1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
30-08-2015 13:05

Ελληνικός τελικός στις γυναίκες

Ντέρμπι γυναικών με το… καλημέρα είχε το κυριακάτικο πρόγραμμα της 3ης ημέρας του 3ου Βαλκανικού τουρνουά Beach Volley Ανδρών-Γυναικών, που διεξάγεται στο Avant Garde Sports Club, στην Θεσσαλονίκη.
Μια… επανάληψη του τελικού του 1ου τουρνουά Masters στο πλαίσιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που είχε γίνει ξανά στην Καρδία ήταν ο α’ ημιτελικός του κυρίως ταμπλό των γυναικών, με τις Γιούλη Παρασκάκη και Κωνσταντίνα Τσοπούλου να αντιμετωπίζουν τις Svetla Angelova και Irena Mishonova. Το ελληνικό δίδυμο διπλασίασαν τις νίκες επί των «μαχητικών» Βουλγάρων αν και σήμερα οι δύο ομάδες έλυσαν τις… διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Με πιο καθαρό μυαλό οι Τσοπούλου/Παρασκάκη πήραν τελικά τη νίκη με 2-1 σετ (21-19, 15-21, 15-8) κα το εισιτήριο για τον τελικό του Βαλκανικού τουρνουά, που έχει ώρα έναρξης τις 6μ.μ..


Στον β’ ημιτελικό οι Πένυ Καραγκούνη και Πηγιάννα Μεθενίτη πήραν πιο εύκολα τη νίκη κόντρα στις Μάρθα Κούρδογλου και Βάσω Ματιάδη με 2-0 σετ (21-16, 21-11) και προκρίθηκαν στον απογευματινό τελικό.

Η Πένυ Καραγκούνη, που δε σταμάτησε να «σκεπάζει» το φιλέ, ανέφερε στο volleyball.gr: «Είχαμε μια δύσκολη πορεία, καθώς χάσαμε το πρώτο ματς, και πήγαμε στο ταμπλό των ηττημένων, όπου παίξαμε παραπάνω ματς και εκεί η ήττα σημαίνει και αποκλεισμός. Είμαστε ικανοποιημένες γιατί κερδίσαμε κάποια πολύ δύσκολα ματς, όπως αυτό με τις Βουλγάρες. Γενικά ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά τα καταφέραμε και αυτό μας ευχαριστεί». Και πρόσθεσε: «Στον τελικό θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα (σ.σ. Παρασκάκη/Τσοπούλου) που την έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν, και την γνωρίζουμε, όπως ξέραμε και τα κορίτσια στον ημιτελικό (σ.σ. Κούρδογλου/Ματιάδη). Είμαστε το φαβορί θεωρητικά, όμως πάντα το σκορ ξεκινάει από το 0-0. Πιστεύω ότι αν παίξουμε συγκεντρωμένα και κάνουμε αυτά για τα οποία προετοιμαζόμαστε όλο αυτόν τον καιρό θα πάρουμε τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο».


Στην αντίπερα όχθη η Γιούλη Παρασκάκη, που έχει συμμετάσχει και στα τρία Βαλκανικά τουρνουά που έχουν διεξαχθεί φέτος, υπογράμμισε: «Στην πρώτη μας… συνάντηση στον τελικό του 1ου τουρνουά Masters, ξανά εδώ στην Καρδία, στο πλαίσιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος είχαμε κερδίσει 2-0 σετ, ενώ τώρα κερδίσαμε 2-1 τη Βουλγάρικη ομάδα. Θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ δεν ξεκινήσαμε καλά και μας πήραν μια διαφορά, και μολονότι καταφέραμε και το φέραμε στα ίσα, στο τέλος από κάποια λάθη το χάσαμε. Στο τάι μπρέικ ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και πήραμε από την αρχή μια διαφορά ασφαλείας την οποία διατηρήσαμε και πήραμε τη νίκη, η οποία είναι πολύ σημαντική καθώς μας ανεβάζει σίγουρα στο βάθρο. Είναι πολύ σημαντικό που περάσαμε στον τελικό του Βαλκανικού τουρνουά και κατοχυρώσαμε μετάλλιο για πρώτη φορά στην καριέρα μας. Ότι γίνει στον τελικό, όπου παίζουμε με μια ομάδα που επίσης την γνωρίζουμε θα είναι κέρδος. Θα τα δώσουμε όλα και ο καλύτερος ας κερδίσει».


Οι Τσοπούλου/ Παρασκάκη αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να συμμετάσχουν και στους 1ους Μεσογειακούς αγώνες Παράκτιων αθλημάτων, που διεξάγονται στην Πεσκάρα και η Κρητικιά μπλοκέρ σημείωσε σχετικά: «Πάμε στην Ιταλία με στόχο να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Κάναμε πολύ καλά παιχνίδια αυτό το διήμερο, οπότε το Βαλκανικό ήταν μια πολύ δυνατή προετοιμασία για εμάς, ενόψει της επόμενης εβδομάδας, όπου θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία, αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε τις αντιπάλους μας».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ