Εκτυπώστε τη σελίδα
26-10-2014 14:12

Φοβερή ανατροπή του Απόλλωνα στην Κυψέλη από 0-2 και -4 στο 3ο σετ

Φοβερή ανατροπή έκανε ο Απόλλων Αθηνών στην Κυψέλη κόντρα στον Πανελλήνιο στο αθηναϊκό ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του Β΄ομίλου Α2 ανδρών. Ο Πανελλήνιος με καλό ρυθμό στα δύο πρώτα σετ και και πρωταγωνιστή τον Τοκάνη πήρε τα δύο πρώτα σετ με 25-21.

Μάλιστα προηγήθηκε και με 4 πόντους σχεδόν μέχρι τα μισά του 4ου σετ και όλοι πίστεψαν πως ο αγώνας θα τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες και οι άνθρωποι του γυναικείου τμήματος του Παναθηναϊκού άρχισαν να προετοιμάζουν το γυμναστήριο για τον αγώνα με το Μαρκόπουλο που ακολουθούσε για την Α1 γυναικών.

Δύο κόντρα επιθέσεις και δύο ωραίες άμυνες αφύπνησαν τον Απόλλωνα που ισοφάρισε το σκορ στο 3ο σετ 18-18 και τελικά πήρε και το σετ με 25-23. Εκνευρισμός και κούρταση βγήκε στους γηπεδούχους που στο 4ο σετ έκαναν πολλά λάθη τα οποία εκμεταλεύτηκε η ομάδα της Ριζούπολης η οποία ισοφάρισε 2-2 και με καλή ψυχολογία στο τάι μπρέικ επικράτησε με 17-15 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

«Ηταν ένα ωραίο παιχνίδι, από αυτά που θέλεις να ζεις ως κερδισμένος. Είχαμε δύο πρόσωπα αλλά ευτυχώς την τελευταία στιγμή καταφέραμε να συνέλθουμε και να πάρουμε τη νίκη», είπε ο Κώστας Νικηφορίδης. Κορυφαίοι του Απόλλωνα οι Χατζηκάλφας, Λένας. «Σήμερα οι παίκτες μου πιστεύω πως πήραν ένα μάθημα. Πιστέψαμε πως τελείωσε ο αγώνας και χάσαμε το μυαλό μας. Κρίμα γιατί μπορούσαμε να πάρουμε το τρίποντο», είπε ο τεχνικός του Πανελληνίου Παναγιώτης Λακασάς.

Διαιτητές: Παπαστάμος, Καπάνταης

Τα σετ: 2-3 (25-21, 25-21, 23-25, 22-25, 15-17)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Λακασάς): Μπουγάς, Μπάσσης, Τοκάνης, Κωνσταντινίδης, Αγγέλου, Χατζηθάνος / Αντωνιάδης (λ), Κάλας, Μπίκος, Παπαθεοδωσίου, Δημητούλης, Μανίκας, Ντινόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Νικηφορίδης): Λένας, Κουμουνδούρος, Φραγκιαδάκης Μάνος Χατζηκάλφας, Χριστοδούλου, Γεωργίου / Κοτσαμπάσης (λ), Χρηστοφοράκης, Παπαστέλιος, Καραγιώργος, Γιαννόπουλος, Φραγκιαδάκης Μένιος.