1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-05-2022 20:41

Επέστρεψε για δεύτερη φορά στον ΑΟ Θήρας η Ελένη Μεμετζή

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τον ΑΟ Θήρας , η Ελένη Μεμετζή επέστρεψε και πάλι στο «δεύτερο σπίτι της» τη Σαντορίνη. Η εμβληματική διεθνής πασαδόρος και προπονήτρια που ανέλαβε αρχικά τον σύλλογο στα τοπικά πρωταθλήματα και στα «πέτρινα χρόνια», και κατάφερε να τον οδηγήσει στα σαλόνια της Volley League γυναικών, συμφώνησε να είναι η sports director της νωσιωτικής ομάδας.

Η ανακοίνωση του ΑΟ Θήρας επισημαίνει αναλυτικά:

«Η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή ενός δικού της ανθρώπου, της Ελένης Μεμετζή στην οικογένεια της ομάδας μας. Η πρώην αθλήτρια – τεχνικός του συλλόγου και μέχρι χθες προπονήτρια των τμημάτων υποδομών της Δεξαμενής Μεταμόρφωσης, αναλαμβάνει χρέη sports director ενώ θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη των ακαδημιών μας.

Η εμβληματική πασαδόρος του ελληνικού βόλεϊ αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της ομάδας μας, έχοντας αφήσει με την πολύτιμη προσφορά και το έργο της, ανεξίτηλη τη «σφραγίδα» της στην επιτυχημένη πορεία του Α.Ο. Θήρας στο άθλημα

.Από τις πρώτες μέρες της ίδρυσης του συλλόγου το 2012, η Μεμετζή ερχόμενη στη Σαντορίνη, ξεκίνησε την πορεία της ως προπονήτρια (την πρώτη χρονιά ως αθλήτρια – προπονήτρια) από το τοπικό πρωτάθλημα Κυκλάδων, όπου μέσα από 2 διαδοχικές ανόδους και την κατάκτηση του τίτλου της Α2 Γυναικών, το 2014 οδήγησε τον Α.Ο. Θήρας στα σαλόνια του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

Μια από τις καλύτερες πασαδόρους όλων των εποχών του Ελληνικού βόλεϊ, ούσα για 14 χρόνια βασικό στέλεχος των Εθνικών μας ομάδων, με 129 διεθνείς συμμετοχές, και με διεθνείς παρουσίες σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (2002 10η θέση) και Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 9η θέση) επιστρέφει λοιπόν έπειτα από 7 χρόνια στο «δεύτερο» σπίτι της.Η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας καλωσορίζει και πάλι την Ελένη στην οικογένεια του συλλόγου και της εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία στο νέα της καθήκοντα.»

Η καριέρα της Ελένης Μεμετζή

Γεννήθηκε πριν από 47 χρόνια στην Ορεστιάδα, η Μεμετζή ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της σε ηλικία 12 ετών, στον Α.Ο. Ορεστιάδας.

Έπειτα από πέντε χρόνια, μεταπήδησε στον Φ.Ο. Βριλησσίων, όπου σε 14 χρόνια παρουσία της , (υπήρξε 13 χρόνια αρχηγός της ομάδας) κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα Ελλάδος, ενώ σε μία από τις ευρωπαϊκές της παρουσίες το 1999 κατέλαβε την 3η θέση στο Final Four του Κυπέλλου Κυπελλούχων της Προύσας.Το 2005 μεταγράφηκε στο Μαρκόπουλο, όπου αναδείχθηκε φιναλίστ πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια (2006-2007) αγωνίστηκε στον Πανελλήνιο ΓΣ όπου κατέκτησε τη 3η θέση στο πρωτάθλημα, ακολούθησε ο Πανιώνιος ΓΣ (2007-2008), η ΑΕΚ (2008-2010) όπου ήταν αρχηγός για 2 χρόνια, βοηθώντας την ομάδα της να επιστρέψει στη Volleyleague, ο ΖΑΟΝ (2011-2012) και τη σεζόν 20212-2013 ο Α.Ο. Θήρας, τελευταίος της σταθμός στην αθλητική της καριέρα.Ως προπονήτρια, έπειτα από δύο χρόνια (2013-2015) τον πάγκο της στην ομάδα μας, ανέλαβε την ΑΕΚ (2018-2019) και την Ηλιούπολη (2018-2020), ενώ τα 2 τελευταία χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες της στα τμήματα των Ακαδημιών και αναπτυξιακά τμήματα της Δεξαμενής Μεταμόρφωσης.»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ