1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-10-2013 15:10

Νέα αρχή για ΣΦΠ Χανίων

Ριζικά ανανεωμένη σε όλους τους τομείς είναι η ανδρική ομάδα του Σ.Φ.Π. Χανίων, η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί το χανιώτικο βόλεϊ σ’ εθνική κατηγορία και μπαίνει στην τελική ευθεία ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος Α2 ανδρών.


Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του έχει στη βασική εξάδα παίκτες εκτός νομού, οι οποίοι «κουβαλούν» πολλές εμπειρίες, έχοντας αγωνιστεί χρόνια και στην κορυφαία κατηγορία, δηλαδή την Α1, ενώ ορισμένοι ήταν διεθνείς μέχρι και στην εθνική ανδρών (ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Γκιρτζίκης, που έχει και το πιο πλούσιο βιογραφικό). Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από αυτούς υπήρξαν, μέχρι και πρόσφατα συμπαίκτες σε δυο ομάδες της συμπρωτεύουσας (ΠΑΟΚ και Αρη), ενώ εν ενεργεία διεθνής με την εθνική Κύπρου είναι ο νεαρός Χαραλαμπίδης.
Τέλος και στο διοικητικό κομμάτι υπάρχουν αλλαγές, με την επιστροφή στην προεδρία του Γιάννη Μιχελάκη, στον οποίο και «πιστώνεται» το μεγαλύτερο μερίδιο για τις προαναφερόμενες αλλαγές. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2012-13 και την παραμονή του Σ.Φ.Π Χανίων στην Α2 εθνική ανδρών, το μέλλον της ομάδας ήταν αβέβαιο, αφού δεν υπήρχε λύση σε κανένα τομέα (διοικητικό, οικονομικό, αγωνιστικό, στον τελευταίο αρκετοί ήταν οι παίκτες που είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα) και φάνταζε πάρα πολύ πιθανή η παραίτησή της από την εθνική κατηγορία και η επιστροφή στο παγκρήτιο πρωτάθλημα. Τελικά, αρχές του περασμένου Ιουλίου… ήρθαν τα πάνω κάτω, αφού όχι μόνον δήλωσε συμμετοχή (κάτι που δεν έκανε η γυναικεία ομάδα, η οποία είχε επίσης δικαίωμα να παίξει στην Α2 Εθνική), αλλά λίγο αργότερα άρχισαν οι μεταγραφές και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα «χτίστηκε» μια καινούργια ομάδα, η οποία καλείται να εκπροσωπήσει τα Χανιά στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2 ανδρών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε στα haniotika-nea.gr για την προσπάθεια που γίνεται από τον ίδιο και τον σύλλογο για την παραμονή στην Α2 και το μέλλον το συλλόγου.

«Πήρα την απόφαση να επιστρέψω στα διοικητικά του Σ.Φ.Π. Χανίων προκειμένου να μη διαλύσει η ομάδα, κάτι που έδειχνε πολύ πιθανό μετά την ολοκλήρωση της περυσινής σεζόν. Το συμβούλιο που την είχε κρατήσει τα προηγούμενα χρόνια είχε αποφασίσει να μη συνεχίσει, κάποιοι παίκτες θεώρησαν ότι είχαν ολοκληρώσει την καριέρα τους στα Χανιά, κάποιοι άλλοι είχαν διάφορα άλλα θέματα και γενικότερα, ήταν φανερό ότι με την υπάρχουσα κατάσταση δεν υπήρχε μέλλον. Για να αλλάξουν τα πράγματα χρειαζόταν μια ριζική αλλαγή και έτσι πήρα την πρωτοβουλία να ασχοληθώ ξανά με τον Σ.Φ.Π. Χανίων, εκλέχθηκε νέο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο μετέχουν άτομα με διάθεση να προσφέρουν, έγιναν οι αλλαγές και οι μεταγραφές που αναφέρεις, με στόχο, πλέον, όχι να παίξουμε στην Α2, αλλά να ανεβάσουμε το σωματείο σε άλλο επίπεδο.
Πιστεύω ότι ο ΣΦΠΧ έχει φύγει από το θέμα «παραμονή στην κατηγορία» και με το έμψυχο υλικό που διαθέτει ο πήχης ανέβηκε πιο ψηλά. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε, η ομάδα θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να κάνει πρωταθλητισμό, σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία, με τις ομάδες του ομίλου μας να είναι ιδιαίτερα δυνατές και ενισχυμένες με παίκτες από την Α1. Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, όμως ξεκινήσαμε συνεργαζόμενοι μ’ έναν εξαιρετικό προπονητή, γνώστη του αντικειμένου και στη συνέχεια αποκτήσαμε παίκτες που είναι σοβαρά παιδιά, άριστοι αθλητές με τεράστιες εμπειρίες και πλούσια καριέρα και πιστεύω ότι μαζί με τους δικούς μας που συνεχίζουν, θα φτιάξουμε ένα σύνολο ικανό να «κυνηγήσει» τα προαναφερόμενα.
Είναι εύλογη η απορία πώς θ’ ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές απαιτήσεις εν μέσω κρίσης. Εχω, λοιπόν, να πω ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι που μας εμπιστεύονται, στηρίζουν οικονομικά την προσπάθειά μας και ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν στην πορεία και άλλοι να μας βοηθήσουν. Ταυτόχρονα, με όλες τις κινήσεις που θα κάνουμε, δηλαδή εισιτήρια διαρκείας, εκδηλώσεις, ενισχύσεις και διάφορα άλλα, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να «βγάλουμε» τη σεζόν αξιοπρεπώς. Είναι αλήθεια ότι τα έξοδα έχουν πολλαπλασιαστεί. Μέχρι τώρα μας κόστιζαν μόνον οι μετακινήσεις, πλέον έχουμε επαγγελματία προπονητή, επαγγελματίες αθλητές, με συμβόλαια, διαμονή, διατροφή. Ομως, επαναλαμβάνω, αισιοδοξώ ότι με τη συμπαράσταση όλων και με καλή διαχείριση, θα τα καταφέρουμε σε όλους τους τομείς.
Στο σημείο αυτό θέλω να πω ότι από τους βασικούς μας στόχους είναι η δουλειά στην υποδομή, ώστε να βγουν παίκτες από αυτήν. Θέλουμε η παρουσία όλων των καταξιωμένων παιδιών που ήρθαν φέτος να δώσει ένα εξτρά κίνητρο στους μικρούς μας αθλητές ν’ ασχοληθούν πιο πολύ με το βόλεϊ και με την καθοδήγηση του ικανότατου προπονητή μας να μπορέσουν σύντομα να βοηθήσουν ενεργά την ομάδα μας.
Ομως Σ.Φ.Π.Χ. δεν είναι μόνο το ανδρικό τμήμα. Υπάρχει και το γυναικείο, το οποίο μπορεί να πέρασε μια… φουρτούνα, όμως δουλεύουμε πλέον από το… μηδέν, με στόχο σύντομα η ομάδα να είναι σε θέση να παίξει ξανά στην Εθνική κατηγορία. Πρέπει να διευκρινήσω ότι δεν δηλώσαμε φέτος συμμετοχή στην Α2 γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα συγκρότησης ικανής ομάδας. Κορίτσια που πρόσφεραν για πολλά χρόνια στον σύλλογο, λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να συνεχίσουν, κάποια άλλα πήραν μεταγραφή ή ήταν με υποσχετική και επέστρεψαν στις ομάδες τους και έτσι υποχρεωθήκαμε σε ριζική ανανέωση. Συνεχίσουμε μόνον με μικρές αθλήτριες και με την καθοδήγηση της αξιόλογης προπονήτριας Σοφίας Μπουμπούκη, προσπαθούμε να χτίσουμε από την αρχή τη γυναικεία ομάδα, δίνοντας και εδώ βάση στις ακαδημίες, στις οποίες την ευθύνη έχει η Στεφανία Κορολόγου.
Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γιώργο Παπαδάκη, αλλά και τον Σταμάτη Πιπεράκη, για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα προηγούμενα χρόνια στο γυναικείο τμήμα και συνέβαλαν αποφασιστικά στις σημαντικές διακρίσεις που πέτυχε ο Σ.Φ.Π.Χ. και σε πανελλήνιο επίπεδο.
Αυτό που έχω να πω σε φιλάθλους, επιχειρήσεις και φορείς του Νομού είναι ότι αξίζουμε τη βοήθειά τους και όποιος ενδιαφέρεται γενικότερα για το κομμάτι που λέγεται χανιώτικος αθλητισμός και ειδικότερα για το βόλεϊ, εδώ είμαστε, να έρθει να βοηθήσει, να σταθεί δίπλα μας, να δει ότι αυτό που θα δώσει θα πιάσει τόπο και θα προσφέρει θετικές υπηρεσίες στον τόπο μας. Συνολικά, από τις ακαδημίες μέχρι το αγωνιστικό και των δυο φύλων, ο σύλλογος μας έχει στο δυναμικό του περίπου 180 παιδιά, στα οποία προσπαθούμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ν’ αθληθούν. Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Σ.Φ.Π.Χ., μπορεί να επισκεφθεί το site που λειτουργεί, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chaniavolley.gr.
Να μου επιτρέψεις να προσθέσω κάτι ακόμη. Μεγάλο «σχολείο» για μένα ήταν η συμμετοχή μου στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Πλατανιάς. Η γενικότερη μέχρι τώρα παρουσία της αποδεικνύει ότι οι σοβαρές ομάδες, που είναι σωστές και τυπικές στις υποχρεώσεις τους, οι οποίες προχωρούν με σύνεση και σχεδιασμό, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους και πετυχαίνουν τους στόχους που βάζουν».

Πηγή: haniotika-nea.gr

 


Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ