Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
21-02-2014 12:53

Καλαμάτα 80: «Κινείστε στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης»

Με αφορμή την ανακοίνωση του Ερμή Πατρών για τη διαιτησία του μεταξύ τους αγώνα, η Καλαμάτα 80' μας λέει την δική της εκδοχή. Επίσης υπερσπίζεται τον Χρήστο Δημητρακόπουλο στον οποίο οι Πατρινοί καταλογίζουν «απαράδεκτη συμπεριφορα»
Η ανακοινωση

«Με αφορμή την ανακοίνωση του ΑΣΠ Ερμή Πατρών με τίτλο «Τέτοιες διαιτησίες πάνε το άθλημα 100 χρόνια πίσω» η οποία αφορά το παιχνίδι Α.Ο. Καλαμάτα 80 - ΑΣΠ Ερμής για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας επιθυμούμε να αναφέρουμε τα εξής:

1. Θεωρούμε αναίτια την εκ των υστέρων επίθεση του ΑΣΠ Ερμής στον πρώτο διαιτητή του αγώνα γιατί σε όλη την διάρκεια του αγώνα δεν υπήρξαν αμφισβητήσιμες φάσεις ή φάσεις όπου υπήρξαν διαμαρτυρίες από την ομάδα του ΑΣΠ Ερμής. Για τον λόγο αυτό θα ήταν ποιό ξεκάθαρο για όλους να αναφέρονταν στην συγκεκριμένη ανακοίνωση τα «διαιτητικά σφάλματα – εγκλήματα» τα οποία ανάγκασαν τον σύλλογο να βγάλει την σχετική ανακοίνωση.

2. Θεωρούμε και είναι αδικαιολόγητη, αναίτια και προσβλητική για τον σύλλογο μας η επίθεση που γίνεται μέσα από την συγκεκριμένη ανακοίνωση προς τον αθλητή μας κύριο Χρήστο Δημητρακόπουλο. Είναι ψευδή τα όσα αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση σχετικά με «απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά του συγκεκριμένου αθλητή».

Ο κύριος Δημητρακόπουλος είναι αθλητής του Βόλεϊ για περισσότερο από 25 χρόνια και τα περισσότερα από αυτά αγωνίστηκε σε υψηλό επίπεδο ενώ ταυτόχρονα αποτελούσε μέλος της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας. Στα 25 αυτά χρόνια ο αθλητής έχει αποδείξει το ήθος του και μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει ούτε ένα αντίστοιχο περιστατικό καταγγελίας το οποίο να τον αφορά. Όσοι ασχολούνται με το άθλημα του Βόλεϊ στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι το ήθος και ο χαρακτήρας του αθλητή καμία σχέση δεν έχουν με τα όσα, ψευδώς, του προσάπτονται στην σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έγινε το οποιοδήποτε συμβάν που να δικαιολογεί μια τέτοια επίθεση προς τον αθλητή. Οτιδήποτε συνέβαινε, ακόμα και αν δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη των διαιτητών, έπρεπε να αναφερθεί άμεσα από τα μέλη της ομάδας του ΑΣΠ Ερμής σε αυτούς να επιληφθούν του θέματος.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση:

1. Ανήκει σε μια ξεπερασμένη εποχή όπου σχετικές ανακοινώσεις δημιουργούσαν κλίμα υπέρ της ομάδας με την λογική του πέτα λάσπη και κάτι θα μείνει.

2. Προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα έτσι ώστε να μην υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις από τον Αθλητικό Δικαστή ο οποίος έχει ήδη καλέσει τον προπονητή της ομάδας και την ομάδα του ΑΣΠ Ερμής σε απολογία για την συμπεριφορά του στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

3. Κινείται στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης η οποία αποτελεί ανάμεσα στα άλλα και ποινικό αδίκημα.

Με δεδομένο ότι οι αθλητές μας και κατ’ επέκταση η ομάδα μας δεν έχει και δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα σε κανένα, στους αγωνιστικούς χώρους, αντίπαλο σωματείο περιμένουμε το ίδιο να πράττει και το φίλο σωματείο του ΑΣΠ Ερμής. Θεωρούμε λοιπόν άστοχη και άδικη την επίθεση πού εξαπέλυσε στον αθλητή - κόσμημα του Ελληνικού Βόλεϊ κύριο Χρήστο Δημητρακόπουλο και ζητούμε να επανέλθει ζητώντας του συγνώμη. Σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπισθούμε με κάθε νόμιμο μέσον την τιμή και υπόληψη τόσο του Αθλητή μας, όσο και του συλλόγου μας».