1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
10-05-2016 14:09

Αγγελόπουλος: «Η ΕΑΠ είναι εδώ»

Η εμπειρία του Άρη Αγγελόπουλου τόσα χρόνια στα γήπεδα του βόλεϊ αποτελούσε το καλοκαίρι το «διαβατήριο» της επιτυχίας για την ταλαντούχα αλλά νεανική ομάδα βόλεϊ της ΕΑΠ στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Ο Πατρινός τεχνικός καθοδήγησε με μαεστρία τους παίκτες της ΕΑΠ και η 6η θέση στον πιο δύσκολο όμιλο της Α2 Εθνικής μαζί με την 2η θέση στο πανελλήνιο εφήβων αποδεικνύουν ότι η χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ο Άρης Αγγελόπουλος μίλησε στην «Γ» κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν που τέλειωσε αλλά και για το τι μπορούμε να περιμένουμε τη νέα περίοδο…

-  Αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία, η ομάδα ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 6η θέση. Είσαι ικανοποιημένος;

Α.Α.: «Ασφαλώς και είμαι ικανοποιημένος με την φετινή πορεία και δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι παίζαμε στον πιο ανταγωνιστικό όμιλο της Α2 Εθνικής, όπου 5 ομάδες διεκδικούσαν την άνοδο στην Α1 εθνική και 3 ομάδες πάλευαν να αποφύγουν την πτώση. 

Παράλληλα οι περισσότεροι παίκτες συμμετείχαν και στο πρωτάθλημα έφηβων αφού το μεγαλύτερο ποσοστό είναι παίδες-έφηβοι οι οποίοι παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν για πρώτη φορά στην Α2 Εθνική, ως κατάληξη με την 6η θέση στο πρωτάθλημα και με την 2η θέση στο πανελλήνιο έφηβων μας άφησαν ικανοποιημένους. Είναι σημαντικό επίσης πως για πρώτη φορά ομάδα από την Πάτρα κατέκτησε στην 2η θέση στο πανελλήνιο έφηβων και αυτό δείχνει πολλά. Δοθείσης της ευκαιρίας θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, για την αγωνιστική τους παρουσία, τους συνεργάτες μου, Ανδρέα και Άγγελο, την διοίκηση, τους γονείς, τους  χορηγούς, επωνύμους και ανώνυμους φίλους που στήριξαν την φετινή προσπάθεια».

-  Σε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος είχες φοβηθεί ότι η ομάδα δεν θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία;  

Α.Α.: «Παρά την μεγάλη μου εμπειρία, όταν ανέλαβα την ΕΑΠ, το είχα πει και στους παίκτες μου ότι είχα άγχος για το πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα και όχι τι θα έκανε. Αυτά τα παιδιά αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον της ΕΑΠ, όμως παράλληλα είναι επιφορτισμένα με το να τραβήξουν την ομάδα σε ψηλότερα σκαλοπάτια.  Είμαι ευχαριστημένος από τη συνολική τους παρουσία γιατί 14 παίκτες από την αρχή μέχρι σήμερα δεν έλειψαν, από καμία προπόνηση, δεν δυσανασχέτησαν, έτρεξαν δυο πρωταθλήματα οι παίκτες που ήταν έφηβοι, χωρίς πρόβλημα. Οι παίκτες αυτοί παρόλο που ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, έδειξαν σπουδαία πράγματα και στο μέλλον είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσουν να δουλεύουν με την διάθεση που έδειξαν φέτος, θα πάνε ψηλότερα.  Το μέλλον είναι δικό τους, κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις και με λίγα λόγια έδειξαν ότι η ΕΑΠ υπάρχει, είναι εδώ και έρχεται».  

- Πόσο στήριξαν η διοίκηση και ο κόσμος την ΕΑΠ;

Α.Α.:  «Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, την παρθενική στην επάνοδό της, οι άνθρωποι της διοίκησης βοήθησαν τα μέγιστα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για την λειτουργία του τμήματος. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, γιατί η ίδια ομάδα το δικαιούται. Όσον αφορά στον κόσμο, υπήρξε μεγάλη στήριξη, αυτό είναι ευχάριστο για εμάς και αυτό το εισπράττεις καθημερινά στην πόλη, βλέποντας τα πρόσωπα αγνών φιλάθλων, που πραγματικά αναγνωρίζουν ότι κάτι καινούργιο έρχεται και προσπαθεί ο καθένας να το αγκαλιάσει με το δικό του τρόπο και για αυτό τους ευχαριστούμε πολύ».

-Αν και ακόμα είναι νωρίς, υπάρχουν σχέδια για τη νέα σεζόν;

Α.Α.: «Καταρχήν να συνδέσω το φετινό με τον περσινό προγραμματισμό όπου ο στόχος ήταν η παραμονή και να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται στο εφηβικό. Όλα αυτά όμως πέρναγαν από ένα βασικό στόχο που ήταν η βελτίωση των αθλητών για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε και τους άλλους στόχους. Το νεαρό της ηλικίας επιτρέπει να προσδοκούμε περεταίρω βελτίωση και αυτός είναι ο βασικός στόχος, περεταίρω βελτίωση σε συνδυασμό με την εμπειρία της κατηγορίας, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί τη νέα σεζόν».  

- Υπάρχουν σκέψεις για ενίσχυση ή ο κορμός παραμένει;

Α.Α.: «Σε παραπέμπω στη προηγούμενη απάντηση, στόχος είναι η βελτίωση και η πρότασή μου στη διοίκηση θα είναι αυτή, γιατί τα ίδια τα παιδιά δείχνουν να έχουν καταλάβει το ρόλο τους και έχουν αγκαλιάσει την ιδέα που λέει να πάμε ακόμα ψηλότερα. Για μένα δεν υπάρχει ταβάνι, πρέπει ο καθένας να βρει το ταβάνι του και αυτό θα το βρει μέσα από την δουλειά που έχουμε ήδη ξεκινήσει. Άρα λοιπόν η ενίσχυση της ΕΑΠ περνάει μέσα από την βελτίωση των νυν αθλητών που διαθέτει. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι της α΄ ομάδας, πρέπει να δώσουμε βαρύτητα  και στις ακαδημίες του συλλόγου όπου γίνεται ήδη πολλή δουλειά και αυτό αποτυπώνεται στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό παιδιών».

- Έχουμε δυο ανόδους στην Α2 εθνική από άνδρες και γυναίκες του Απόλλωνα και το πατρινό βόλεϊ θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις ομάδες. Είναι δείγμα ανόδου;

Α.Α.: «Καταρχήν συγχαρητήρια στις δυο ομάδες για την άνοδο, στους προπονητές, στην διοίκηση και στους αθλητές. Είναι θετικό όσο περισσότερες ομάδες από την πόλη μας να συμμετέχουν σε εθνικές κατηγορίες και όσοι περισσότεροι αθλητές να αγωνίζονται σε αυτές. Όλο αυτό το σκηνικό δείχνει ότι υπάρχει βάθος στο πατρινό βόλεϊ, δεν είναι καθόλου τυχαίο και αισιοδοξώ ότι υπάρχει μέλλον».

-Ένα σχόλιο για το ελληνικό βόλεϊ γενικότερα;

Α.Α. «Με λίγα λόγια αυτό που πιστεύω είναι ότι το  65% δεν δουλεύει όπως πρέπει, το 25% δουλεύει και υπάρχει και ένα 10% οι ροκανιστές, οι οποίοι ροκανίζουν αυτούς που δουλεύουν. Τόσο απλά…».

 εφημερίδα «Γνώμη»

4 σχόλια

  • Comment Link ginako Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 19:03 posted by ginako

    Μπράβο Άρη. Συνέχισε να δημιουργείς και άφησε την "οικογένεια" να λέει. Τους έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα. Άφησέ τους να κοιτάνε πίσω. Δεν μπορούν να βλέπουν μπροστά τους τυφλώνει η λάμψη σου. Όλη η Πάτρα είναι μαζί σου και σε εμπιστεύεται και όλη η Ελλάδα ξέρει την αξία σου. Κανε και πάλι την Ε.Α.Π. μεγάλη. Άφησέ του να ζουν με το παρελθόν. Όλοι η Πάτρα γνωρίζει ότι "οι ανύπαρκτοι" είναι εκτός αθλητικών διαδικασιών........

  • Comment Link Japel Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 06:41 posted by Japel

    Όταν ησουνα στην ΠΓΕ χαράτσωνες την ερασιτεχνικη με λεφτα για να πάρεις "έτοιμους πάικτες" και δεν ασχολήθηκες καθόλου με τους μικρούς που είχες τότε. Τώρα που δεν υπάρχει σάλιο εκεί που πήγες το γύρισες το χαρτί. Ένα πουλάκι όμως λέει ότι οι μικροί και ταλαντουχοι παίκτες σου πανε και κανουν ατομικες προπονήσεις με άλλον νεαρό προπονητή (προς Αγυιά μεριά) μήπως και ανέβουν επίπεδο...

  • Comment Link Ginno Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 15:31 posted by Ginno

    Όπως ας πούμε στο 25ο/ο ανήκει ο Γερανιος που τον εφαγε κάποιος ροκανιστης!

  • Comment Link Patrinos Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 12:29 posted by Patrinos

    Κύριε Αγγελόπουλε ξεχνάς γρήγορα. Η ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ είναι το πρώτο σωματείο από την Πάτρα που την περίοδο 1991-1992 με προπονητή τον Γ. Χριστόπούλο και την περίοδο 2005-2006 με προπονητή τον Ακη Δαρείο κατέλαβαν την 2η Πανελλήνια θέση στο Εφήβων. Και καλά για το 1991-1992 δεν το θυμόσουν αλλά το 2005 - 2006 τότε που πήρες τα παιδιά από την ΕΑΠ και τα πήγες στην ΠΓΕ κέρδισες μέσα στην Ολυμπιάδα με 3-2 και έχασες στην έδρα σου με 3-0.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ