Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
30-11-2017 18:12

Η Τουρ του... παλιόφιλου Έγκλεσκαλνς και του εμβληματικού Ενό

Η γαλλική Τουρ θα είναι λοιπόν η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάλεντζ Καπ.
Μια ομάδα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι έξι φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας με τελευταίο πρωτάθλημα το 2015, ενώ το 2005 κατέκτησε το τρόπαιο στο Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας στον τελικό της Θεσσαλονίκης τον Ηρακλή. Πέρσι έκανε ξανά αισθητή την ευρωπαϊκή της παρουσία κερδίζοντας το CEVCup.

Πρόσφατα γνώρισε δύο ήττες από την Πουατιέ του Μενέλαου Κοκκινάκη, με συνέπεια να πέσει στην 5η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος και να αποκλειστεί από το Κύπελλο.

Στην Τουρ, εδώ και χρόνια δεσπόζει η παρουσία του εμβληματικού λίμπερο Ουμπέρτ Ενό. Είναι 41 ετών και ο μοναδικός που ήταν παρών στον τελικό του 2005. Μετά από μια εντυπωσιακή καριέρα στην Ιταλία γύρισε στην ομάδα το 2015.

Διαγώνιος είναι ο γνωστός μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, Χέρμανς Έγκλεσκαλνς. Πέρσι έκανε μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Νις και πήρε μεταγραφή για την Τουρ για να αντικαταστήσει τον Νταβίντ Κονέτσνι.

Στα άκρα υπάρχει ο Γερμανός Ρέιτσερτ Μόριτς που στο ματς του πρωταθλήματος με την Πουατιέ έγινε γρήγορα αλλαγή από τον Σλοβένο Ζίγκα Στερν και ο 33χρονος Καμερουνέζος Νέιθαν Βουνεμπάινα που πέρσι ήταν πρωταθλητής Γαλλίας και φιναλίστ του Τσάλεντζ Καπ με τη φανέλα της Σομόν.

Στο κέντρο αγωνίζεται  ο Ολλανδός Γιάσπερ Ντίφενμπαχ που αποκτήθηκε από τη Ναντ με τον Βούλγαρο Σβέτοσλαβ Γκότσεφ. Πασαδόρος είναι ο Ισπανός Γκιγιέρμο Ερνάν Πουπέρεζ.

Προπονητής είναι ο 41χρονος Γάλλος Σεντρίκ Εναρ που τα τελευταία 6 χρόνια ήταν πρώτος προπονητής της Τουλούζ και φέτος αντικατέστησε στην Τουρ τον Ιταλία Τζιανπάολο Μεντέι.

Σχετικά άρθρα