Εκτυπώστε τη σελίδα
02-10-2020 18:18

Ο Εβρος Σουφλίου και ο Νίκος Μούχλιας ενώνουν όλο τον Έβρο

Μόνο συγχαρητήρια πρέπει να εκφράσουμε για την ιδιαίτερη πρωτοβουλία του συλλόγου Εβρος Σουφλίου που εδρεύει στην ομώνυμη πόλη του νομού Έβρου και ετοιμάζεται να υλοποιήσει μία ιδέα του Νίκου Μούχλια. Ποια είναι αυτή;

Να ενωθούν βολεϊκά όλοι οι σύλλογοι βόλεϊ του Εβρου και να ανταμώσουν για πρώτη φορά σε ένα τουρνουά. «Ηταν ένα όνειρο μου να δω παράγοντες, προπονητές και αθλητές των ομάδων του Εβρου να είναι ενωμένες σε ένα τουρνουά. Μας ενώνει το βόλεϊ και πρέπει να είμαστε δεμένοι. Αντίπαλοι στο γήπεδο, αλλά συνοδοιπόροι στην προσπάθεια», είπε στο volleynews.gr ο Νίκος Μούχλιας. Οι αγώνες θα γίνουν 9-11 Οκτωβρίου στο Σουφλί και θα αγωνιστούν ο ΑΣΑ Εβρου, ο ΑΟ Ορεστιάδας, ο Άθλος Ορεστιάδας, ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η ΓΕΑ.

«Εδώ είναι Εβρος»

«Έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε, ως ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου, μια σειρά αγώνων προετοιμασίας ΟΛΩΝ των ομάδων του νομού μας οι οποίες λαμβάνουν μέρος στα Εθνικά Πρωταθλήματα Βόλλευ. Είναι ίσως η πρώτη φορά , σε όλα τα αθλητικά χρονικά του νομού Έβρου, που επιχειρείται κάτι παρόμοιο. Εκτός από τον προφανή στόχο της όσον το δυνατόν πληρέστερης αγωνιστικής προετοιμασίας των αθλητών θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι ο Έβρος, αθλητικά , είναι ΕΔΩ!!! Με την γεφύρωση των όποιων διαφορών, την σύμπνοια απόψεων και την ισχυρή μας αγωνιστική μας παρουσία να «βαδίσουμε» στην νέα εποχή.

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί σχόλια (ακόμα και από εμάς τους ίδιους) για «τέλος εποχής» από τον χάρτη του βόλλευ των ομάδων μας κ.α. Συμφωνώ απόλυτα ότι περνάμε μια δύσκολη οικονομική, δημογραφική, κοινωνική και οργανωτική περίοδο…… αλλά ο νομός μας , με πληθυσμιακό μέγεθος παρόμοιο όσο μια περιοχή όπως το Περιστέρι ή η Χαριλάου, δραστηριοποιεί 5 ομάδες ανδρών και αντίστοιχες αναπτυξιακών με περίπου 300 αγόρια!!! Ποσοστό , επί του πληθυσμού , τεράστιο.

Ενδεικτικά αναφέρω ένα πραγματικό γεγονός που αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στο νομό Έβρου τις οποίος κανείς άλλος ,σε Πανελλήνια κλίμακα, δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά: Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο υπάρχει Σωματείο του νομού μας που έχει δηλώσει συμμετοχή στην πλέον σημαντική αναπτυξιακή κατηγορία , την Κ17, και το οποίο πρέπει να διανύσει για έναν και μόνο αγώνα 395χλμ και με την επιστροφή 790 χλμ!!! Πειραιάς – Τύρναβος ή Θεσ/νίκη - Αγρίνιο αυθημερόν ταξίδι για παιδάκια κατηγορίας παμπαίδων!!! Ας μπούμε λίγο στην θέση των ανθρώπων που καλούνται να οργανώσουν με ασφάλεια και συνέπεια ένα παρόμοιο ταξίδι τέτοιων ηλικιών. Μπράβο στους προέδρους των ομάδων που υποστηρίζουν το εγχείρημα αυτό αλλά και στους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους!!! »
Είμαι αισιόδοξος ότι εφόσον πρώτα κάνουμε όλοι μας την απαραίτητη αυτοκριτική και έπειτα ασχοληθούμε με ένα νέο και βιώσιμο όραμα, υποτάξουμε το «εγώ» μας στο «εμείς», καταθέσουμε σχέδιο προσφέροντας ποιοτική προπονητική εξέλιξη στα παιδιά θα συνεχίσουμε για πολλά χρόνια ακόμη να αποτελούμε αθλητικό πρότυπο για όλη τη χώρα. Ο Έβρος έδινε….δίνει και θα δίνει αθλητές υψηλού επιπέδου στο Ελληνικό Βόλλευ , δεν χρειάζεται τις δύσκολες αυτές εποχές μεμψιμοιρία και απαξίωση. Έχουμε ανάγκη από υποστήριξη, αλληλοκατανόηση και (αλληλο)σεβασμό.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους Διοικούντες των Συλλόγων και τους φίλους προπονητές για την συμμετοχή τους και εύχομαι η δράση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε και άλλες περιοχές, με εξίσου σημαντική ιστορία στο άθλημα αλλά και παρόμοια χρόνια προβλήματα, να επαναπροσδιορίσουν την πορεία τους και να ξαναβρούν την θέση που τους αξίζει.
Για το καλό όλων μας!!!», αναφέρει ο Νίκος Μούχλιας και ο ΑΣΑ Εβρου ως διοργανωτές του τουρνουά που θα γίνει 9-11 Οκτωβρίου.