1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-04-2022 00:53

Πορφύρας: «Θα ξαναφτιάξουμε την ομάδα και αυτή θα είναι όνομα και πράγμα»

Το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού ήπιε χθες ο Πορφύρας, ύστερα απο την εντός έδρας ήττα από τον Πανναξιακό με 1-3, στα δεύτερα παιχνίδια των πλέι άουτ της Volley League. Παρά την απογοήτευση και το βαρύ κλίμα, η διοίκηση του Πειραϊκού συλλόγου ανέβασε ανάρτηση με την οποία ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι ξεκινάει άμεσα, η ανασυγκρότηση της ομάδας με στόχο τον πρωταθλητισμό στην Πρι Λιγκ και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία:

Η ανάρτηση της διοίκησης του συλλόγου της Φρεαττύδας για την επόμενη μέρα αναφέρει:

«Μετά από 6 χρόνια στην Α1 Εθνική Βόλεϊ Γυναικών ( από την ΕΣΠΕΔΑ μόνο ο Ολυμπιακός και η Ηλιούπολη έχουν πιο πολλές συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία ), ο Πορφύρας γνώρισε τον υποβιβασμό ( μόλις 2ο στην ιστορία του, σε όλα τα πρωταθλήματα, από το 1999 έως σήμερα ), μετά την ήττα με 3-1 σετ από τον Πανναξιακό στο μπαράζ στο Σαλπέας.Ευχαριστούμε όλους όσοι γέμισαν το γήπεδο, ειδικά δε τα κορίτσια της Ακαδημίας μας και τους γονείς τους, ασφαλώς και τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο, τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ Σήφη Βουράκη, τον Πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ Αλέξανδρο Τζεφεράκο, τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καρύδη, τον νυν Πρόεδρο του Πορφύρα Γιάννη Μακρυγιάννη και το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας Φωτεινή Σκορδαρά, τον τέως Πρόεδρο του Πορφύρα Κανάκη Τσιριγωτάκη, τους επί σειρά ετών παράγοντες του Πορφύρα Γιάννη Βασιλείου και Στέφανο Τσιριγωτάκη, τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Δέσποινα Αρβανίτου και Χρήστο Μακρή και φυσικά τα 3 παιδιά από την Κόρινθο που έδωσαν παλμό στην εξέδρα με το τύμπανο τους.

Συγχαρητήρια στον Πανναξιακό για την δίκαιη νίκη του, σε αγώνα με άψογη διαιτησία.Κρατάμε την αξιοπρέπεια, το ήθος, την υπερηφάνεια μας και την αίσθηση ότι κλείνουμε τη σεζόν χωρίς να πρόκειται να αφήσουμε πληγές για την επόμενη.Στην Πρι Λιγκ θα πάμε για πρωταθλητισμό, με στόχο να επιστρέψει η ομάδα στην

Α1 Εθνική Κατηγορία.Ούτε η αγάπη χάθηκε, ούτε το πείσμα, ούτε το μεράκι.Η ανταπόκριση της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ του Πορφύρα μας δίνει δύναμη και ήδη από αύριο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την νέα ομάδα Βόλεϊ Γυναικών του Πορφύρα, μαθαίνοντας από τα λάθη που κάναμε, όσα εντέλει έγιναν.

Ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και το τιμόνι μένει σε σταθερά χέρια, με μαχητικό πνεύμα και πληγωμένο εγωϊσμό, κυρίως με αφοσίωση στο σήμα και τα ιδανικά που πρεσβεύει από το 1957 ο Πορφύρας μας.Οποιος θέλει να βοηθήσει στην ανασύνταξη, καλοδεχούμενος.

Τώρα θα φανεί ποιές και ποιοί αγαπούν την ομάδα, που έγραψε ιστορία με τα 6 χρόνια στην Α1 και είναι από τις λιγοστές ελληνικές με συμμετοχή στο Τσάλεντζ Καπ.Ολη αυτή η προσπάθεια δεν είναι υπόθεση του ενός, η πόρτα είναι ανοιχτή, αλλά, πάντα με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι.Πάντα θα παίζουμε ΚΑΘΑΡΑ για τη νίκη, χωρίς συμβιβασμούς και επιλογές αντιπάλων,

δίχως συντεχνίες, συμπράξεις, τεχνητά διλήμματα, αφερεγγυότητα, καιροσκοπισμούς και ότι άλλο.Ας υπάρχει μέσα στο νέφος του αθλητισμού και ένα άστρο φωτεινό.Αυτό, πάντα, οδηγεί στο καλό, έστω με δυσκολίες , πόνο και κλάμα.Θα την ξαναφτιάξουμε την ΟΜΑΔΑ και αυτή θα είναι Πορφύρας ΟΝΟΜΑ και ΠΡΑΓΜΑ.Η ώρα του απολογισμού δεν είναι τώρα, με τα μάτια βουρκωμένα, αλλά, θα έλθει και αυτή. Σύντομα.Πέσαμε, αλλά, ήδη είμαστε όρθιοι.Με όσες και όσους θέλουν να πολεμούν.

Η βάση υπάρχει. Αγαπά την ΟΜΑΔΑ. Και έχει φιλότιμο. Προχωράμε. Δεν τα παρατάμε. Θα γυρίσουμε. Συγγνώμη από όσους πόνεσαν απόψε.Για τις άλλες και τους άλλους, ας τους έχει ο Θεός καλά..»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ