Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
03-04-2014 22:40

Το πραγματικό ντέρμπι του Έβρου είναι ΓΕΑ - Ορεστιάδα!

Μπορεί ο Εθνικός να δίνει το Σάββατο τον «τελικό» για την πρώτη θέση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Ρέντη αλλά όλος ο Έβρος ασχολείται με το σούπερ ντέρμπι Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας που θα κρίνει την πρώτη θέση στον Γ΄όμιλο της Α2 ανδρών.

Η Ορεστιάδα καίγεται για το τρίποντο που θα της δώσει την πρώτη θέση και την απ΄ευθείας πρόκριση στο φάιναλ-4 ανόδου. Η γηπεδούχος ΓΕΑ μπορεί να είναι αδιάφορη βαθμολογικά αλλά δεν είναι διατεθειμένη να χαρίσει τον αγώνα. την Αλεξανδρούπολη δίνουν μεγάη σημασία στην αναμέτρηση και επιστρατεύουν τους Κωστα Χατζή, Χρήστο Κίτσιο που μέχρι τώρα ηταν παροπλισμένοι.

Έχουν παρελθόν...

Να σημειωθεί, πάντως, πως οι κόντρες Γ.Ε.Αλεξανδούπολης και Ορεστιάδας έχουν πλούσιο παρελθόν. Τη σεζόν 1983-84 όταν ο Ηρακλής βρέθηκε για πρώτη φορά στην Β΄ Εθνική (δεν υπήρχαν Α1 και Α2) έδινε μάχη για επιστροφή στην Α΄Εθνική και είχε βασικό αντίπαλο την ΓΕΑ που εάν κέρδιζε την Ορεστιάδα θα ανέβαινε στην Α΄Εθνική σε βάρος του «γηραιού». Η αδιάφορη βαθμολογικά Ορεστιάδα νίκησε την ΓΕΑ και ανέβηκε ο Ηρακλής!

Πριν από 5 χρόνια τη σεζόν 2008-09 η ΓΕΑ ήθελε βαθμούς από την αδιάφορη βαθμολογικά Ορεστιάδα η οποία νίκησε τελικά και η ομάδα της Αλεξανδρούπολης υποβιβάστηκε στα τοπικά και σώθηκε ο Αρίων Πτολεμαΐδας!