1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-08-2018 19:12

Συνέντευξη Γιάννη Νικολάκη για Πορταριά, Θέτιδα, Ολυμπιακό και Εθνική γυναικών: «Εχω το μικρόβιο του πρωταθλητισμού»

Το καμπ βόλεϊ της Πορταριάς που στις γυναίκες γίνεται υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Νικολάκη ξεχώρισε και εφέτος για την ποιότητα του αλλά και την πλούσια θεματολογία που προσφέρει στις αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος.

 

Το volleynews.gr συνάντησε στην Πορταριά τον Γιάννη Νικολάκη ο οποίος σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία που είχε το καμπ και για την εφετινή σεζόν, για τους συνεργάτες του, την παρουσία του στον πάγκο της Θέτιδας Βούλας και τους στόχους που βάζει στην Volley League, τα φαβορί στο νέο πρωτάθλημα αλλά και στην Pre League.

Επίσης ευχήθηκε καλή επιτυχία και στις δύο εθνικές ομάδες (ανδρών και γυναικών) που ξεκίνησαν την προσπάθεια για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού. Ειδικά αναφέρθηκε στην  Εθνική γυναικών η οποία λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά (στη Νέα Ιωνία Βόλου) έκανε την προετοιμασία της για τους αγώνες των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Σχετικά με το καμπ βόλεϊ γυναικών που γίνεται στην Πορταριά: «Είναι συνδυασμός διακοπών με εκμάθηση τεχνικών στοιχείων του αθλήματος που αγαπάμε. Ερχονται παιδιά από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και εφέτος και από τις ΗΠΑ. Συνδυάζουν το καμπ του βόλεϊ με τουρισμό. Είναι ένα καμπ θεσμός πλέον όπου συμμετέχει μία ομάδα σπουδαίων Ελλήνων προπονητών. Μαθαίνουμε στα παιδιά τα μυστικά του βόλεϊ, την τεχνική και την φιλοσοφία του αθλήματος μέσα από προπονήσεις και βίντεο. Περνάμε ευχάριστα και χαρούμενα το πρόγραμμα. Υπάρχει το γκρουπ που δουλεύει για φυσική κατάσταση και προετοιμασία. Ατομική τεχνική το πρωί και ομαδική τεχνική το απόγευμα. Υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για τα παιδιά και συνδυάζεται ένα ευχάριστο επταήμερο με πολλές δραστηριότητες αλλά με βάση πάντα το βόλεϊ».

Για την συνεργασία του με την Θέτιδα Βούλας που θα αγωνίζεται στην Volley League γυναικών: «Θα είμαι στη Θέτιδα Βούλας σε συνδυασμό με την ενασχόληση μου με την Εθνική Κύπρου προς το τέλος της σεζόν φυσικά. Μας περιμένει απαιτητική σεζόν εφέτος και καυτός χειμώνας. Η νέα ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω με τη νέα ομάδα να πάνε όλα καλά και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει με την διοίκηση. Εχουμε πει να έχουμε αξιοπρεπέστατη πορεία και όπου μας βγάλει».

Για τις μεταγραφές και τους στόχους της Θέτιδας: «Πήραμε μία Αμερικανίδα διαγώνια, κάναμε ορισμένες μεταγραφές νέων και ταλαντούχων αθλητριών και έμεινε η βάση των έμπειρών αθλητριών που έφεραν την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Στην ακαδημία έχουμε πολλά παιδιά. Θέλουμε συνδυασμό αποτελεσμάτων και βελτίωση αθλητριών που θα βοηθήσουν στο μέλλον την ομάδα της Θέτιδας».

Για την στροφή στην καριέρα του να αφήσει τις ομάδες που κυνηγούν τίτλους: «Δεν θα το έλεγα στροφή, αλλά είναι επιλογές καριέρας με βάση τθς συγκυρίες. Κάθε πρόταση την αξιολογώ. Τα προηγούμενα χρόνια ίσως να μην είχα αυτή την προτεραιότητα. Στο μυαλό μου είναι και η εξέλιξη των νέων παιδιών είτε μέσα από το καμπ εδώ στην Πορταριά ή μέσα από τη δουλειά που κάνουμε στην ομάδα. Η βελτίωση τους και η εξέλιξη τους με εξιτάρει προπονητικά και μου δίνει κίνητρο, αλλά το μικρόβιο του πρωταθλητισμού δεν έχει φύγει από τον Γιάννη Νικολάκη».

Για τους συνεργάτες του που δίνουν κύρος στο καμπ της Πορταριάς: «Εδώ ξεκινήσαμε από το 2011 με μία καλή παρέα έμπειρών προπονητών που όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει στο βόλεϊ. Είναι ο Γιάννης Πετίδης, ο Κώστας Μηλιώνης, ο Θανάσης Κατσιγιάννης. Είναι και άλλοι προπονητές που κατά καιρούς έχουν προσφέρει τις γνώσεις τους. Υπάρχει ιατρικό επιτελείο, ο γυμναστής Χρήστος Βαρατάσης και σε συνδυασμό με την τεχνική και την εξέλιξη του αθλήματος περνάμε στα παιδιά και μηνύματα φυσικής προετοιμασίας».

Για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για το καμπ της Πορταριάς και τη φήμη που έχει αποκτήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: «Την προσπάθεια μας εδώ την έχουν αγκαλιάσει πολλοί σύλλογοι, πολλοί γονείς. Η προσφοράς μας είναι κυρίως η αγάπη μας που έχουμε στο άθλημα. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις περιοχές που υπάρχει άνθηση στο γυναικείο βόλεϊ και από εφέτος και το εξωτερικό».

Για την Εθνική γυναικών και την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού: «Η Εθνική γυναικών βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ήρθε ένας νέος και καλός προπονητής. Εχει όραμα και έχει βάλει πλάνα και μαζί με την ομοσπονδία στοχεύουν σε αυτό που θέλουμε όλοι, δηλαδή, να πετύχει η Εθνική γυναικών και να προκριθεί στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το υλικό που υπάρχει είναι από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Ειλικρινά εύχομαι για το καλό του αθλήματος τόσο η εθνική γυναικών, όσο και η εθνική ανδρών να προκριθούν στα τελικά των Ευρωπαϊκών».

Για την Volley League γυναικών και για το εάν ο Ολυμπιακός θα είναι το απόλυτο φαβορί: «Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια προηγείται. Οργανωτικά και αγωνιστικά είναι πολύ δυνατός. Τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι το φαβορί και δικαιωματικά το κατακτά. Έχει καταφέρει πολλά και διακρίνεται στην Ευρώπη. Και εφέτος είναι φαβορί. Εχει παίκτριες υψηλού επιπέδου. Κάνουν και άλλες ομάδες προσπάθεια και λογικά θα δούμε καλύτερο πρωτάθλημα από το περσινό».

Για την Pre League γυναικών: «Τρεις ομάδες θα κονοπωλήσουν την ροή του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα έχουν τον πρώτο λόγο. Θα χτυπηθούν μέχρι το τέλος και με την άνοδο των δύο θα ενισχύσουν τη Volley League».

 

portaria2.jpgportaria25.jpgportaria21.jpgportaria212.jpgportaria20.jpgportaria7.jpgportaria1.jpg

 

 

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ