1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-10-2020 14:53

Άγγελος Κυριακίδης: «Δεν αποτελεί λύση η διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού»

Κραυγή αγωνίας για το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού, εξέφρασε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ και πρόεδρος του Πανερυθραϊκού, Άγγελος Κυριακίδης.

Ο πολύπειρος παράγοντας που υπηρετεί τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και κατ’ επέκταση το άθλημα του βόλεϊ, ως «πιστός στρατιώτης» με πολλή αγάπη και μεράκι, προσπάθησε να προλάβει τις εξελίξεις και να κτυπήσει «καμπανάκι» στα κυβερνητικά κλιμάκια, ότι ένα νέο lockdown για ένα μήνα επρόκειτο είναι πιο καταστροφικό, από το πρώτο που βιώσαμε την περασμένη άνοιξη, και εκτός από τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει, θα υπάρξει κυρίως απώλεια μικρών παιδιών, τα οποία είχαν μπει στον αθλητισμό και είχαν γαλουχηθεί με τις μεγάλες του αξίες.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο έντονου προβληματισμού που ανάρτησε ο σπουδαίος αυτός παράγοντας κάποιες ώρες, πριν ανακοινωθούν οι τελικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού:

«Ελάχιστες ώρες μας χωρίζουν από την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον Covid.Δυστυχώς οι ειδήσεις που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα στον ηλεκτρονικό τύπο αναφέρουν και το lockdown για ένα μήνα στο ερασιτεχνικό αθλητισμό, αν επαληθευτούν θα ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ. Και δεν αναφέρομαι τόσο στην αναβολή των πρωταθλημάτων για όλους τους προγραμματισμένους αγώνες του μηνός Νοεμβρίου, αλλά βασικά και ουσιαστικά για το κλείσιμο των γυμναστήριων που θα απαγορεύσει σε όλους τους αθλητές να προπονούνται.

Αυτή την εποχή τα περισσότερα αθλήματα έχουν ολοκληρώσει τη προπαρασκευαστική προετοιμασία τους και έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα τους. Ένα κλείσιμο για ένα μήνα των γυμναστήριων ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ και ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΙ οτιδήποτε έχουν κάνει μέχρι τώρα.Φυσικά οι αγώνες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να ξεκινήσουν καλώς εχόντων των πραγμάτων 1η Δεκεμβρίου, αφού θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να ξανακάνουν προετοιμασία, διαφορετικά οι αθλητές θα καταστραφούν σωματικά από τους αλλεπαλλήλους τραυματισμούς που θα υποστούν.Ο Αθλητισμός βίωσε ήδη ένα πλήρες lockdown 3 μηνών από τον Μάρτιο του 2020 και είναι θαύμα πως κατάφερε και πήρε μπρος ! Δεν αντέχει 2ο lockdown !

Η μεγαλύτερη ζημιά θα είναι ότι θα εγκαταλείψουν τον αθλητισμό τα νέα παιδιά που με τόσο κόπο εμείς οι ανιδιοτελείς παράγοντες και οι προπονητές τους έχουμε “περάσει” τον αθλητισμό σαν τρόπο ζωής!Είναι πολύ εύκολο με τα επανειλημμένα lockdown να συνηθίσουν σε ένα άλλο τρόπο εκτόνωσης που ήδη έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα, αυτόν της προσκόλλησης στα διαδικτυακά παιχνίδια και του πάθους των social media.Από το 2010 ο ερασιτεχνικός αθλητισμός με τα περιβόητα μνημόνια έχει χτυπηθεί ανελέητα οικονομικά χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των χορηγών του αλλά και κάθε χρηματοδότησης από το επίσημο κράτος.

Οι ελάχιστοι εναπομείναντες παράγοντες είναι εξαθλιωμένοι, απογοητευμένοι και μόνο η κεκτημένη αγάπη διατηρεί κάποιους στο άθλημα, ενώ νέοι παράγοντες κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν δέχονται ούτε να σκεφτούν την εμπλοκή τους με αυτό.Ο αθλητισμός που διεξάγεται σε άδεια γήπεδα σίγουρα αποτελεί απείρως μικρότερη απειλή από τα πάρτυ μέχρι τώρα στις πλατείες, τον συνωστισμό στα κέντρα διασκέδασης και την σαρδελοποιήση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, βάλτε σε τάξη πρώτα αυτά.

Κύριοι έχετε εξαγγείλει αγωνιστικά πρωτόκολλα, φροντίστε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να εφαρμόζονται και να γίνονται αυστηροί έλεγχοι με επιπτώσεις σε όσους τα παραβαίνουν και συνειδητοποιήστε ότι οι αθλητές είναι από τις πιο πειθαρχημένες κοινωνικές ομάδες. Ψάξτε αλλού τους κινδύνους διασποράς του ιού.Δεν αποτελεί λύση η διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η ώρα μηδέν για τον αθλητισμό είναι στις 31/10/20 στις 10.00 πμ.Ευχή όλων μας να πρυτανεύσει η λογική, έστω τη τελευταία στιγμή»,

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ