1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-04-2014 15:55

Πρόταση Μελισσουργού για τα μπαράζ ανόδου

Ο Γιώργος Μελισσουργός έστειλε ανοικτή επιστολή προς την ΕΟΠΕ και τις ομάδες που συμμετέχουν στα μπαράζ ανόδου με πρόταση για τη διεξαγωγή των μπαράζ επικρίνοντας την διοργανώτρια για ολιγορία και κακό προγραμματισμό. Προτείνει οι αγώνες των δύο γύρων των μπαράζ να γίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε να διευκολυνθούν όλα τα σωματεία ενώ τα έξοδα θα επιμεριστούν στα τέσσερα όσα και τα σωματεία που θα συμμετέχουν ανεξάρτητα από την έδρα τους. Η πρόταση:
Κύριοι(ες),

Βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ της κατηγορίας μας, και ακόμα δεν γνωρίζουμε τον τόπο που προτίθεται να ορίσει η ομοσπονδία για την διεξαγωγή τους.

Ο όποιος προγραμματισμός θα γίνει κάτω από την πίεση του χρόνου και σαφώς οι ομάδες δεν θα μπορέσουν να οργανώσουν το ταξίδι τους με τον καλύτερο (οικονομικότερο) δυνατό τρόπο.

Ενώ ο προγραμματισμός των αγώνων μπαράζ για τους δεύτερους, έγινε αρκετά πιο νωρίς (τρεις εβδομάδες πριν), και έτσι οι ομάδες μπόρεσαν να προγραμματίσουν τα του ταξιδιού και διαμονής τους, με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους.

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας, και των σωματείων αντίστοιχα, και με δεδομένη την αδυναμία της ΕΟΠΕ να καλύψει το κόστος μετακίνησης για τους αγώνες, η ΕΟΠΕ θα έπρεπε να ζητήσει και την άποψη των σωματείων που θα συμμετάσχουν στα μπαράζ, και που θα καλύψουν εξ’ ιδίων το ΣΥΝΟΛΟ του κόστους.

Συνεπώς, η ΕΟΠΕ θα έπρεπε :

Α) Αφ’ ενός να έχει ήδη ορίσει τον τόπο διεξαγωγής, ώστε να έχουν χρόνο τα σωματεία να βρουν τις συμφερότερες προσφορές.

Β) Να ορίσει τον τόπο διεξαγωγής εκεί που αντικειμενικά το συνολικό κόστος θα είναι το χαμηλότερο συνολικά για όλες τις ομάδες.

Κατόπιν τούτων, και με δεδομένη την τεράστια πίεση χρόνου,

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1) Διεξαγωγή του πρώτου μπαράζ στην Αθήνα, σε ουδέτερη έδρα, στις 2-3-4/5/2014.

Τεκμηρίωση:

Α) Πρέπει να γνωρίζουμε άμεσα τον τόπο του πρώτου μπαράζ, και ο μόνος κοινός τόπος που σίγουρα βολεύει όλες τις ομάδες είναι η Αθήνα για το πρώτο τουλάχιστον τουρνουά.

Β) Το 50% των ομάδων που θα συμμετάσχουν, προέρχονται από την Αθήνα, και συνεπώς είναι λογικό να διεξαχθεί το ένα τουρνουά στην Αθήνα, (σε ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΕΔΡΑ), ώστε να υπάρξουν οι ελάχιστες δυνατές μετακινήσεις συνολικά.

Γ) Η πρόσβαση στην Αθήνα είναι ευκολότερη σε περίπτωση πρόκρισης των Χανίων, από οπουδήποτε αλλού πέρα από την Αθήνα. Ομοίως και για την Ορεστιάδα, είναι ευκολότερη η πρόσβαση απ’ ευθείας στην Αθήνα αεροπορικώς, αντί για τυχόν Λαμία, Λάρισα, Βόλο και ούτω καθ’ εξής. Οι ομάδες της ΜΕΝΤ και Καρδίτσας σε περίπτωση πρόκρισης, θα έχουν αντίστοιχα λιγότερη μετακίνηση στο δεύτερο μπαράζ, αφού η πρότασή μας είναι να διεξαχθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δ) Αντίστοιχα οι επιλογές διαμονής/διατροφής στην Αθήνα προσφέρουν τεράστια ποικιλία, και σίγουρα χαμηλότερες τιμές από ορισμένες πόλεις της Περιφέρειας.

Ε) Οι δύο συμμετέχουσες ομάδες της Αθήνας, δεν είναι «οπαδικές» ομάδες, και δεν έχουν τέτοιους και τόσους φίλαθλους (συνήθως παίζουν ενώπιων οικογενειών τους και φίλων) που να μπορεί να πει κάποιος, ότι η παρουσία των λιγοστών υποστηρικτών τους θα επηρεάσει τον αγωνιστικό τομέα στο ελάχιστο.

Ζ) ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΙΣΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 4 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ από τις ομάδες.

2) Διεξαγωγή του δεύτερου μπαράζ στην Θεσσαλονίκη, σε ουδέτερη έδρα, στις 9-10-11/5/2014.

Τεκμηρίωση:

Α) Ομοίως ισχύουν τα ίδια, όπως στην πρώτη περίπτωση, για ευκολία πρόσβασης, εγγύτητα στις μισές τουλάχιστον ομάδες που συμμετέχουν, και πληθώρα προσφορών και χαμηλών τιμών διαμονής / διατροφής, και η τοπική ομάδα δεν έχει «οπαδικούς» φίλαθλους.

Β) Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν θα έχει καμία μετακίνηση η ΜΕΝΤ σε περίπτωση πρόκρισης, θα έχει ελάχιστη μετακίνηση η ομάδα της Καρδίτσας σε περίπτωση πρόκρισης και θα έχει απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση η ομάδα των Χανίων σε περίπτωση πρόκρισης. Αντίστοιχα, η Ορεστιάδα, μπορεί να μετακινηθεί πιο εύκολα στην Θεσσαλονίκη από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδος, που βρίσκεται κάτω από την Θεσσαλονίκη, (π.χ. Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, Λαμία, κ.λ.π.)

Γ) Πρέπει να ληφθεί σοβαρότατα υπόψη, ότι οι αθλητές που αγωνίζονται στις ομάδες της Α2, είναι ερασιτέχνες, και όλοι εργάζονται στις κανονικές εργασίες τους. Ως εκ τούτου, με δεδομένη την τριήμερη διάρκεια του κάθε τουρνουά, αν δεν γίνουν στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί και μία τουλάχιστον 4η ημέρα (αν όχι και 5η) για την μετακίνηση σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

Σχετικά με το ΣΥΝΟΛΙΚΟ κόστος, παραθέτουμε απλό ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ παράδειγμα:

1) Περίπτωση Διεξαγωγής Μπαράζ σε πόλη όπως π.χ. ο Βόλος ή η Λάρισα ή Λαμία:

Μετακίνηση:

Ομάδα Αργυρούπολης Πούλμαν για 3 μέρες 2.000€

Ομάδα ΣΑΚΑ Πούλμαν για 3 μέρες 2.000€

Ομάδα Ορεστιάδας Πούλμαν για 3 μέρες 2.000€

Ομάδα ΜΕΝΤ ή Καρδίτσας ή Χανίων Πούλμαν για 3 μέρες 2.000€

(Συν Χανιά-Αθήνα 1.200€) ΣΥΝΟΛΟ 8.000€

Διαμονή:

4 ομάδες Χ 15 άτομα Χ 2 (τουλάχιστον διανυκτερεύσεις Χ 25€/άτομο = 3.000€

Διατροφή:

4 ομάδες Χ 15 άτομα Χ 3 ημέρες Χ 15€/ημέρα = 2.700€

Γενικό Σύνολο 8.000 + 3.000 + 2.700 = 13.700 διά 4 ομάδες = 3.425€ το τουρνουά

3.425€ κάθε τουρνουά Χ 2 τουρνουά= 6.850€ κόστος μπαράζ ανόδου κάθε ομάδας

2) Περίπτωση Διεξαγωγής Μπαράζ στην Αθήνα (ή Θεσσαλονίκη)

Μετακίνηση:

Ομάδα Αργυρούπολης 0

Ομάδα ΣΑΚΑ 0

Ομάδα Ορεστιάδας αεροπορικά 2.500€

Ομάδα ΜΕΝΤ ή Καρδίτσας ή Χανίων Πούλμαν για 3 μέρες πλοίο ή αεροπλάνο 2.000€

ΣΥΝΟΛΟ 4.500€

Διαμονή:

2 ομάδες Χ 15 άτομα Χ 2 (τουλάχιστον διανυκτερεύσεις Χ 25€/άτομο = 1.500€

Διατροφή:

4 ομάδες Χ 15 άτομα Χ 3 ημέρες Χ 15€/ημέρα = 1.350€

Γενικό Σύνολο 4.500 + 1.500 + 1.350 = 7.350 διά 4 ομάδες = 1.837€ το τουρνουά

1.837€ κάθε τουρνουά Χ 2 τουρνουά= 3.675€ κόστος μπαράζ ανόδου κάθε ομάδας

Αντίστοιχα χαμηλό είναι και το κόστος διεξαγωγής στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ποιο είναι το πιο συμφέρον και για τις 4 ομάδες.

Ευελπιστούμε ότι για το οικονομικό συμφέρον όλων, θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, και να οριστούν άμεσα τα δύο τουρνουά σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες μας προτάσεις.

Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών

Τμήμα Volley

13 σχόλια

  • Comment Link Στελιος Μπ. Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 18:09 posted by Στελιος Μπ.

    Κ. Μελισσουργε, εσείς γιατί δεν απαντήσατε στην πρόταση της Ορεστιάδας που έχει και επιχειρήματα και μειώνει δραστικά το κόστος για όλες τις ομαδες; Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας είναι ένα ιστορικό σωματείο με μεγάλες πορείες και διακρίσεις που χρόνια ολόκληρα τροφοδοτούσε την Εθνική μας ομάδα με παίκτες. Επιπλεον, εχει την υποδομή και τις εγκαταστάσεις για να αναλάβει οποιαδήποτε διοργάνωση και πάνω απ'όλα εχει χιλιάδες κόσμο που διψάει για το άθλημα. Ολοι αυτοι οι φιλαθλοι ομως δεν μπορουν να μετακινηθουν. Γιατι να γινουν οι αγωνες με αδειες εξεδρες και να μην γινουν σε μια καταμεστη εδρα με οικογενειες και παιδια ωστε να γινει και διαφημιση του αθληματος; Αυτο δεν πρεσβευετε αλλωστε; Ειμαστε κατι παραπανω απο φιλοξενη εδρα και το εχουν δηλωσει επισημα ολα τα σωματεια και οι εθνικες ομαδες που εχουν περασει απο εδω.

  • Comment Link γιωργος κωστας Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 17:57 posted by γιωργος κωστας

    πολυ καλη προταση της ορεστιαδας. θελω να δω τι θα πει ο Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ.και ο χ4χ.

  • Comment Link x4x Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 17:43 posted by x4x

    Ανώνυμε η ομαδα μου ανέβηκε πέρσι στην α1!
    Συγνώμη αν ήμουν ειρωνικός!

    Αν ειναι γραφτό να ανεβεί η Ορεστιάδα (που ολοι το ελπίζουν αφού όντως εχετε κοσμο απο διπλα να στηρίζει) τοτε αυτο θα γινει οπουδήποτε και αν παιχτούν οι αγώνες.
    Το θεμα ειναι αυτα τα τουρνουα να μην ειναι η οικονομική καταστροφή για 4 ομαδες.

    Φυσικα η προταση της Ορεστιάδας να κανει τουρνουα και να να καλύψει ολα τα έξοδα εκτος των αεροπορικών ειναι τουλάχιστον άστοχη.
    Νομιζω αυτο το καταλαβαίνεις και εσυ.

  • Comment Link ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 17:15 posted by ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ

    Αναρωτιέμαι τι απωθημένα έχετε ΑΚΡΙΤΑ και ΑΝΩΝΥΜΟΙ, και προχωράτε σε τέτοιες προσωπικές επιθέσεις, χωρίς κανένα επιχείρημα και μάλιστα ΑΝΩΝΥΜΑ......

    Εάν διαβάσετε προσεκτικά, πουθενά δεν προτείνουμε κάτι, προκειμένου να αποφύγουμε την μετακίνηση.
    Προτείνουμε κάτι που έχει ακριβώς το ΜΙΣΟ ΚΟΣΤΟΣ από τα άλλα!! (3,675 ευρώ, έναντι 6,850 ευρώ)
    Και κάνουμε πλήρη ανάλυση, ώστε αν κάπου κάνουμε λάθος στους υπολογισμούς μας, να μας διορθώσετε.
    Και επιχειρηματολογούμε και είναι θεμιτό να υπάρχουν και αντίθετα επιχειρήματα. Ας τα ακούσουμε και ας αποφασίσουμε ολοι μαζί για το κοινό συμφέρον.

    Η προσβλητική και επιθετική σας στάση, και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα, δεν εξυπηρετεί σε τίποτα.

    Αυτή την στιγμή, το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ από όλα είναι το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!!
    Αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο από την δική μας πρόταση, ευχαρίστως να την δεχτούμε και ας μετακινηθούμε οπουδήποτε.

    Και μην ξεχνάτε, ότι σε μια Δημοκρατία, ακολουθούμε την πλειοψηφία. Θα εξαρτηθεί λοιπόν από την άποψη και των τεσσάρων σωματείων που θα συμμετάσχουν.

    Περιμένουμε τα επιχειρήματα σας και τους υπολογισμούς σας λοιπόν. Αλλά ΕΠΟΝΥΜΩΣ αυτή την φορά!..

    Το δυστύχημα είναι ότι ο τόπος ίσως αποφασιστεί το νωρίτερο την Δευτέρα, πράγμα που μας δίνει μόλις τρείς μέρες για να οργανώσουμε το τυχόν ταξίδι μας..

  • Comment Link tls Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 15:45 posted by tls

    Καλο θα ηταν οι φιλοι της Ορεστιαδας να μελετησουν την προταση πριν κανουν τοσο αιχμηρα σχολια !!

    Ειναι μια λογικη και συμφερουσα προταση για ολα τα σωματεια !!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ