1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-11-2013 21:01

Το παράπονο της Κύζικου για ΕΟΠΕ, Χανιά και ντέρμπι στις 20/11

Στις 20 Νοεμβρίου θα γίνουν οι αγώνες των αγωνιστικών των πρωταθλημάτων που αναβλήθηκαν λόγω μη αδειοδότησης των γυμναστηρίων. Μεταξύ αυτών είναι και τα ντέρμπι Ηρακλής – ΜΕΝΤ στον Γ΄όμιλο και ΣΦΠ Χανίων – Κύζικος Νέας Περάμου στον Α΄ όμιλο. Κι αν για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει μετακίνησε, για την Κύζικο Νέας Περάμου η 20η Νοεμβρίου είναι «απαγορευτική» αφού λόγω και της μετακίνησης της ομάδας στην Κρήτη υπάρχουν αθλητές που δεν μπορούν να πάρουν άδειες από τις βασικές εργασίες του.

Η διοίκηση του συλλόγου στη Νέα Πέραμο έχει μεγάλα παράπονα από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ αλλά και τη διοίκηση της ομάδας της Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Κύζικου Γιάννης Καρσάκης με δηλώσεις του εξέφρασε το παράπονο για τη μεταχείριση που έτυχε ο σύλλογος του:

«Κατ΄ αρχήν ο σύλλογος μας δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα στην ΕΟΠΕ ή σε άλλο σύλλογο και πάντα αντιμετωπίζουμε με κατανόηση όσα αιτήματα είχαμε από συναδέλφους για αλλαγές. Είναι γνωστό επίσης πως διακρινόμαστε για τις άριστες σχέσεις που έχουμε με όλη την κοινότητα του ελληνικού βόλεϊ κάτι που αποδείχτηκε και στο πρόσφατο τουρνουά που διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία και με ομάδες της Α1 ανδρών.

Για τις αναβολές των αγωνιστικών λόγω μη αδειοδοτήσεων των γυμναστηρίων η Κύζικος δεν είχαμε καμία ευθύνη αλλά ακολουθήσαμε τις αποφάσεις της διοργανώτριας και δυστυχώς θα υποστούμε τις χειρότερες συνέπειες. Εδώ και λίγες μέρες ενημερωθήκαμε ανεπίσημα πως ο αγώνας μας με τα Χανιά στην Κρήτη θα γίνει 20 Νοεμβρίου. Ένα από τα πιο σημαντικά ματς της κατηγορίας γίνονται εμβόλιμα Τετάρτη και μάλιστα σε μέρα εργάσιμη όπου είναι γνωστό πως οι περισσότεροι αθλητές των ομάδων της Α2 ανδρών εργάζονται και δε μπορούν να λαμβάνουν άδειες.

Ζητήσαμε από την ΕΟΠΕ να μεριμνήσει ώστε ο αγώνας μας λόγω και της μετακίνησης που έχουμε στην Κρήτη να γίνει ένα Σάββατο και προτείναμε το κενό στις 4 Ιανουαρίου 2014 ώστε να μπορούμε να βγάλουμε και φθηνότερα εισιτήρια για την Κρήτη. Να σημειώσω δε, πως ήδη πληρώσαμε 1.200 Ευρώ ποινή για τα εισιτήρια που είχαμε βγάλει από τότε που έγινε η κλήρωση και φυσικά τα χάσαμε με τις αναβολές.

Η ΕΟΠΕ μας είπε πως στις 4/1 θα γίνουν αγώνες κυπέλλου. Επίσης όφειλε να δώσει λύση αλλά αν αυτού μας παρέπεμψε να έρθουμε σε συνεννόηση με τα Χανιά και να βρούμε από κοινού μια άλλη ημερομηνία. Απευθυνθήκαμε στους συναδέλφους στα Χανιά με τη βεβαιότητα πως θα βρίσκαμε λύση. Δυστυχώς μας περίμενε άλλη μία δυσάρεστη έκπληξη αφού ο πρόεδρος κύριος Μιχελάκης είναι ανένδοτος σε οποιοδήποτε συνεννόηση για εξεύρεση άλλης ημερομηνίας και επέμενε να γίνει ο αγώνας την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου. Μετά από όλα αυτά, εκφράζω την πικρία του Δ.Σ. της Κύζικου για την αντιμετώπιση που έχουμε τύχει από την ΕΟΠΕ και τον ΣΦΠ Χανίων.

Δυστυχώς ο σύλλογος μας «τιμωρείται» επειδή τυγχάνει να παίζει εκτός έδρας μία αγωνιστική που αναβλήθηκε από τη διοργανώτρια και το λάθος μας ήταν πως προγραμματίσαμε εγκαίρως τις υποχρεώσεις μας. Η διοίκηση της Κύζικου δεν θα ακολουθήσει αυτή την τακτική. Θα είναι πάντα ανοικτή σε συνεννόηση και επικοινωνία για να δοθούν λύσεις στο πολύπαθο άθλημα μας. Δεν έχουμε διανοηθεί ποτέ να συμπεριφερθούμε απειλητικά και με τελεσίγραφα και αισθανόμαστε ντροπή και αγανάκτηση για τον τρόπο που οργανώνεται και λειτουργεί το δεύτερη τη τάξη ανδρικό πρωτάθλημα».

8 σχόλια

  • Comment Link Φίλος του ΚΑΛΟΥ βόλει Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 14:37 posted by Φίλος του ΚΑΛΟΥ βόλει

    "Απαντήσεις" δίνουν οι αθλητές μέσα στα γήπεδα (καταπληκτικό το παιχνίδι και συγχαρητήρια ΚΑΙ στις 2 ομάδες) ,οι προπονητές (μπράβο στον κ. Κουμπλή για τις δηλώσεις του) οι διοικήσεις των ομάδων με τις "υπερβάσεις" που κάνουν, και όχι οι μπουρδολόγοι -φιλόσοφοι που "ψάχνονται" για αντιπαραθέσεις στα....πληκτρολόγια.
    Η Κύζικος έχει πολλούς καλούς και για πολλααααααά χρόνια επαγγελματίες παίκτες (μέχρι πέρσι οι περισσότεροι) οι οποίοι όταν έρθει -με το καλό- η ώρα των μπαράζ (ή φαιναλ φορ) θα "αφήσουν" για πολλές μέρες τις δουλειές τους (και όχι για ΜΙΑ Τετάρτη)
    Καλή επιτυχία για τη συνέχεια,αξίζουν και οι 2 ομάδες ότι καλύτερο και η πορεία τους να τους βοηθήσει να "μαζέψουν" πολύ πιτσιρικάδα ,ώστε στο μέλλον να έχουν ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ (για όσους ξέρουν πράγματι το άθλημα και δεν είναι "μυρουδιές") περισσότερους ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.

  • Comment Link Libero Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 12:54 posted by Libero

    "
    1) ό,τι και να έχουν αφήσει στην άκρη οι παίχτες των Χανίων προκειμένου να παίξουν στην κρητική ομάδα... είναι δικιά τους ευθύνη και μάλιστα δική τους ΕΠΙΛΟΓΗ. Δεν ευθύνεται ούτε η ομοσπονδία, ούτε η Κύζικος. Δεν στέκει λοιπόν ως επιχείρημα. Δεν πρέπει να έχουν (ούτε) ειδική μεταχείριση λοιπόν ... ιδίως με τόσους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ παίκτες.

    2) το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Χανιά στην εύρεση παικτών, είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε επαρχιακή ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και δεν διαθέτει κατάλληλες υποδομές με δικούς της παίκτες. Και αυτό το μειονέκτημα, όπως και το προηγούμενο, δεν είναι ευθύνη της ομοσπονδίας, της Κυζίκου ή οποιουδήποτε άλλου πέραν της ίδιας της ομάδας των Χανίων.


    3) Καμιά ευθύνη δε φέρει η Κύζικος, η Δραπετσώνα, τα Ταταύλα, η ομοσπονδία ή δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος για το ότι χάθηκε το πλοίο της επιστροφής μετά τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής με τη Δραπετσώνα. Προηγείτο στο ίδιο γήπεδο ο αγώνας Ταταύλα - Ρέθυμνο, ο οποίος κρίθηκε στο 5ο σετ. Και ακολούθησε το Δραπετσώνα-Χανιά, το οποίο επίσης κρίθηκε στο 5ο σετ. Τα Χανιά ζήτησαν το παιχνίδι να οριστεί στις 18.00 , όπως και έγινε . Ενώ να σημειώσουμε ότι τα παιχνίδια βόλλευ στο κλειστό της Δραπετσώνας γίνονται στις 20.00 , όπως έχει κοινοποιήσει η γηπεδούχος ομάδα της Δραπετσώνας. Στον αθλητισμό και δη στο βόλλευ, τέτοιου είδους καθυστερήσεις γίνονταν πάντα !

    Τα παραπάνω λοιπόν αποτελούν σοβαρά μειονεκτήματα και ΔΕΝ τα αντιμετωπίζουν μόνο τα Χανιά, αλλά όπως ανέφερα, ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και δεν διαθέτει υποδομές. Αξίζουν και βέβαια συγχαρητήρια στα Χανιά και μόνο για την προσπάθεια που κάνουν για τον τόπο τους αλλά και για το άθλημα. Αλλά μέχρι εκεί. Ναι μεν συγχαρητήρια, αλλά ΟΧΙ και ειδική μεταχείριση όπως υπαινίσσεται ο "φίλος του βόλλευ". Αυτά που αναφέρει, τα γνωρίζει ΚΑΘΕ ομάδα από πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ακόμα κάνει τον προγραμματισμό της. Τα προβλήματα και μειονεκτήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα είναι γνωστά. Αλλά δεν πρέπει να ευνοούνται οι ομάδες που τα αντιμετωπίζουν ... όσα λεφτά και να έχουν ρίξει.

    Τέλος, το να ορίζεις ημέρα Τετάρτη, αγώνα που προβλέπει μετάβαση στην Κρήτη σε μια ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ κατηγορία είναι τουλάχιστον άδικο . Θυμίζω ότι μόνο τα Χανιά έχουν παίκτες που ζουν αποκλειστικά απ το βόλλευ. Ίσως και η Πέραμος, αλλά μιλάμε ΜΟΝΟ για έναν . Η κατηγορία ΔΕΝ είναι επαγγελματική.

    Αυτά . Μου αρκεί που ο "φίλος του βόλλευ" δεν απάντησε σε κανένα από τα επιχειρήματά μου. Καλή συνέχεια

  • Comment Link ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 18:37 posted by ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ

    Ο αγωνας αυτος πρεπει να μεταδοθει απ την τηλεοραση...θα γελασει και το παρδαλο κατσικι με τις μαντιναδες και τα ανεκδοτα που θα κυκλοφορουν στις κερκιδες του γηπεδου των ΧΑΝΙΩΝ

  • Comment Link ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 16:58 posted by ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ

    ζαλιστηκα βρε κοπέλια...
    μην ανυσηχειται του χρονου θα μπει τρενο χανια-αθηνα και ολα θα λυθουν!

  • Comment Link ΄φίλος του βόλει ( Όχι μίζερος) Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 16:28 posted by ΄φίλος του βόλει ( Όχι μίζερος)

    σε μίζερα και κακοπροαίρετα post δεν απαντώ ,γιατί κάτι τέτοιες μπουρδολογίες από αντίστοιχους ξερόλες,βοήθησαν στα μέγιστα την κατηφόρα του αθλήματος.
    Αντί αυτού εύχομαι καλή επιτυχία στον ΟΠΕΡ σε Ελλάδα και Ευρώπη (και ας παίζει με ...μέσον)
    καλή επιτυχία στα Χανιά για όποιους στόχους έχουν βάλει για φέτος και για ΠΑΝΤΑ
    καλή επιτυχία στην Κύζικο που έχει ΟΜΑΔΑΡΑ ( άσχετα αν κάποιοι μιζεριάζουν και θέλουν να δικαιολογήσουν ενδεχόμενη αποτυχία από την ....3η αγωνιστική)
    και προ πάντων καλή επιτυχία σε ΟΛΕΣ τις νησιώτικες ομάδες και του ΗΡΩΕΣ παράγοντες που τις συντηρούν στην δύσκολη αυτή εποχή.Αυτοί είναι το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ του αγνού και με διάθεση για προσφορά στον ΤΟΠΟ τους ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ , χωρίς ΜΙΖΕΡΙΕΣ και ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΕΣ.Η ΛΗΜΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ δείχνει το δρόμο

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ