1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
14-07-2015 11:31

Παραίτηση Βουκουρεσλή στον Εθνικό

Άμεσος είναι ο κίνδυνος διάλυσης της ιστορικής ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης του προέδρου του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Μανώλη Βουκουρεσλή να παραιτηθεί από την ηγεσία του συλλόγου.
Οι πληροφορίες που μετέδωσε το πρωί το Ράδιο Maximum αναφέρουν ότι ο Μ. Βουκουρεσλής υπέβαλε την παραίτησή του στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, χωρίς ακόμα αυτή να έχει γίνει αποδεκτή και χωρίς να αποκλείεται τις επόμενες ώρες να πάρει πίσω την απόφαση αυτή.

Ο Βουκουρεσλής είχε θεωρητικά άλλον έναν χρόνο θητεία στην ηγεσία του συλλόγου, καθώς εκλογές για τον Ερασιτέχνη πρόκειται κανονικά να διεξαχθούν τον Μάιο του 2016. Ωστόσο η θέση του έτσι κι αλλιώς εδώ και αρκετές εβδομάδες ήταν επισφαλής, λόγω σοβαρών πράξεων και κυρίως παραλείψεων κατά την διάρκεια της  θητείας του, με τις οποίες δεν αποκλείεται μάλιστα να ασχοληθεί στο προσεχές μέλλον και η δικαιοσύνη.

Ωστόσο τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι μόλις πριν μια εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι ο ίδιος θα έβγαινε μπροστά αναλαμβάνοντας τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού, που είχε μείνει πάνω από έναν μήνα ακέφαλο μετά την παραίτηση της διοίκησης Βαλσαμίδη- η οποία υποβλήθηκε μεταξύ άλλων και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποποδοσφαιροποίηση του Ερασιτέχνη Εθνικού και την παραχώρηση ελάχιστου τμήματος από την ετήσια επιχορήγηση του Δήμου στο ποδοσφαιρικού τμήμα.

Ο Βουκουρεσλής ανέλαβε λοιπόν να βγάλει τα κάστανα του ποδοσφαιρικού τμήματος από την φωτιά, σε μια κρίσιμη περίοδο, με τον χρόνο να τρέχει αντίστροφα για την δήλωση συμμετοχής της ομάδας στην Γ’ Εθνική και αυτήν να μην έχει για την ώρα κανέναν σχεδιασμό, αφού δεν υπάρχει προπονητής, ο αρχηγός Μιχάλης Φλώρος αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του και να αναλάβει προπονητής στην Άνθεια ενώ και άλλοι πρωτοκλασάτοι παίκτες άρχισαν να φυλλορροούν προς άλλες ομάδες.

Ωστόσο μια εβδομάδα μετά φέρεται να τελεί υπό παραίτηση από την προεδρία του ΜΓΣ, γεγονός που φυσικά δεν αφήνει στον… αέρα μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και όλα τα υπόλοιπα, ακόμα και το τμήμα βόλεϊ που θεωρητικά έχει ξεπεράσει τέτοιους κινδύνους μετά την εκλογή νέου ΤΑΑ πριν ένα μήνα. Άλλωστε ο νέος πρόεδρος Γιώργος Γεωργιάδης αποτελούσε επιλογή του Βουκουρεσλή και ανέλαβε την διοίκηση με δική του πρόταση και πρωτοβουλία, με προοπτική ωστόσο τριετούς πλάνου που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να υλοποιηθεί από τη νέα διοίκηση του ΤΑΑ απόντος του Βουκουρεσλή στην προεδρία του ΜΓΣ.

Αρκετοί εκτίμησαν ότι η παραίτηση είναι ένα πυροτέχνημα προκειμένου ενδεχομένως κάποιοι τοπικοί επιχειρηματίες και πρωτίστως ο πραγματικός “μέγας χορηγός της ομάδας” τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, να ασχοληθούν με τα κοινά της ομάδας και να ξεπεραστεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Ωστόσο επειδή στην παρούσα συγκυρία, με τις πολιτικές εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές, θεωρείται απίθανο να βρεθεί τέτοιος “σωτήρας”, άλλοι υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά επιχειρεί… “άτακτη φυγή” ώστε να μην χρεωθεί τις αρνητικές εξελίξεις που έρχονται.

Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν να κάνουν μόνο με την συμμετοχή των τμημάτων βόλεϊ και ποδοσφαίρου στα προσεχή εθνικά πρωταθλήματα και το κατά πόσον θα μπορέσει να παρουσιάσει σε αυτά ο Εθνικός, εφόσον συμμετάσχει, αξιόμαχα σύνολα, αλλά και με τον τρόπο που άσκησε την διοίκηση και διαχειρίστηκε τα οικονομικά της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε σχέση με την μεγάλη χορηγία των “Χρυσωρυχείων Θράκης”, που λέγεται ότι έφεραν ως και 500.000 ευρώ συνολικά στον Εθνικό αλλά φτάσαμε στο σημείο να χρωστιούνται από εκείνη την περίοδο ακόμα και χρήματα στην οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά.

Ο Μανώλης Βουκουρεσλής ως μαέστρος που κράταγε την μπαγκέτα και ασκούσε την διοίκηση τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο, είναι προφανώς ο άνθρωπος που πιστώνεται τις όποιες επιτυχίες, αλλά χρεώνεται και την τωρινή δεινή κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε ο ιστορικός σύλλογος. Αποτελεί δική του ευθύνη το γεγονός ότι παρά τις καταγγελίες που έφταναν στα αυτιά του ακόμα και με τον πιο επίσημο τρόπο, ο ίδιος προτίμησε να μην κάνει τίποτα αφήνοντας αρρωστημένες καταστάσεις να γιγαντωθούν με αποτέλεσμα να έχουμε μέχρι και απεργίες παικτών, παραιτήσεις παραγόντων και να φτάσουμε και σε… ανταλλαγές εξωδίκων.

Πλέον λέγεται ότι η νυν διοίκηση του Εθνικού βρίσκεται υπό τον έλεγχο της δικαιοσύνης, ίσως και του ΣΔΟΕ για οικονομικά ζητήματα που έχουν ανακύψει, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον.  Το να οδηγείς όμως ως καπετάνιος μια ομάδα στα βράχια και να την εγκαταλείπεις λίγο πριν την σύγκρουση με αυτά, δεν είναι κάτι που θα μπορέσουν εύκολα να συγχωρέσουν οι φίλοι του Εθνικού. Για αυτό και άνθρωποι της ομάδας που μίλησαν στο ThrakiSportS επισήμαναν ότι η παραίτηση Βουκουρεσλή από την προεδρία του Εθνικού σε αυτήν την χρονική συγκυρία και με δεδομένες της συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, εφόσον πράγματι ισχύει και επιμείνει σε αυτήν, θα υποκινείται από προσωπικά κίνητρα και όχι με γνώμονα το καλό της ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται δημόσια τοποθέτησή του, ενδεχομένως και τις επόμενες ώρες, που θα ξεκαθαρίζει και τις προθέσεις του και τα σχέδιά του για το μέλλον της ομάδας, που με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Μέχρι τότε, εφόσον πράγματι γίνει δεκτή η παραίτηση και δεν ανακληθεί, όπως αφέθηκε να εννοηθεί στο Ράδιο Maximum, χρέη προέδρου θα κληθεί λογικά να ασκήσει ο πρώτος αντιπρόεδρος Γρηγόρης Καραπιπέρης…

thrakisports.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ