1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-02-2018 13:26

Πορφύρας: Δέκα προτάσεις για αναβάθμιση της Α1 γυναικών

Πρωτάθλημα με δέκα ομάδες, πλει οφ και πλέι άουτ για όλες τις θέσεις, πιο αυστηρές ποινές για τις ομάδες που αποχωρούν, δικλείδες ασφαλείας για την συμμετοχή των ξένων αθλητριών και της ασφάλισης των παικτριών, γνωστοποίησε μέσω της επίσημης σελίδας του, ο Πορφύρας.

Η ομάδα του Πειραιά υποστηρίζει ότι αυτό το σύνολο προτάσεων θα ήταν ένα πρώτο βήμα για την αναβάθμιση της μεγάλης κατηγορίας και καλεί τα σωματεία και την ΕΟΠΕ να την λάβουν υπόψη τους για τη σεζόν 2019-20.

Αναλυτικότερα:

«Ο Πορφύρας έχει αποδείξει, με την σταθερότητα που τον διακρίνει, ότι γνωρίζει τους κανόνες και τις συνθήκες επιβίωσης στις Εθνικές Κατηγορίες στο Βόλεϊ Γυναικών και επιβεβαιώνει φέτος ότι έχει τις δομές ώστε να σταθεί και στην Α1 Εθνική.
Δίχως να διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά, με καλές προθέσεις και βάζοντας το όφελος του παιχνιδιού πάνω από την δική μας ομάδα, το «εμείς» πάνω από το «εγώ», προτείνουμε για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής, τα εξής 10 σημεία, για τα οποία μπορούμε να μπούμε σε περαιτέρω ανάλυση, εφόσον μας ζητηθεί αρμοδίως, εάν ενδιαφέρεται κανείς.

Εάν κάποιες από αυτές τις προτάσεις, κρίνονται χρήσιμες για το κοινό καλό, ας αξιολογηθούν ανάλογα, εάν όχι, ας αναγνωρισθεί, δίχως στεναχώριες και παρεξηγήσεις η προσπάθεια του Πορφύρα, που είναι ανυστερόβουλη.
Σήμερα, έτσι ή αλλιώς, πικραινόμαστε με το πρωτάθλημα που έχουμε και ας μείναμε στην κατηγορία :

      1 Από την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, η Α1 Εθνική θα πρέπει να διεξάγεται με 10 ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι στη σεζόν 2018-2019, θα χρειασθεί να υποβιβασθούν 4 ομάδες και όχι 2. Αντίστοιχα, θα ανέβουν 2 από την Pre League.

  1. Η αποχώρηση ομάδας ή μη εμφάνιση της σε αγώνα, από την επομένη της δήλωσης συμμετοχής έως και το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, θα επιφέρει πρόστιμο 10.000 ευρώ, υποβιβασμό στην Β΄ Εθνική ( δηλαδή 3 κατηγορίες χαμηλότερα ) και αποκλεισμό των αναπτυξιακών ομάδων της Νεανίδων και Κορασίδων από τα πρωταθλήματα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
  1. Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα αποφασίζεται όχι από την Ε.Ο.ΠΕ., αλλά, από την Πενταμελή Επιτροπή που θα συγκροτηθεί και αρχικά, θα λειτουργεί υπό την εποπτεία, αλλά, όχι την πλήρη κηδεμονία της Ομοσπονδίας που θα έχει κυρίαρχο-θεσμικό ρόλο, αλλά, δεν θα διαχειρίζεται θέματα μάρκετινγκ. Προτείνεται να υπάρχουν play offs για τις θέσεις 1 έως 6 και play outs για τις θέσεις 7 έως και 10, με στόχο να ολοκληρώνεται η σεζόν με, τουλάχιστον, 24 παιχνίδια για κάθε ομάδα και 7μηνη περίοδο αγώνων.
  1. Προκειμένου να έχουν ενδιαφέρον τα play offs, εάν, τουλάχιστον μεταβατικά, δηλώνεται απροθυμία ή αδυναμία συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις, η 2η και 3η ομάδα που θα προκύψουν στην τελική κατάταξη, θα επιβραβεύονται με χρηματικό μπόνους, ανακατανομής από τα παράβολα για τις μεταγραφές των ξένων αθλητριών όλης της κατηγορίας ( ακόμα και για την εφετινή, τραγική, σεζόν ήταν σχεδόν 6.000 ευρώ ενώ σε αναβαθμισμένο πρωτάθλημα θα ξεπεράσουν τις 9.000 ευρώ ).
  1. Οι ξένες αθλήτριες που θα παίρνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, με την έκδοση δελτίου από την Ομοσπονδία, απαραίτητα θα πρέπει να έχουν στο ενεργητικό τους συμμετοχή σε ( οποιαδήποτε ηλικιακή ) Εθνική ομάδα της πατρίδας τους, σε όποιο σημείο της καριέρας τους και να έχουν να επιδείξουν αγωνιστική δράση σε επίσημα παιχνίδια, στη διάρκεια των 2 αγωνιστικών περιόδων που προηγήθηκαν της μεταγραφικής συμφωνίας τους με την ομάδα για την οποία θα παίξουν στην Ελλάδα.
    Σε, ειδικές, εξαιρετικές περιπτώσεις θα είναι δυνατό να υπάρχουν ρυθμίσεις προσαρμογής, πέραν του γενικού μέτρου.

Εάν προέρχονται από διετή απραξία ( εκτός περιπτώσεων που αφορούν αθλήτριες με, αναγνωρισμένες, διεθνείς διακρίσεις, ηλικίας κάτω των 32 ετών ), δεν θα πρέπει να εγκρίνεται η μεταγραφή τους.

Εφόσον δεν εκπροσωπείται σε διεθνείς διοργανώσεις η Ομοσπονδία της χώρας όπου ανήκουν οι αθλήτριες, θα χρειάζεται να επιδείξουν αδιάλλειπτη ενεργό παρουσία στην τελευταία τριετία.

  1. Ενδιάμεσα της σεζόν, θα πρέπει να καθιερωθεί μεταγραφική περίοδος διάρκειας 15 ημερών, στην οποία πειραματικά, θα επιτρέπονται, σε πρώτη φάση, έως 2 προσθήκες και έως 2 παραχωρήσεις αθλητριών.
  1. Στην 14μελή αποστολή κάθε ομάδας, υποχρεωτικά, θα πρέπει να μετέχουν τουλάχιστον 2 αθλήτριες οι οποίες υπέγραψαν το πρώτο δελτίο τους σε αυτή την ομάδα. Μία εξ αυτών θα πρέπει να είναι κάτω των 20 ετών.
  1. Κάθε ομάδα από τις 10, θα διαθέτει ( σε 2 δόσεις ) από 2.500 ευρώ ως κεφάλαιο για την ασφάλιση των αθλητριών όλων των ομάδων, έως του συνολικού αριθμού των 160, με ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ώστε να καλύπτονται ειδικά για χειρουργικές επεμβάσεις, σε αξιοπρεπές επίπεδο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν ενδιαφέρονται για συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους, αλλά, υπάρχουν, ακόμα, κάποιες που προσφέρουν, σχετικά, ασφαλιστήρια συμβόλαια.
  1. Το καθεστώς στο οποίο θα αγωνίζονται οι αθλήτριες, είναι ευκτέο να διαφοροποιηθεί, αλλά, αρχικά, χρειάζεται να δοκιμασθεί το νέο σχήμα διοργάνωσης. Η μετάβαση από τον οιωνεί ερασιτεχνισμό σε ημιεπαγγελματισμό, δεν ωφελεί. Αλλωστε, ο ημιεπαγγελματισμός είναι ΄΄λίγο από όλα΄΄και από αυτό…χορτάσαμε. Εφόσον προκύψουν έσοδα, μέσα από την αύξηση του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, θα μπορούσε να εξετασθεί ο επαγγελματισμός, αλλά, με συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις.
  1. Η σεζόν δε θα ξεκινά για όποια ομάδα, δεν έχει καταθέσει σε λογαριασμό κοινής διαχείρισης Ομοσπονδίας και Πενταμελούς Επιτροπής, από 5.000 ευρώ, ως εγγύηση. Από το ποσό αυτό, εφόσον συναινεί κάθε ομάδα, θα πληρώνονται τα έξοδα διαιτησίας για τους εντός έδρας αγώνες της ( για μίνιμουμ 12 αγώνες, με τα σημερινά δεδομένα, 1.920 ευρώ ), όπως και έξοδα μετακινήσεων στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και εάν υπάρξει υπόλοιπο, θα της επιστρέφεται. Αλλιώς, η εγγύηση δεν θα χρησιμοποιηθεί και θα δίδεται εις το ακέραιο στην ομάδα που την κατέβαλε”.

 

Σχετικά άρθρα

  • Πορφύρας: Επιθετική ενίσχυση με την Αμερικανίδα Ζε Ομογκίμπο
    Επιστροφή στα Αμερικανικά …όπλα για τον Πορφύρα. Μετά από μια τριετία επιλογών από τη Βραζιλιάνικη αγορά (Ταϊνα Ροντρίγκεζ, Μαριάνα Μπλουμ), η ομάδα του Πειραιά ανακοίνωσε την 26 χρονη διαγώνια, Ζε Ομογκίμπο.
  • Στον Πορφύρα για δύο χρόνια η Καλλιντεράκη
    Η 19 χρονη ταλαντούχα λίμπερο Δήμητρα Καλλιντεράκη είναι ή πρώτη μεταγραφή του Πορφύρα. Η Καλλιντεράκη αγωνίστηκε την φετινή σεζόν με τον Απολλώνιο στον Ά ομιλο της  Α2 γυναικών  και μοιράστηκε την θέση με την Δανάη Βλάχου ενω συμφώνησε με τον Πειραϊκό σύλλογο για δύο χρόνια.
  • Παρελθόν και η Γιοβάνη απο τον Πορφύρα
    Μετά την αρχηγό, Άννα Φωτεινού, παρελθόν από τον Πορφύρα αποτελεί και η Μάρβη Γιοβάνη. Για την 30 χρονη (1μ81) διαγώνια και μεγάλη πρωταγωνίστρια στη φετινή σεζόν της Πειραϊκής ομάδας, η διοίκηση του Πορφύρα την αποχαιρέτησε με την παρακάτω ανακοίνωση:
  • Πορφύρας: Με Πανδή και Καλλή στον πάγκο του και τη νέα σεζόν
    Με το επιτυχημένο δίδυμο Βασίλη Πανδή και Πόπη Καλλή, θα πορευτεί και τη νέα σεζόν 2020-21, ο Πορφύρας. Η διοίκηση της ομάδας του Πειραιά, η οποία μετά την οριστική διακοπή της Α1 γυναικών λόγω της πανδημίας που ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ, τερμάτισε στην 8η θέση με 21 βαθμούς σε 19 αγώνες, ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τους δύο προπονητές και ανέβασε στην ιστοσελίδα της, την παρακάτω ανακοίνωση:
  • «Ημερολόγιο Καραντίνας» από τον Πορφύρα
    Η ανατροπή της καθημερινής μας ζωής από την επέλαση του κορονοϊού, η πρωτοφανής αναστολή των πρωταθλημάτων βόλεϊ, και η υποχρεωτική καραντίνα που περνάμε όλοι, οδήγησαν την διοίκηση του Πορφύρα, στην καθιέρωση του «Ημερολογίου Καραντίνας».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ