Εκτυπώστε τη σελίδα
27-08-2014 13:56

Χαμός στην Κομοτηνή (video)

Μπελάδες για την διοίκηση της ΑΕ Κομοτηνής. Όπως αποκαλύπτει το thrakisports.gr, γονείς ανήλικων παιδιών που ανήκουν στην ομάδα πέρασαν στην αντεπίθεση, όταν ο πρόεδρος αλλά και ο έφορος του συλλόγου αρνήθηκαν να τους δώσουν τα δελτία των παιδιών τους για να φύγουν με ελευθέρας για άλλο σύλλογο. Έτσι, κατήγγειλαν το θέμα στην τηλεόραση.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του R Channel, το πρόβλημα προέκυψε όταν τα παιδιά διαμαρτυρήθηκαν στους γονείς τους για το κλίμα που επικρατούσε σχεδόν τον τελευταίο ένα χρόνο στην ομάδα, ιδίως μετά την φυγή μετά από έξι χρόνια της προπονήτριάς τους και ζήτησαν να φύγουν από την ομάδα.

Έξι γονείς με αίτησή τους μάλιστα ζήτησαν εγγράφως τα δελτία των παιδιών τους, τα οποία είναι ηλικίας από 12 ετών το μικρότερο ως 16 χρονών το μεγαλύτερο. Πρόκειται για τον κ. Γ. Τριανταφυλλόπουλο και τον κ. Π. Αθανασίου, που κατήγγειλαν το θέμα και στην τηλεόραση, καθώς και τους κ.κ. Μακρή, Σκαρμούτσο, Κακλείδη και Μπανιώτη, όπως ειπώθηκε από την δημοσιογράφο Βάσω Θεολόγη.

Αίτησή τους ήταν η αποδέσμευση παιδιών από την συγκεκριμένη ομάδα - προκειμένου να πάρουν τα δελτία τους και να πάνε σε άλλο σωματείο της αρεσκείας τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, αρχικά οι γονείς έλαβαν την απάντηση ότι θα τους δοθούν τα δελτία, αλλά στο τέλος των μεταγραφών, ώστε να μην υπάρξουν άλλες διαρροές από την ομάδα.

Οι μέρες πέρασαν, η περίοδος των μεταγραφών άρχισε να εξαντλείται και οι γονείς ξαναχτύπησαν την πόρτα της διοίκησης. Ωστόσο, όπως καταγγέλουν, η διοίκηση εμφανίστηκε κάθετα αρνητική. Όταν ρώτησαν για ποιο λόγο, ο πρόεδρος τους απάντησε σύμφωνα με τα λεγόμενά τους «γιατί έτσι », ενώ ο έφορος φέρεται να τους είπε: «δεν πειράζει, ας μην παίξουν δύο χρόνια».

Η ομάδα αρνήθηκε την παραχώρηση των δελτίων, βασιζόμενη στην τρέχουσα νομοθεσία, που έχει θεσπιστεί σχεδόν 30 χρόνια πριν (από το 1985). Η νομοθεσία αυτή επιτρέπει στους συλλόγους να μην δίνουν τα δελτία ακόμα και των ανήλικων παικτών τους, κρατώντας ουσιαστικά μέχρι και δύο χρόνια ως ομήρους τους μικρούς αθλητές τους.

Ωστόσο τα παιδιά είναι ιδιάζουσα περίπτωση, προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις και υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις ακόμα και του Συνηγόρου του Πολίτη, που εκτιμά ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός αντίκειται στη νομοθεσία. Έτσι οι γονείς αποφάσισαν να παρουσιάσουν το ζήτημα στην τηλεόραση, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και ίσως θα βρουν το δίκιο τους.

Δείτε το απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του R Channel, η παρουσιάστρια του οποίου, Βάσω Θεολόγη διευκρίνισε ότι ζητήθηκε η παρουσία και της διοίκησης της ΑΕ Κομοτηνής για να εκθέσει τις απόψεις της και να απαντήσει στις καταγγελίες των γονέων, ωστόσο οι παράγοντές της αρνήθηκαν να παραστούν στην εκπομπή. Δείτε το βίντεο...

Media

3 σχόλια

  • Comment Link grafikos Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 16:05 posted by grafikos

    Δυστηχώς το συγκεκριμένο είναι πρόβλημα που υπάρχει σε πολλά αθλήματα και γίνετε σε όλες τις ηλικίες..Αθλητές βρίσκονται δέσμιοι ανθρώπων που το μόνο που σκέφτονται είναι το πως θα βγάλουν όσο περισσότερα χρήματα γίνετε και τίποτα περισσότερο..Αυτό που γράφει ο Volleyman πάντως κατά τη γνώμη μου είναι όντως το ζουμί της ιστορίας!

  • Comment Link Volleyman Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 14:25 posted by Volleyman

    Το νόμισμα έχει δύο όψεις... Εδώ είδαμε την μία να παρουσιάζει τα πράγματα όπως τη βολεύει... Γονείς που δήθεν δεν ήξεραν, παιδιά που δεν περνάνε καλά πλέον κι όχι ένα ή δύο αλλά έξι κλπ. Έγινε επίκληση του συνήγορου του πολίτη που γιά μένα ως θεσμός είναι αποτυχημένος αφού το κράτος σπανίως σέβεται τις αποφάσεις του... Και φυσικά δεν ειπώθηκε τίποτα γιά την ομάδα υποδοχής των παιδιών και ποιάν έχει προπονήτρια... Γιατί εκεί πιστεύω ότι βρίσκεται το κουμπί της ιστορίας... Ο γράφων ουδεμίαν σχέση έχει με Κομοτηνή έχει όμως μεγάλη σχέση με τα του χώρου του βόλεϊ και μπορεί να καταλάβει πολλά... Όσο για τα παιδιά η λέξη "ανήλικος" να χρησιμοποιείται όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση αλλά και στην περίπτωση της παραπλάνησης...

  • Comment Link ΦΩΤΟ Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 11:31 posted by ΦΩΤΟ

    Έτσι είναι δυστυχώς τα πράγματα και κάποιοι τύποι και τύπισσες παίζουν με τις ψυχές και το μέλλον ανήλικων παιδιών. Η ΕΟΠΕ απούσα σε όλα αυτά και μόνο αρμόδιο το ΑΣΕΑΔ που αναγκάζει ακόμη και στην δικαίωση των παιδιών τους γονείς να πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

    ΑΙΣΧΟΣ