Εκτυπώστε τη σελίδα
16-05-2018 16:47

Σπύρος Γκολίτσης: Η δύσκολη στιγμή με τον Ντε Σόουζα και η ευχή για περισσότερη προβολή του βόλεϊ

Ο Σπύρος Γκολίτσης, μέσω του volleyleague.gr έκανε τον απολογισμό της σεζόν για τον Ηρακλή Χαλκίδας, ψήφισε την κορυφαία επτάδα για το φετινό πρωτάθλημα, ευχήθηκε περισσότερη προβολή του αθλήματος τη νέα χρονιά και αναφέρθηκε στη χειρότερη του στιγμή στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε.
Επιλογές κορυφαίων 2017-18: Σπύρος Γκολίτσης (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας)

Πασαδόρος: Φαμπιάν Ντρίζγκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Διαγώνιος: Τέιλορ Χαντ (ΑΟΠ Κηφισιάς)
Ακραίος: Γερούν Ράουβερντινκ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Ακραίος: Δημήτρης Εφραιμίδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)
Κεντρικός: Μάρκους Μπέμε (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Κεντρικός: Βίκτορ Ούγκο Ρόκα Περέιρα (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)
Λίμπερο: Δημήτρης Κωνσταντινίδης (ΠΑΟΚ)
Κ20: Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός ΑΟ)
Προπονητής: Κώστας Αρσενιάδης (ΑΟΠ Κηφισιάς)

Για τον στόχο και την επιλογή του προπονητή που «δεν θέλει να έχει αντίπαλο»: «Οταν ξεκινήσαμε τη χρονιά θέσαμε πρώτο μεγάλο στόχο την 8αδα και την παραμονή. Μετά αναθεωρήσαμε για την 6αδα και στο τέλος του Α΄γύρου υπήρξαν προσδοκίες για την 4αδα. Κλείσαμε τελικά στην 6αδα και αυτό είναι μία ακόμα επιτυχία για μία ομάδα που έχει μόλις δύο χρόνια ζωής στην Α1. Πήραμε το ρίσκο για αλλαγές τον Ιανουάριο θέλοντας να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Φέραμε δύο μεγάλους αθλητές όπως ο Γκόμεζ και ο Πεντράο. Κάναμε την προσπάθεια αλλά δεν υπογράψαμε συμβόλαιο και με την 4αδα. Ο Ηρακλής Χαλκίδας κάθε χρόνο ανεβαίνει και ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά. Η 6η θέση είναι τεράστια επιτυχία και δεν ήταν εύκολο να κατακτηθεί. Οι αγώνες με την Κηφισιά είχαν ιδιαίτερη δυσκολία. Χάσαμε δύο φορές με την Κηφισιά και ο Κώστας Αρσενιάδης με την τακτική που ακολούθησε μας δυσκόλεψε πιο πολύ απ΄όλους».

Το fair play της σεζόν 2017-18: «Οταν λιποθύμησε ο Ιγκορ Ντε Σόουζα της Κηφισιάς στο μεταξύ μας παιχνίδι στην έδρα μας όλοι αφήσαμε τον αγώνα και τρέχαμε για να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες στον αθλητή. Ξεχάσαμε μονομιάς το μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον του αγώνα που ήταν στο τάι μπρέικ και όλους μας ενδιέφερε η υγεία του αθλητή. Ακόμα και όταν χάσαμε με 3-2 σετ ο νους μας ήταν στο νοσοκομείο που βρισκονταν ο αθλητής της Κηφισιάς ενώ οι φίλαθλοι μας χειροκροτούσαν ιπποτικά».

Η πιο δύσκολη στιγμή: «Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας με 3-0 σετ την 20η αγωνιστική. Ηταν μία οριακή κατάσταση για την ομάδα μου διότι από το κυνήγι της τετράδας σε συνδυασμό και με άλλα αποτελέσματα τέθηκε το σενάριο της 8αδας. Η αντίδραση μας ήταν σωστή και κλείσαμε στην 6η θέση».

Η κορυφαία στιγμή: «Η νίκη με 3-0 σετ που κάναμε στο Βραχάτι επί του Παμβοχαϊκού για την 4η αγωνιστική. Η ομάδα έδειξε τις δυνατότητες της και δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες».

Η ευχή για τη σεζόν 2018-19: «Θα ήθελα να δυναμώσουν περισσότερο οι ομάδες εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης και να έχουν πάντα γεμάτα γήπεδα και να δίνουν ευκαιρίες στους Ελληνες βολεϊμπολίστες. Ολες οι ομάδες μαζί με την ΕΣΑΠ θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερα στην προβολή και στην δημοσιότητα του πρωταθλήματος και των πρωταγωνιστών του. Εύχομαι να δούμε πάλι εκπομπές για το βόλεϊ που τις στερηθήκαμε εφέτος. Ειδική για τον Ηρακλή Χαλκίδας εύχομαι να συνεχίσει την ανοδική πορεία».

Σχετικά άρθρα