1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-05-2020 16:46

Aποκάλυψη volleynews.gr: Ετσι θα αναδειχτούν οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι στο βόλεϊ

Οι 20 προτάσεις του volleynew.gr για να βγει το άθλημα από το αδιέξοδο: Από 20 Αυγούστου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020 να γίνει η ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20. Ετσι να γίνουν φάιναλ-4 κυπέλλου, Σούπερ Καπ και Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Αποφασίστε τα τώρα και σώστε το βόλεϊ:

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία – ίσως για πρώτη φορά μετά το 1821 – η Ελλάδα βρίσκεται για θετικούς λόγους στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινότητας. Είναι «μπροστά» για τις επαναστατικές λύσεις που έλαβε στην πανδημία του κορονοϊού. Αυτή την επιτυχία όχι μόνο δε μπορούμε να την διαχειριστούμε αλλά για την ελληνική αθλητική κοινότητα και το βαθύ οπαδικό κίνημα όλα αυτά δεν έχουν αξία.

Η μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ για την τύχη των δύο μεγάλων πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών ρίχει νερό σο μύλο του οπαδικού εμφυλίου.

1. Να σταματήσει το πρωτάθλημα ή να ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες;

2. Αν σταματήσει το πρωτάθλημα πρέπει να αποδοθεί ο τίτλος στον Ολυμπιακό που ήταν πρώτος στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου ή να μπει «παύλα» στη χρυσή βίβλο;

Καμία πρόταση που έχουν θέσει δεν παράγει αποτέλεσμα

Πραγματικά δεν ενδιαφέρει κανέναν τίποτα από τα δύο. Οποια απόφαση και να ληφθεί απλά θα καλύψει τη ματαιοδοξία και τον εγωισμό. Και από εκεί και πέρα το χάος...

Οι αθλητές, συνεργάτες και οπαδοί δεν θα πανηγυρίσουν ποτέ γιατί καμία από τις προτάσεις δεν παράγει αποτέλεσμα. Ούτε το «μη γενόμενο» είναι λύση, ούτε η απόδοση τίτλων μέσα στα Δ.Σ. Υπάρχουν και άλλα που μπορούμε να κάνουμε.

Και σκοτώνονται εδώ και εβδομάδες. Και αναβάλλουν και συζητάνε και ψηφίζουν και αποτέλεσμα δεν έχουν και στο τέλος θα τα διαλύσουν όλα. Για την ακρίβεια θα τα διαλύσουν αυτοί που δεν έχουν φτιάξει τίποτα και δεν έχουν μυρωδιά από το κακόμοιρο το βόλεϊ.

Καθίστε κάτω και δουλέψτε. Χανόμαστε. Δημιουργήστε εναλλακτικές δράσεις στο άθλημα. Δώστε αθλητικό προϊόν. Διεκδικήστε τα δικαιώματα του προϊόντος από την ΕΡΤ Α.Ε. που εδώ και δύο μήνες παίζει κονσέρβα βόλεϊ και καλύπτει τσάμπα πρόγραμμα. Ακόμα και τις ελληνικές ταινίες που παίζει και τις ξαναπαίζει πληρώνει κάθε φορά. Δεν της ανήκει το βόλεϊ.

Διαμαρτυρηθείτε στην FIVB και στη CEV που σας κοροϊδεύουν κουτσουρεύοντας συνεχώς το αγωνιστικό καλεντάρι των συλλόγων που χρηματοδοτούν τους αθλητές και πληρώνουν μονίμως τα σπασμένα.

Αντί λοιπόν να βγουν πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από την κρίση, αντί να είναι αλληλέγγυοι σε αυτές τις δύσκολες ώρες απέναντι  σε αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, φροντιστές (που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να περάσουν το μήνα τους), αντί να παρουσιάσουν  ρεαλιστικές προτάσεις, αντί να διεκδικήσουν από χορηγούς και κυρίως από την Πολιτεία και την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. αποζημιώσεις και υποστήριξη προχωρούν στο απόλυτο ξεκατίνιασμα.

Κρατήστε τα θετικά

Λύσεις υπάρχουν. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Το volleynews.gr θεωρεί πως πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά. Ποια είναι αυτά; Πολλά. Είναι πάρα πολλά και οφείλονται στις θυσίες των ίδιων των παραγόντων και τις μικρές - μεγάλες προσφορές των οπαδών:

Την επιμονή του Ολυμπιακού να επενδύει διαχρονικά και σταθερά στο άθλημα, την σταθερή και ισχυρή παρουσία του ΠΑΟΚ, την επιστροφή και εξυγίανση του Παναθηναϊκού, τη μάχη της διοίκησης του Ηρακλή να μείνει ζωντανός ο σύλλογος, τον ρομαντισμό των ανθρώπων της Κηφισιάς να κρατούν το βόλεϊ ψηλά, την είσοδο της πανίσχυρης ΟΝΕΧ ως χορηγός στον Φοίνικα, τον προβληματισμό της Α.Ε.Κ. και του Άρη να επιστρέψουν, την αγωνία των περιφερειακών δυνάμεων (Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ο.Φ.Η., Ορεστιάδα, Πάτρα) να επιβιώσουν, τη αγάπη φανατικών φίλων του βόλεϊ να ηγηθούν σε νέες προσπάθειες (Φίλιππος, Μίλων, Καλαμάτα κ.α.). Τα ίδια και στο γυνακείο.

Το volleynews.gr όπως έκανε πάντα στα δύσκολα παρουσιάζει με ανιδιοτέλεια και αγάπη 20 προτάσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο και την εσωστρέφεια με το μικρότερο δυνατό κόστος και θα βάλει τους «πατέρες» του ελληνικού αθλητισμού και πάλι σε δρόμο δημιουργίας. Πάμε λοιπόν:

Oι 20 προτάσεις του volleynews.gr

1.Οι υπόλοιπες αγωνιστικές και τα πλέι οφ των πρωταθλημάτων Volley League ανδρών (διοργανώτρια είναι η ΕΣΑΠ) και Volley League γυναικών (διοργανώτρια η ομοσπονδία – ΕΟΠΕ) που δεν έγιναν λόγω της διακοπής, να ξεκινήσουν από 20 Αυγούστου και να ολοκληρωθούν τέλος Σεπτεμβρίου με την ανάδειξη του πρωταθλητή ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ όπως επιθυμούν όλοι κατά δημόσια δήλωση τους. Οι προετοιμασίες και η σεζόν να κλείσει εκεί που τελείωσε και να ανοίξει 1 Ιουλίου. Από σήμερα να γίνει ο σχεδιασμός για τις ομάδες της νέας σεζόν και καθορισμός έναρξης μεταγραφικής περιόδου.

2.Οι υπόλοιπες 6 ομάδες που δεν θα συνεχίσουν το πρωτάθλημα της Volley League για τη σεζόν 2019-20 (καθώς δεν υπάρχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον) μαζί με τις δύο που θα ανέβουν από την Α2 ανδρών θα δημιουργήσουν γκρουπ 8 ομάδων και θα ξεκινήσουν την Α΄φάση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς χωρισμένες σε δύο ομίλους των 4 ομάδων. Έτσι θα έχουν παράλληλη αγωνιστική δραστηριότητα. Οι τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν θα παίξουν στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ.

3.Στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να γίνουν τα φάιναλ-4 των κυπέλλων που αναβλήθηκαν για τη σεζόν 2019-20.

4.Μία εβδομάδα αργότερα (το αργότερο μέχρι 18 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή) να γίνουν μέσα σε ένα διήμερο και οι αγώνες των Σούπερ Καπ (που θα επανέλθουν μετά από χρόνια) μεταξύ του πρωταθλητή και του κυπελλούχου. Εάν υπάρχει νταμπλούχος ο αγώνας θα είναι Σούπερ Γκέιμ και θα γίνει μεταξύ των δύο πρώτων του πρωταθλήματος.

5.Δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Volley League ανδρών για τη σεζόν 2019-20.

6.Οποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή μέχρι 30 Ιούνιου έχει δικαίωμα αποχώρησης. Άμεσα μπορεί να αντικατασταθεί με wild card.

7.Το πρωτάθλημα Volley League ανδρών της σεζόν 2020-21 να αρχίσει 15 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 12 ομάδων.Δεν θα υπάρξει καμία διακοπή τα Χριστούγεννα και μέχρι 30 Μαρτίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί.     

8.Τα προημιτελικά (νοκ άουτ), ημιτελικά (διπλοί αγώνες) και οι τελικοί του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021.

9.Στο Κύπελλο Ελλάδας ανδρών αγωνίζονται όλες οι ομάδες των τοπικών κατηγοριών μέχρι και οι ομάδες της Α2 και της νεοσύστατης Pre League. Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου γίνεται το φάιναλ-4 κυπέλλου Pre League. Οι τέσσερις ομάδες του φάιναλ-4 μαζί με τις 12 της Volley League δημιουργούν 8 ζευγάρια (16 ομάδες)και παίζουν μονούς αγώνες για τα προημιτελικά. Το φάιναλ-4 των ανδρών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι  28 Φεβρουαρίου.

10.Η Α΄φάση των πλέι οφ (1-8) γίνεται στις 3 νίκες συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της κανονικής περιόδου. Ο πρώτος αγώνας γίνεται στην έδρα της ομάδας με τη χαμηλότερη βαθμολογία στην κανονική περίοδο.

11.Η ημιτελική φάση των πλέι οφ θα κριθεί στις 4 νίκες συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της κανονικής περιόδου.

12.Οι τελικοί για την ανάδειξη του πρωταθλητή να κριθούν στις 4 νίκες συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της κανονικής περιόδου. Ετσι θα ενισχυθεί η κανονική περίοδος και τα αποτελέσματα θα παίζουν ρόλο. Θα ενισχυθεί ο Α΄γύρος και όλα τα αποτελέσματα θα έχουν τη σημασία τους σε περίπτωση που δεν ματαιωθούν τα πλέι οφ για οποιοδήποτε λόγο.

13.Πάγωμα όλων των παλιών οφειλών των Τ.Α.Α. πριν από το 2019 και ρύθμιση σε 100 ή 120 δόσεις ώστε να πάρουν ανάσα τα σωματεία αλλά και να δοθεί προοπτική στους αθλητές πως κάποτε θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους.

14.Συνάντηση εδώ και τώρα με την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. να κοστολογηθούν οι προβολές των αγώνων που προβάλλει ακόμα και σήμερα. Με 80.000 Ευρώ που έδωσε το βόλεϊ δεν της ανήκει στο διηνεκές. Της ανήκει η μετάδοση και τα δικαιώματα του πρωταθλήματος. Εκμεταλλεύεται  τον τηλεοπτικό χρόνο του αθλήματος το οποίο άλλωστε θα ολοκληρωθεί κανονικά Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

15.Αλλαγή των προκηρύξεων με πρόβλεψη για την τύχη του πρωταθλήματος σε περίπτωση νέου lock down. Η Ε.Σ.Α.Π. εκτός από βαθμολογικά κριτήρια να θεσμοθετήσει κριτήρια συμμετοχής, παρουσίας διεθνών αθλητών, διακρίσεων  στα πανελλήνια υποδομής και μικρές εγγυητικές επιταγές συμμετοχής για ελάχιστη εγγύηση συμμετοχής.

16.Καμία ομάδα δεν θα αγωνιστεί στα Ευρωπαϊκά κύπελλα 2020-21. Δεν έχει κανένα νόημα για την συγκεκριμένη σεζόν, κανείς δεν γίνεται πλέον σοφότερος και δεν υπάρχει περίπτωση διάκρισης.

17.Απελευθερώστε τους αθλητές. Βγάλτε τους από την ομηρία. Δεν έχει σημασία που θα αλλάξουν τα ρόστερ. Μην είστε υποκριτές και θυμήθείτε πως καμία ομάδα δεν τελειώνει με το ίδιο ρόστερ που αρχίζει τη σεζόν.

18.Σχεδιάστε τη νέα σεζόν όπως νομίζετε και σύμφωνα με τις δυνατότητες σας. Δώστε χρόνο στην Πολιτεία και στην κοινωνία να επανέλθει στην κανονικότητα.

19.Αλλαγή προκήρυξης με διεξαγωγή αγώνων σε υπαίθρια γήπεδα και αγώνες σε εγκαταστάσεις όπως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ιταλία και η Πολωνία το αποφάσισαν.

20. Σταματήστε να πλακώνεστε. Δημιουργήστε για το βόλεï και τον αθλητισμό. Παράγοντας σημαίνει παράγω. Δεν σημαίνει μόνο πληρώνω. Μελετάτε τις ατζέντες του παγκοσμίου και του ελληνικού βόλεϊ και κυρίως των συνεδριάσεων των Δ.Σ. Φτιάξτε ένα προτότυπο προϊόν μακριά από τις ασχήμιες του ποδοσφαίρου. Επενδύστε στην προβολή του βόλεϊ. Δείτε τα βίντεο των πρόσφατων αγώνων για να δείτε ποιο είναι το βόλεϊ. Ψάξτε έναν κεντρικό χορηγό και προσπαθήστε να ανανεώσετε το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δώστε στην αγορά προϊόν και όχι ύβρεις και απειλές. Σπάστε το κεφάλι σας για ιδέες.

Αλλιώς αφήστε μας ήσυχους στη μιζέρια μας και στη φτώχια μας και πάτε στο καλό...

Kώστας Ασημακόπουλος

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ