1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
24-07-2014 16:03

Ένταση και παράπονα των σωματείων στην κλήρωση των πρωταθλημάτων Α2 ανδρών και Α2 γυναικών

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε πριν από λίγο στα γραφεία της ΕΟΠΕ η διαδικασία της κλήρωσης των πρωταθλημάτων Α2 ανδρών και γυναικών.

Παράγοντες των σωματείων της Α2 ανδρών διαμαρτύρονται για την αδιαφορία της ομοσπονδίας στις συνεχείς προτάσεις των σωματείων σχετικά με το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών, για την συγκρότηση των ομίλων και για το σύστημα διεξαγωγής, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα η εγκύκλιος των μεταγραφών, αλλά και για το γεγονός ότι δεν λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα μεταγραφών.

Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ Γιώργος Κογκαλιδης: «Θέλουμε ισονομία που πέρσι δεν τηρήθηκε. Η πρότασή μας είναι να γίνει μια τυχαία κλήρωση έτσι ώστε να μην υπάρχουν αδικίες. Η Α2 ανδρών είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πρωτάθλημα της ΕΟΠΕ και πρεπε να το προσεγγίσει με διαφορετικό τρόπο. Για υπάρχει ισονομία και να προβιβαστούν οι καλύτερες ομάδες.

Την πρότασή μας καταθέσαμε εγγράφως 2 φορές. Δεν υπήρξε ανταπόκριση και στις 18 Ιουλίου λάβαμε μια προκήρυξη που ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα. Η ΕΟΠΕ δεν άκουσε στο ελάχιστο τα σωματεία τα οποία πληρώνουν τα πάντα.

Πρώτο παράδοξο είναι ότι η Καρδίτσα πάει στον Βόρειο όμιλο που είναι πιο νότια από Ηγουμενίτσα και Γιάννενα που δεν τους βάζουν στο βόρειο όμιλο. Γίνεται μια αποδόμηση σε βάρος των ομάδων της Αττικής. Υπάρχει μομφή ότι δύο ομάδες κινούνται μεταγραφικά. Και τις έβαλαν σε δύο διαφορετικούς ομίλους για να αποθαρρύνουν τις υπόλοιπες. Επίσης στον Β όμιλο τα έξοδα είναι διπλάσια από τον πρώτο. Γιατί πέρσι δεν αναπληρώθηκαν οι ομάδες που αποχώρησαν και γίνεται φέτος. Με τον Εθνικό και τον Πήγασο; Ποιος είναι αυτός που καθορίζει τους ομίλους και η ομάδα του έχει κέρδος;»

Στη συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος του Πανερυθραϊκού Άγγελος Κυριακίδης: «Δεν έγινε διάλογος και η κλήρωση έγινε μετά τις 30 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και να θέλουμε να παίξουμε τοπικό, δεν μπορούμε. Αν θα δοθεί παράταση είναι άλλη ιστορία. Υπάρχει χρόνος να τροποποιηθεί η προκήρυξη.
Επίσης είναι εξοντωτικό να παίζουμε στα μπαράζ 6 ντέρμπι σε 10 μέρες. Nα γίνει ένα 3ήμερο μπαράζ για την ανάδειξη της καλύτερης 2ης ομάδας και ένα μπαράζ των 4 ομάδων για την άνοδο στην Α1. Δεν είναι δυνατόν οι αθλητές να δώσουν 6 δυνατά παιχνίδια, τα δυσκολότερα της χρονιάς, μέσα σε 10 ημέρες. Μόνο αυτά στοίχισαν 7.000. Ακόμα 3 Ιανουαρίου δεν μπορεί να γίνει αγωνιστική. Ας γίνουν εμβόλιμες αγωνιστικές».
 
Ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων Χρήστος Σύλλας είπε: «Για φέτος δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, αλλά η ΚΕΠ είναι ανοιχτή σε προτάσεις για το μέλλον. Ο Α όμιλος με τον Β όμιλο έχουν περίπου τις ίδιες μετακινήσεις. Μέχρι 31 / 7 οι ομάδες μπορούν να αποσυρθούν χωρίς κυρώσεις».

Ένσταση Παναχαϊκής

Η στάση των ομάδων της Αττικής για θέμα με την Καρδίτσα και τον Πιερικό που έχουν τοποθετηθεί στον βόρειο όμιλο έχει προκαλέσει την αντίδραση και του εκπρόσωπου της Παναχαϊκής, κ Παπασταθόπουλου. «Η Α2 δεν είναι μόνο η Αθήνα. Υπάρχουν 5 ομάδες της Πελοποννήσου και δεν μπορούν να διανυκτερεύσουν στην Καρδίτσα και την Κατερίνη»

«Απορώ μαζί σας» απάντησε ο Γιώργος Κογκαλίδης. «Με την πρόταση που κάνουμε, σας γλιτώνουμε ταξίδια και διαμαρτύρεστε», συμπλήρωσε

Ο Άγγελος Κυριακίδης διαμαρτυρήθηκε για τους πολλούς αγώνες μπαράζ και έλαβε την απάντηση από τον Χρήστο Σύλλα ότι έχει ληφθεί η απόφαση «πάμε όπως πέρσι».

Σε ερώτηση του κ. Κογκαλίδη: «Για ποιο λόγο φέτος ζητήσατε και καλά κάνατε από τον Πήγασο και τον Εθνικό να αναπληρώσουν τις χαμένες θέσεις;», ο κ. Σύλλας απάντησε: «Γιατί το ΔΣ της ΕΟΠΕ πέρσι αποφάσισε να μην γίνει και φέτος αποφάσισε να γίνει»






 



 



 



3 σχόλια

  • Comment Link νοlley 2012 Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 14:02 posted by νοlley 2012

    Παναχαικη Δραπετσωνα Πανερυθραικος. Οι συνηθεις :-)

  • Comment Link Θρασύτατος Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 22:31 posted by Θρασύτατος

    Χρηστάρα πάρτους τα λεφτά και φτιάξε το βόλεϊ που βολεύει κάποιους … άκους εκεί θράσος να θέλουν να έχουν λόγο τα σωματεία αφού τα πληρώνει όλα η Ε.Ο.ΠΕ. Κύριοι παράγοντες όποιος πληρώνει κάνει και κουμάντο, αλλιώς πληρώστε εσείς.

  • Comment Link Nickk Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 21:30 posted by Nickk

    E ρε γλεντια ..

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ