1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-01-2021 12:03

Νέο ρεκόρ συμμετοχών στο 3ο διαδικτυακό σεμινάριο του ΑΠΣ Πήγασος

Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή και με την τιμητική παρουσία του κ. Καπράλου και του κ. Δήμα, ολοκληρώθηκε το 3ο και τελευταίο σε αυτήν τη σειρά Διαδικτυακών Σεμιναρίων που διοργάνωσε η Ομάδα Βόλεϊ του Α.Π.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα την ψυχική ανθεκτικότητα, το μυστικό επιτυχίας των αθλητών.


Σε αυτόν τον πρώτο κύκλο φιλοξενήσαμε πολλούς και εκλεκτούς καλεσμένους, οι οποίοι συνδέονται άμεσα με τον αθλητισμό, καθένας ξεχωριστά με το δικό του τρόπο. Κοντά μας ήταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος, ο γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κ. Γιώργος Καραμπέτσος, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, κ. Πύρρος Δήμας, o Χρυσός Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Πρωταθλητής Ευρώπης, κ. Λευτέρης Πετρούνιας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, κ. Παντελής Ταρνατώρος, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης, κ. Κώστας Χαριτωνίδης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών και αθλητής της Εθνικής Ανδρών και του Παναθηναϊκού, κ. Παναγιώτης Πελεκούδας, ο Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης, κ. Γιώργος Σαμαράς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Κρήτης κ. Γιάννης Καρπουζάς, το Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κα. Ελένη Καζάκου, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής και Καθηγητής της Σ.Ε.Φ.Α.Α., κ. Ανέστης Γιαννακόπουλος, η Αθλητική Δημοσιογράφος, κα. Σπυριδούλα Σπανέα, η αθλήτρια της Εθνικής Γυναικών, κα. Όλγα Στράντζαλη, η αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Πετοσφαίρισης, κα. Μαριαλένα Αρτακιανού, ο Αθλητής της Εθνικής Ανδρών Πετοσφαίρισης, κ. Αλέξανδρος Ράπτης, ο Αθλητής της Εθνικής Ανδρών Πετοσφαίρισης και της Ομάδας Βόλεϊ του Παναθηναϊκού, κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος και η Αθλήτρια της Εθνικής Γυναικών, κα. Τζίνα Λαμπρούση.

Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή και την στήριξή τους.

Η διοργάνωση των εν λόγω επίκαιρων Διαδικτυακών Σεμιναρίων, αποτελεί πρωτοβουλία της Υπεύθυνης του Τμήματος Πετοσφαίρισης και Προπονήτριας, κα. Γιούλης Παρασκάκη, η οποία ανέλαβε και τον συντονισμό αυτών.

Χαιρετισμό απεύθυναν:

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος, ο οποίος αφού συνεχάρη την Ομάδα Βόλεϊ του Πήγασου για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας παράλληλα την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου σεμιναρίου, μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται από μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. “Εμείς, σαν Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιδιώκουμε με κάθε τρόπο να είμαστε κοντά στην αθλητική νεολαία της χώρας, προτείνοντας λύσεις σε όσα προβλήματα είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν”.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, κ. Πύρρος Δήμας, ο οποίος μίλησε για τις εμπειρίες του, μέσα από την μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία του στο χώρο του Αθλητισμού. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “ο Αθλητισμός με βοήθησε προσωπικά να είμαι υγιής. Μου έμαθε να αγωνίζομαι, να έχω υπομονή, επιμονή, σωματική και ψυχική αυτοπεποίθηση, να έχω δύναμη”. Κλείνοντας, ο Πύρρος έδωσε συμβουλές στους αθλητές της χώρας μας “να φροντίζουν τον εαυτό τους, να έχουν υπομονή για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή”.

Το Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κα. Ελένη Καζάκου, αναφερόμενη στα οφέλη που αποκομίζουμε από τον αθλητισμό και στη σημασία της συμβουλευτικής ψυχολογίας. “Όλοι γνωρίζουμε τις θετικές επιδράσεις του αθλητισμού τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική υγεία. Αυτό που ίσως δε γνωρίζουμε είναι ότι ο αθλητισμός είναι ο δίαυλος για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας. Η συμβουλευτική ψυχολογία είναι το όπλο μας σε αυτήν τη φάση”.

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής και Καθηγητής της Σ.Ε.Φ.Α.Α., κ. Ανέστης Γιαννακόπουλος, εστιάζοντας στις αναπτυξιακές ηλικίες αναφορικά με το άθλημα του βόλεϊ. Ανέλυσε την συμμετοχή ενός παιδιού στο άθλημα και τις ανάγκες που έχει το παιδί να εκφραστεί μέσα από αυτό, παρουσιάζοντας, παράλληλα, ορισμένα μορφολογικά, φυσιολογικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. “Οι κοινωνικές επιρροές που έχουμε κατά την ανάπτυξη των αθλητών προέρχονται από τους γονείς, τους προπονητές,τους φίλους και συναθλητές”.

Η Αθλητική Δημοσιογράφος, κα. Σπυριδούλα Σπανέα, η οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τους αθλητές αυτήν τη δύσκολη περίοδο. “Ανάλογη με την αγωνία των αθλητών είναι και εκείνη των αθλητικών συντακτών, διότι εάν δεν υπάρχει αθλητισμός, δεν υπάρχουν αθλητές, δεν έχουμε κι εμείς οι αθλητικοί συντάκτες λόγο ύπαρξης”. Στη συνέχεια διαχώρισε τους αθλητές σε τρεις κατηγορίες. Τους αθλητές πρώτης γραμμής, οι οποίοι εκφράζουν τις αγωνίες τους, με τη μεγαλύτερη να αποτελεί το αν διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τους νέους αθλητές ηλικίας 15-16 ετών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις προπονήσεις τους. Τέλος τα μικρά παιδιά, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και ξαφνικά τα “κλειδώνουν” στο σπίτι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Για τις προσωπικές τους εμπειρίες μίλησαν και τρεις αθλητές των Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης.

Ο Αθλητής της Εθνικής Ανδρών Πετοσφαίρισης, κ. Αλέξανδρος Ράπτης, ανέφερε ότι “μέσω του αθλητισμού έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα, όπως να παλεύω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για το καλύτερο”. Συμβουλεύοντας τους νεότερους να έχουν πίστη και εμπιστοσύνη τον εαυτό τους.

Ο Αθλητής της Εθνικής Ανδρών Πετοσφαίρισης και της Ομάδας Βόλεϊ του Παναθηναϊκού, κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, ξεχωρίζοντας δύο πράγματα που του έχει προσφέρει ο αθλητισμός, τις στιγμές που έχει ζήσει και τις φιλίες που έχει αποκομίσεις. Τονίζοντας πως “σε μία ομάδα μεταξύ των αθλητών δημιουργούνται αρκετά ισχυροί δεσμοί”. Η δική του συμβουλή προς τους μικρότερους είναι να δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα και να ακούν τον προπονητή τους, εάν θέλουν να πετύχουν πραγματικά.

Η Αθλήτρια της Εθνικής Γυναικών, κα. Τζίνα Λαμπρούση, η οποία τόνισε ότι το βόλεϊ είναι πάνω απ’ όλα ένα παιχνίδι, που πρέπει να χαιρόμαστε όταν παίζουμε. Προσθέτοντας πως “είναι ωραίο να κάνεις όνειρα, να βάζεις στόχους και να τους κατακτάς. Παρ’ όλ’ αυτά, για να κατακτήσεις τους στόχους σου και τα όνειρά σου πρέπει να δουλεύεις πολύ σκληρά, καθημερινά”.

Κεντρική ομιλήτρια και αυτού του σεμιναρίου, όπως και στα δύο προηγούμενα αυτού του κύκλου, ήταν η κα. Φρόσω Πατσού.

Ψυχολόγος – Αθλητικός Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου και πρ. Αθλήτρια Εθνικής & Ολυμπιακής Ομάδας Στίβου.

Η κα. Πατσού, ξεκινώντας την ομιλία της, αναφέρθηκε στην προσωπική της διαδρομή ως αθλήτρια, για τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις και τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε και για το πώς κάθε φορά έβρισκε την ψυχική δύναμη να συνεχίσει. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “το μεγαλύτερο προσόν στην αθλητική μου καριέρα ήταν η ψυχική ανθεκτικότητα που είχα”. Με γνώμονα και κύριο θέμα της τρίτης θεματικής ενότητας την ψυχική ανθεκτικότητα, η οποία, σύμφωνα με την κα. Πατσού, είναι το μυστικό επιτυχίας των αθλητών και γενικότερα των ανθρώπων! “Για να φτάσεις στο μέγιστο της απόδοσής σου πρέπει να έχεις υψηλή αυτοπεποίθηση, μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, σωστή διαχείριση του επιπέδου αυτοδιέγερσης, εστίαση στους στόχους σου και να είσαι τελειομανής με την υγιή μορφή της τελειομανίας”. Στο τέλος, όπως και στα προηγούμενα σεμινάρια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στην κα. Πατσού.

Αποδέκτες των συγκεκριμένων σεμιναρίων αποτελούν γονείς, προπονητές, αθλητές και αθλητικά στελέχη όλων των βαθμίδων, με στόχο την ενημέρωση, την ανατροφοδότηση χρήσιμων πληροφοριών και δεδομένων και τέλος την ψυχική ανάταση που χρειαζόμαστε όλοι, κατά την επανέναρξη της αθλητικής μας δραστηριότητας.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπήρξε τόσο μεγάλη ανταπόκριση, όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, κατόπιν παράκλησης πολλών που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, θα τα αναμεταδώσουμε τις επόμενες μέρες. Επίσης, θα θέλαμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην Υπεύθυνη και Προπονήτρια του Τμήματος Βόλεϊ, αφενός για την πρωτότυπη ιδέα να διοργανώσει αυτά τα σεμινάρια και αφετέρου για την εξαιρετική παρουσίαση και οργάνωση αυτών.

Χαιρόμαστε και είμαστε τυχεροί που έχουμε στην ομάδα μας, μία πρώην Διεθνή Αθλήτρια με πολλές αθλητικές περγαμηνές και επιτυχίες στο Βόλεϊ και το Μπιτς Βόλεϊ και, πλέον, μία εξαιρετική προπονήτρια που διαπρέπει σε οτιδήποτε και αν ασχοληθεί. Πάντα για το καλό των αθλητριών της και του Αθλητισμού γενικότερα.

Δελτίο Τύπου ΑΠΣ Πήγασος Ηρακλείου

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ