Εκτυπώστε τη σελίδα
02-05-2019 17:45

Ξεκινάει το...μπράντεφερ μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για την κορυφή

Για 4η σεζόν και 3η συνεχόμενη, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τίθονται αντιμέτωποι για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Η αρχή θα γίνει στο «Μελίνα Μερκούρη», όπου οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διατηρήσουν το πλεονέκτημα της έδρας και ο Δικέφαλος να κάνει το μπρέικ με το... καλημέρα στη σειρά των τελικών (3/5, 18.30 ΕΡΤ3).
Ο πρώτος τελικός θα είναι και ο 12ος στην ιστορία της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ με τον δικέφαλο να έχει προβάδισμα νικών 6-5.

Ο Ολυμπιακός βάζει πλώρη για την κατάκτηση του 29ου πρωταθλήματος καθώς έχει κατακτήσει 27 Εθνικά πρωταθλήματα (Α΄Εθνική, Α1, Volley League) και ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος Volley League.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί εφέτος άλλες τέσσερις φορές. Δύο για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 και 3-1 σετ, στον ημιτελικό του κυπέλλου πριν δύο εβδομάδες στην Ιεράπετρα όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 σετ και στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς όπου ο Ολυμπιακός στο Ρέντη νίκησε 3-1 σετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρωτάθλημα έχουν μόνο δύο ήττες εκτός έδρας από Φοίνικα Σύρου και Α.Ο.Π.Κηφισιάς και θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σερί στην έδρα τους που κρατάει από τις 7 Μαΐου 2017 όταν ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει στον 5ο και τελευταίο τελικό με 3-1 σετ.

Η περίοδος των γιορτινών ημερών του Πάσχα βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να ανασυνταχθούν και κυρίως να αποθεραπευτούν οι παίκτες που είχαν και τα προβλήματα τραυματισμών όπως ο Ραφαήλ Κουμεντάκης και ο Τοντόρ Αλεξίεφ που δεν αγωνίστηκαν στο κύπελλο. Ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ απέκλεισε την ΑΕΚ και τον Φοίνικα Σύρου.

Η γρήγορη πρόκριση επί της Κηφισιάς στους ημιτελικούς ήταν ευεργετική για τον κυπελλούχο ΠΑΟΚ καθώς ο Γιούρι Φιλίποφ έδωσε στους παίκτες του ρεπό αλλά την περίοδο των γιορτών τις πέρασαν με δυνατές προπονήσεις. Ολοι οι παίκτες του ρόστερ είναι στην διάθεση του προπονητή του δικεφάλου.

Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 63 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 48-15. Ο Ολυμπιακός έχει σερί 7-0 νίκες στο πρωτάθλημα αλλά ο ΠΑΟΚ έχει δύο σερί νίκες σε ημιτελικούς κυπέλλου. Επίσης στο παρελθόν έχουν γίνει 11 τελικοί πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ προηγείται στις νίκες με 6-5.

1ος τελικός: Παρασκευή 3 Μαΐου, 18.30 (EΡΤ3): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

Γυμναστήριο: Μελίνα Μερκούρη Ρέντη

O τίτλος θα κριθεί στις 3 νίκες

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Μυλωνάκης

Αναπληρωματικός: Βουδούρης

Παρατηρητής: Ράπτης.

Κομισάριος: Γεωργόπουλος.

Επόπτες: Νικάκης, Τόλιος, Κατερλή, Διαμαντής.

Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Σχετικά άρθρα