1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-11-2020 15:33

Παναθηναϊκός: «Να μείνει ζωντανός ο αθλητισμός»

Μετά τον Ολυμπιακό, άμεση 'ηταν η αντίδραση και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ο οποίος με δελτίο Τύπου, εξέφρασε την αντίθεση του στην διακοπή των πρωταθλημάτων βολεϊ ενώ επισήμανε τις μεγάλες επιπτώσεις που θα προκύψουν για την επιβίωση, και την υγεία των αθλητών.

Τέλος η διοίκηση του συλλόγου αναφέρει, ότι με επιστολές σε ομοσπονδίες βόλεϊ και μπάσκετ, γνωστοποίησε τις θέσεις του και αιτήθηκε την εξαίρεση των αντίστοιχων τμημάτων ανδρών-γυναικών από τις απαγορεύσεις.

Πιο αναλυτικά η θέση των «πρασίνων» αναφέρει:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος επικοινώνησε διαμέσου επιστολών προς όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και τους υπεύθυνους αθλητικών Ομοσπονδιών να μην διακοπούν οι αθλητικές δραστηριότητες .Εν προκειμένω, ο Σύλλογος  γνωστοποίησε τη θέση του στους προέδρους των Ομοσπονδιών βόλεϊ και μπάσκετ αντιστοίχως, κοινοποιώντας τους Υφυπουργούς Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά.

Ο Παναθηναϊκός αιτήθηκε την εξαίρεση των τμημάτων βόλεϊ ανδρών-γυναικών καθώς και του μπάσκετ γυναικών από τις απαγορεύσεις των νέων μέτρων κατά της πανδημίας που εξαγγέλθηκαν το περασμένο Σάββατο, 31 Οκτωβρίου. Βούληση του Συλλόγου είναι να συνεχιστούν οι πρώτες κατηγορίες των συγκεκριμένων αθλημάτων, τα οποία παρότι θεωρούνται ερασιτεχνικά , εντούτοις λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα απασχολώντας προσωπικό που βιοπορίζεται αποκλειστικά και μόνο από αυτό.

Η προκείμενη διακοπή, πέραν της σωματικής και ψυχολογικής φθοράς που θα επαναδημιουργήσει θα επιφέρει εκ νέου  οικονομική και κοινωνική επίπτωση, σε ένα σύνολο ανθρώπων καθόλου αμελητέο, το οποίο θα βρεθεί ξανά να έχει βιοποριστικά προβλήματα.

Επιπροσθέτως, είναι ηλίου φαεινότερο ότι μια διακοπή θα επιφέρει μια σειρά αλυσιδωτών επιπτώσεων όπως η εύρεση χορηγών οι οποίοι,  απογοητεύονται από τη στιγμή που βλέπουν ότι δυσκολεύεται να κρατηθεί όρθιος ο τομέας στον οποίο επενδύουν.

Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστούν οι τραυματισμοί παικτριών/παικτών κατά την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων. Η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι όλες οι ομάδες να ελέγχονται με μοριακό τεστ 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα και οι αγώνες να διεξάγονται μπροστά σε πολύ στενό κύκλο ανθρώπων, χωρίς καμία εξαίρεση ως προς τους συμμετέχοντες στις αποστολές ή στην διοργάνωση των αγώνων.» 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ