστοσύνη. Οι οπαδοί θα είναι κύριοι και θα φέρουν εις πέρας και 3 παιχνίδια. Θα έχουμε προβλήματα αλλά θα τα ξεπεράσουμε. Όλοι μπροστά στον στόχο που λέγεται άνοδος, πρέπει να βάλουμε πλάτη. Δεν περιμένω κάτι περισσότερο από την Ερασιτεχνική. Ζητάω να μας αφήσουν να κάνουμε την δουλειά μας. Να ανέβουμε. Να ζήσουμε αυτό που επιθυμεί διακαώς ο κόσμος».

Να μιλήσουμε και λίγο για την ΕΑΠ;
«Μας πονάει η κατάσταση της ΕΑΠ. Μεγαλώσαμε εκεί, ξεκινήσαμε εκεί τα πάντα και είναι λυπηρό να συμβαίνουν όλα αυτά. Εγώ πληρώνω την συνδρομή μου στους παλαιμάχους, έχω άποψη και δεν αντέχω να βλέπω στο φως της δημοσιότητας συνεντεύξεις από ανθρώπους που με την παρουσία τους στην ΕΑΠ κατέστρεψαν τα πάντα. Δεν μπορώ να βλέπω να αποποιούνται τις ευθύνες τους και να δημιουργούν εντυπώσεις, μετά από το κακό που προκάλεσαν σε ένα σωματείο. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι βλακεία ή αν υπάρχει δόλος σε όλο αυτό. Στεναχωριέμαι με συνεντεύξεις τύπου «Τα κάστρα πέφτουν από μέσα», δεν έχει αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ζημίας που προκάλεσε στο σωματείο και αυτά που είπα το 2007 που έδωσα την τελευταία μου συνέντευξη στην ΕΑΠ, τότε με αποκαλούσαν γραφικό και τρελό, αλλά το 2013 με λένε προφήτη και Νοστράδαμο. Έχω βγει αληθινός σε όλα. Δύο που είχαν τα ηνία, άφησαν στάχτη και βγαίνουν στο προσκήνιο σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η γειτονιά είχε 2000 κόσμο στο γήπεδο και 500 παιδιά στις ακαδημίες. Είναι ντροπή ο Χριστόπουλος να κάνει δηλώσεις. Ας αναλάβει τις ευθύνες του. Μόνο στάχτη άφησε πίσω του. Είμαστε στην ίδια γειτονιά, οι ίδιο άνθρωποι και βλέπουμε τον ίδιο άνθρωπο να πρωταγωνιστεί. Είναι προτιμότερο να κλείσει το στόμα του και να εξαφανιστεί, όπως έκανε αυτόν τον χρόνο».

Ποιος είναι ο δεύτερος;
«Ο Μανώλης Ρογδάκης. Και ο Νίκος και εγώ του χτυπήσαμε την πόρτα 100αδες φορές και προσπαθήσαμε να του μιλήσουμε, αλλά με την μεγαλομανία του και την ασχετοσύνη του κατέστρεψε  την ΕΑΠ. Ας βγει να πει πραγματικότητα. Δεν μπορεί να κρυβόμαστε. Πρέπει κάποια στιγμή να πούμε αλήθειες. Πέρασαν εκατομμύρια, επιχορηγήσεις, δεκάδες παιδιά και έμεινε… στάχτη, λαίλαπα. Ήμαρτον. Ας αναλάβει κάποιος τις ευθύνες του».

Για τον κόσμο της Παναχαϊκής;
«Θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο, παρά τις αντιπαλότητες και τις όποιες διαφορές, σε αυτά 3 παιχνίδια να τα αφήσουν όλα στην άκρη. Να ξεχάσουν τον Κούγια, τους μπράβους, τους προπονητές, τον χλοοτάπητα και να μπούνε στο παρκέ και να δούνε την προσπάθεια από 20 παιδιά, που μαζί με 5 χορηγούς όπως ο Κώστας, που είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει δώσει το κλειδί (!!!) από την περιουσία του και μας λέει «ελάτε». Παιδικό, Εφηβικό, Ανδρικό, Γυναίκες, Νεάνιδες, Κορασίδες, Μπάσκετ, έρχονται ΟΛΟΙ εδώ με δικά τους κλειδιά, μαζί με τον Κώστα λοιπόν, να στηρίξουνε την προσπάθεια που κάνουμε. Δεν μπορώ να δεχτώ την Αγυιά μισογεμάτη. Θέλω 1 ώρα πριν και 1 ώρα μετά να είναι γεμάτο. Δεν πιστεύω ότι δεν μπορούμε να γεμίσουμε ένα γήπεδο 600 ατόμων. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πόσο μεγάλο είναι αυτό που κάνουμε. Του χρόνου αν όλα πάνε καλά, η Παναχαϊκή θα αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό… Κανένας απ’ έξω. Τους έχουμε όλους ανάγκη. Δεν υπάρχουν διαφορές. Μια η φιλοσοφία μας. «Άνοδος στην Α1’»… Στην Α1’ χρειάζεσαι στρατό. Τώρα μπορεί να είναι 200 στρατιώτες, αλλά του χρόνου θα είναι 1000 και του παραχρόνου 5000. Ο κόσμος της Παναχαϊκής είναι πολύς».

Με αφορμή το περιστατικό με τον Πανερυθραϊκό το προηγούμενο Σάββατο, όταν κάποιος πέταξε έναν μαρκαδόρο και εσύ είχες ένα ξέσπασμα, θες να πεις κάτι;
«Φώναξα με όλη μου την δύναμη: «Σας θέλουμε στα μπαράζ». Έκλεισε η φωνή μου και φώναξα τρεις φορές το ίδιο πράγμα. Τι πιο ανθρώπινο από την αντίδραση μου; Ποιος ανεγκέφαλος πέταξε μαρκαδόρο στο κεφάλι αθλητή; Γιατί οργανωμένος δεν ήταν, είμαι σίγουρος για αυτό, το πιστεύω. Τελευταία αγωνιστική, κερδίζαμε 3-0 και κάναμε πάρτι. Σκεφτείτε τα μπαράζ με άδεια κερκίδα. Έβγαλα τα εσώψυχα μου. Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο αν είπα κάτι πάνω στην ένταση, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κόσμος έκανε κάτι τέτοιο. Δώσαμε μάχη να μην τιμωρηθούμε. Ήταν στην κερκίδα δύο παρατηρητές που ήρθαν για την διαιτησία και τον αγώνα. Γι’ αυτό αυτή η αντίδραση. Τα παιδιά από καθαρά ποδοσφαιρικό κοινό σε 4-5 χρόνια, έχουν βελτιωθεί 100%, έμαθαν βόλεϊ και οι ίδιο πλέον καταδικάζουν μεμονωμένες αντιδράσεις. Στην Μεταμόρφωση ήταν το καλύτερο παιχνίδι εδώ και χρόνια. Ήταν απίστευτο. Επί 2 ώρες τραγουδούσαν, δεν σταμάτησαν λεπτό να μας ενισχύουν. Λες και παίζαμε ένα παιχνίδι στην Αγυιά… Θέλουμε γεμάτη την Αγυιά».

Η διαιτησία μέχρι πρότινος δεν συμπεριφερόταν με τον καλύτερο τρόπο στην ΠΓΕ. Τώρα όλοι δείχνουν αλλαγμένοι. Η άποψη σου;
«Με τους διαιτητές είμαστε με όλους φίλοι. Φέτος η μοναδική διαιτησία που -το λέω και επίσημα- ήρθε να μας κάνει κακό, ήταν με την Κηφισιά. Το έδειξε από τον πρώτο έως τον τελευταίο πόντο. Έπρεπε να τιμωρήσει την Παναχαϊκή. Από την αρχή γυρνούσε στον παρατηρητή και έλεγε «γράφε». Το έκανε προκλητικά, αν και ήξερε ότι εμείς οι παίκτες είμαστε και ιδιοκτήτες. Ήταν σαν να θέλει να σε καταστρέψει. Γι’ αυτό αντέδρασα έτσι. Για τα σφυρίγματα δεν μιλάω, είναι ανθρώπινα. Όταν πέφτει χαρτί και αυτός συνεχίζει να λέει γράφε, γράφε».

Για τους Πατρινούς διαιτητές;
«Μέχρι στιγμής, η Παναχαϊκή ήταν το 2ο σωματείο στην Πάτρα. Μπορεί και το 3ο. Αυτή τη στιγμή είναι η Παναχαϊκή και τίποτα άλλο. Σεβόμαστε και τον Ερμή και την Ολυμπιάδα, αλλά όλοι οι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ανόδου στην Α1’. Έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση που είναι λογικό. Πέρσι υπήρχε η ΕΑΠ και όλοι ενδιαφέρονταν μόνο για την ΕΑΠ. Χωρίς να υπάρχει μεμπτό σε αυτό, δεν σε υπολόγιζαν και δεν σε σέβονταν. Όλα άλλαξαν με τον ερχομό του Νίκου, μαζί με τον Ντονά. Η παρουσία τους το επιβάλει. Τον σεβασμό τον κερδίζεις σιγά-σιγά. Δεν ξεχωρίζω Πατρινό-Αθηναίο. Με ενδιαφέρει να κάνει σωστά την δουλειά του. Να περνάει απαρατήρητος. Τότε του δίνω το χέρι και το λέω «συγχαρητήρια». Το πιο ωραίο είναι να μην θυμάσαι πως είναι τα μούτρα του διαιτητή. Και φέτος υπήρξαν τέτοιες διαιτησίες».

Πες μας λίγο για τις αντιδράσεις σου γενικά; Είναι πολλά τα επεισόδια στα οποία έχεις πρωταγωνιστήσει;
«Έχω την άποψη, πως αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν φτιάχνεις. Το στηρίζω αυτό και είναι  το απόφθεγμα της ζωής μου. Πρέπει να έρθεις κόντρα σε πολλά. Και εμείς έχουμε έρθει σε κόντρα πολλές φορές. Το θέμα είναι να έχουμε το ίδιο όραμα. Μένουνε 3 εβδομάδες για να δικαιωθούμε. Η Παναχαϊκή από το τοπικό κοντεύει να φτάσει στην Ευρώπη. Είμαστε κοντά να τα καταφέρουμε. Αντιμετωπίζουμε θηρία. Την Κυριακή όλοι θέλουν να ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ την Αγυιά». 

Το όνομα σας και κυρίως του Νίκου μπλέχτηκε πολύ με αυτό του Κούγια. Ήταν και αυτό αφορμή για έναν επιπλέον προβληματισμό του κόσμου.
«Βλέπετε κανέναν Κούγια στο βόλεϊ; Υπάρχει 0,5% να μας έχει βοηθήσει ο Κούγιας.  Προσπαθήσαμε να γεφυρώσουμε το χάσμα της Ερασιτεχνικής με την ΠΑΕ, χρησιμοποίησαν κάποιοι το όνομα του Νίκου. Κάναμε ραντεβού με όλους, γιατί από αυτό έβγαινε χαμένο και το βόλεϊ. Την κόντρα του Κούγια με τον κόσμο, την πληρώνει ΚΑΙ το βόλεϊ. Για εμάς είναι ένα τεράστιο μείον.  Την κακή πορεία του ποδοσφαίρου την πληρώνει ΚΑΙ το βόλεϊ. Γυναικείο στην Α1, Άνδρες στην Α1 Ποδόσφαιρο στην Α’ Εθνική, Μπάσκετ στην Α1. Σκεφτείτε να παίζουν ΟΛΟΙ στην Α’ Εθνική; Τι θα γινόταν με τον κόσμο της Παναχαϊκής και πόσο κόσμο θα είχε η ομάδα κοντά; Μπορεί κάποιος να το φανταστεί; Κάτι τέλειο. Εμείς κοιτάξαμε πιο μακριά. Θέλαμε να φέρουμε πιο κοντά ΠΓΕ και ΠΑΕ, αλλά δεν γινόταν. Είναι άλλη η φιλοσοφία που έχει το ποδόσφαιρο. Ο ένας μπαίνει στα χωράφια του άλλου. Δεν είναι Παναχαϊκή αυτό. Εμείς κοιτάμε το δικό μας τμήμα. Για εμάς υπάρχει ΜΟΝΟ ΒΟΛΕΪ.  Δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε λύσεις και γι’ αυτό δεν μπαίνουμε σε ξένα χωράφια».

Τέλος, για ένα ζήτημα που έφερε πολλές αναταράξεις και απασχόλησε. Πες μας την δική σου εκδοχή για τον Κοκόλα;
«Επί του προσωπικού, εγώ με τον Κοκόλα δεν έχω τίποτα. Είναι φίλος μου και μάλιστα στο τελευταίο αγώνα του Παιδικού που κατέβασα εγώ την ομάδα, ήταν στο γήπεδο και με βοηθούσε, γιατί την αγαπάει την ομάδα. Απλά έγινε ένα λάθος εκ μέρους του τα οποία δεν συγχώρεσαν ούτε ο Νίκος, ούτε ο Άρης. Πάντα η καυτή πατάτα πέφτει σε εμένα. Δεν έχουμε κάτι με το παιδί. Δεν έγιναν κάποια πράγματα στο Παιδικό, δεν στέκομαι στις επιτυχίες. Θέλουμε να φτιάξουμε από την αρχή τις υποδομές μας. Χρειαζόμαστε μικρά παιδιά. Να μάθουνε από την αρχή βόλεϊ. Ο Κοκόλας είχε την ευτυχία να προπονεί ο Αγγελόπουλος και να παίζουν στο ανδρικό. Συμπλήρωσε το παζλ και έφερε επιτυχίες. Δεν ανταπεξήλθε στο κομμάτι δημιουργία. Να υπάρχει μέλλον και να βγουν παιδιά για την ανδρική ομάδα. Ο Φαλιέρος ήταν λύση ανάγκης, αφού κανείς δεν ήθελε να αναλάβει. Προς τιμήν του ο Ανδρέας και χωρίς να πληρώνεται, ανέλαβε και τις κοπέλες όταν χρειάστηκε και τα ακούει κιόλας, κάτι που με στεναχωρεί. Μοναδικό εισόδημα του είναι οι ακαδημίες. Από μόνος του βοηθάει. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Άλλος δεν θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο.  Και για να κλείσω το θέμα «Κοκόλα», μακάρι να μας εκθέσει και να φανεί στο τέλος ότι εμείς είχαμε λάθος. Άλλωστε έμαθα μπαίνει στις γυναίκες. Είναι κομμάτι της οικογένειας της Παναχαϊκής».

 

Σχετικά άρθρα

6 σχόλια

  • Comment Link panaxaikara Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 13:55 posted by panaxaikara

    κοιτα καλως η κακως να βρεθει μια λυση γιατι ως πατρινοι ξερουμε τι σημαινει οπαδοι της ΑΕΚ στην πατρα
    οι μισοι και λιγοτεροι απο τους αλλους αλλα ειναι ολοι τους ενας κι ενας χαχαχα
    μακαρι να μην γινει κατι

  • Comment Link Αχαιός 1891 Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 12:20 posted by Αχαιός 1891

    Το κλειστό της Παναχαϊκής χωράει το πολύ 500 άτομα.Φέτος στα περισσότερα παιχνίδια ήταν γεμάτο.Τώρα στα μπαράζ δεν θα πέφτει καρφίτσα.Οπότε στο παιχνίδι Παναχαϊκή-ΑΕΚ σε ελάχιστους φίλους της ΑΕΚ θα επιτραπεί η είσοδος και αν.

  • Comment Link patras_spirit Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 11:52 posted by patras_spirit

    νταξει νικόλα σεβαστός ο κόσμος της Αεκ και αλλα μεγεθη αλλα οχι και παιζει γηπεδουχος στην Πατρα αμα θελει..ειπαμε μην τα ισοπεδωνουμε ολα...

  • Comment Link Νικόλας Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 19:56 posted by Νικόλας

    Η ΑΕΚ αν θέλει παίζει 6 παιχνίδια γηπεδούχος με τον κόσμο που έχει σε Ορεστιάδα και Πάτρα.Α επίσης κύριε Ρουμελιώτη ή θα παίζετε με τον Ολυμπιακό ή με τον Παναθηναϊκό.Και με τους δύο δεν γίνεται.:)

  • Comment Link JFK Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 15:16 posted by JFK

    Πολλά λόγια..Πάντα έτσι ήταν ο Παναγιώτης... Ας δούμε πρώτα τα μπαράζ και ας αφήσουμε για μετά όλα τα άλλα... Καλή η σιγουριά και το οπαδιλίκη, αλλά στο γήπεδο θα φανούν όλα. Αν καταφέρουν να βρούνε μερικοί και γήπεδο δηλαδή...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ