Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
24-07-2014 21:42

Η ΕΟΠΕ για την Pre League και τις αντιδράσεις των σωματείων

Με μια ανακοίνωσή της, η ΕΟΠΕ μιλάει για την Pre - League που δεν έγινε, τόνιζει ότι στηρίζει τις προσπάθειες των σωματείων για την επιβίωσή τους και ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 31/7 οι ομάδες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν σε χαμηλότερη κατηγορία.

Η ανακοίνωση

Η ΕΟΠΕ, λόγω της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας Ανδρών στον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ, απέφυγε συνειδητά να λάβει μέρος στο δημόσιο διάλογο που πραγματοποιήθηκε για τα θέμα των καταρτισμών των ομίλων με διάφορες προτάσεις – ανακοινώσεις σωματείων που συμμετέχουν στην κατηγορία.

Αισθάνεται όμως την ανάγκη να ενημερώσει τον κόσμο του αθλήματος για μια σειρά γεγονότων που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

Πρώτον σε σχέση με το θέμα της δημιουργίας της Pre League.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΣ της ΕΟΠΕ ενέκρινε επί της αρχής το ενδεχόμενο δημιουργίας της Pre League χωρίς να παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο λόγος που οδήγησε στην απόφαση να γίνουν τρεις οι όμιλοι της Α2 Ανδρών ήταν το να στηριχθούν τα σωματεία για να έχουν λιγότερα έξοδα, κι αυτό βοήθησε στο να διατηρηθούν τα περισσότερα εξ αυτών.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημα κάποιων ομάδων που διατυπώθηκε και στη σύσκεψη που διοργανώθηκε στην Αθήνα, τέθηκε υπ όψιν του συνόλου των σωματείων, τα οποία και θα κληθούν να λάβουν το οικονομικό βάρος ενός τέτοιου εγχειρήματος όταν αυτό υλοποιηθεί.

Παράλληλα η ΕΟΠΕ ζήτησε την συνεργασία της ΕΣΑΠ για την οικονομική στήριξη του εγχειρήματος, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να βρεθεί τρόπος άμεσης υλοποίησης του σχεδίου αυτού.

Από το σύνολο των 36 σωματείων της Α2 απάντησαν εγγράφως μόνο τα 12, από τα οποία σαφή τοποθέτηση υπέρ της δημιουργίας της Pre League από την περίοδο 2015-2016 είχαν 5 (πέντε) εξ αυτών, 1 (μία) διατύπωσε δύο προτάσεις εκ των οποίων δεύτερη (η εναλλακτική) ήταν η δημιουργία της Pre League, 2 (δύο) σωματεία διατύπωσαν την πρόταση να ισχύσει από την περίοδο 2016-2017, ενώ θετική άποψη διατύπωσε και ένα από τα σωματεία που τελικά αποσύρθηκαν από το πρωτάθλημα.

Κατόπιν όλων των παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία είχε εξουσιοδοτηθεί από το ΔΣ της ΕΟΠΕ, εξέτασε τα δεδομένα και έκρινε ότι το θέμα δημιουργίας της Pre League δεν είναι ώριμο καθώς η πλειοψηφία των σωματείων δεν φαίνεται ότι είναι σε θέση να σηκώσει το οικονομικό βάρος αυτού του εγχειρήματος.

Στην συνάντηση όμως της προηγούμενης Τρίτης που έγινε στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού με την ΕΣΑΠ, συζητήθηκε και το συγκεκριμένο ζήτημα και συμφωνήθηκε με την ΕΣΑΠ μέσα στην επόμενη χρονιά να αποφασιστεί αναδιάρθρωση της Α1 και της Α2 Εθνικής κατηγορίας, η οποία πιθανόν να περιλαμβάνει και τη δημιουργία της Pre League από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, εφόσον διαπιστωθεί ότι μέχρι τότε θα έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες που θα επιτρέπουν τη βιωσιμότητα των σωματείων που θα συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των σωματείων της Α2 Ανδρών δεν είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει οικονομικά στις υποχρεώσεις ενός ενιαίου ομίλου, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά από τις επιστολές που απέστειλαν τα σωματεία της Αττικής κι από τη συζήτηση που προηγήθηκε της κλήρωσης, καθώς το κυριότερο αίτημα που διατυπώθηκε ήταν η αλλαγή κατανομής των ομίλων για την περίοδο 14-15 προκειμένου να επιβαρυνθούν λιγότερο οικονομικά τα σωματεία.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΠΕ στο πλαίσιο της υλοποίησης της πάγιας στρατηγικής της διοίκησης να στηρίξει κάθε προσπάθεια επιβίωσης των σωματείων εν μέσω της κρίσης και με δεδομένο ότι η προκήρυξη που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορεί να τροποποιηθεί, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της:

-Να δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες της Α2 Εθνικής κατηγορίας, που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους, να το δηλώσουν εγγράφως μέχρι τις 31/7 δηλώνοντας παράλληλα και την επιθυμία τους να συμμετέχουν σε μικρότερη κατηγορία και να τις αντικαταστήσει με ομάδες από τη Β’ Εθνική.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται κατ’ εξαίρεση για τη φετινή μεταβατική χρονιά και προκειμένου να στηρίξει τις προσπάθειες των σωματείων αυτών να επιβιώσουν.

Τέλος σε σχέση με το αίτημα των έντεκα σωματείων της ΕΣΠΑΑΑ και της ΕΣΠΕΔΑ να δοθούν στη δημοσιότητα οι γραπτές προτάσεις για τη δημιουργία της Pre League όλων των συλλόγων, η ΕΟΠΕ είναι διατεθειμένη να το πράξει εφόσον έχει την συγκατάθεση των ίδιων των σωματείων που απέστειλαν τις απόψεις τους.

1 σχόλιο

  • Comment Link Ο προστάτης της ΚΕΠ Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 22:23 posted by Ο προστάτης της ΚΕΠ

    Χρήστος Σύλλας, ο Άγιος της ΚΕΠ, ο άνθρωπος που υποβάθμισε τα πρωταθλήματα περισσότερο και από την ομάδα του ! Από την ΚΕΠ του Βαγγέλη Κωβαίου φτάσαμε στον Αγιο Σύλλα, τον προστάτη της ΚΕΠ. Βοήθεια μας. Να μας φυλάει τα πρωταθλήματα να μην μας τα ματιάσουν.