1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-05-2021 15:32

Τίτλους τέλους στην καριέρα της έριξε η Αθηνά Χρυσομάλλη

Την αποχώρηση της από το βόλεϊ για επαγγελματικούς λόγους, ανακοίνωσε η Αθηνά Χρυσομάλλη. Η 30 χρονη χαμηλών τόνων Χανιώτισα πασαδόρος, η οποία αγωνίστηκε σε Πανελλήνιο, Παπάγου, Ηρακλή Κηφισιάς, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και την τελευταία τριετία με μεγάλη επιτυχία στις Αμαζόνες, με προσωπική της δήλωση στο Volleynews.gr, επισημαίνει ότι αποχωρεί «γεμάτη» από την εως τώρα καριέρα της, κάνοντας πολλά όνειρα της πραγματικότητα, γνωρίζοντας αρκετές χαρές αλλά και πολλά σημαντικά άτομα της ζωής της.

Οι καθημερινές αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν της επέτρεψαν πλέον, να μπορεί να συνδυάσει τη δουλειά με το βόλεϊ, οπότε πήρε την δύσκολη απόφαση, να κρεμάσει την φανέλα της.

Χαρακτηριστικά η ίδια αναφέρει για τους λόγους που την ώθησαν να ρίξει τίτλους τέλους, στην επιτυχημένη καριέρα της:

«Ουσιαστικά δε θα ήθελα να σταματήσω μετά από αυτές τις χρονιές. Κυρίως γιατί δεν είχαμε την ευκαιρία μας να ζήσουμε κανονικές συνθήκες πρωταθλημάτων. Τόσο στην preleague, πόσο μάλλον και στο περσινό πρωτάθλημα. Όμως η καθημερινότητα μου έδειξε ότι στο τέλος της ημέρας, είτε η σχέση μου με τη δουλειά μου, είτε η σχέση μου με το βόλεϊ έμενε πίσω. Δεν μπορούσα να δίνω το 100% και στα δύο.

Όποτε ήρθε η απόφαση της διακοπής. Γιατί το μικρόβιο του πρωταθλητισμού μας διδάσκει να είμαστε σε ένα μεγάλο βαθμό απόλυτα αφιερωμένοι στο άθλημά μας. Θα ήθελα πολύ να μπορώ συνειδητοποιημένα, και ξεκάθαρα να επιλέξω να είμαι αθλήτρια.

Να είναι η καθημερινότητά μου, όπως είναι για πολλούς αθλητές. Το έκανα εξάλλου. Απλά τα όρια του καθενός είναι διαφορετικά, και τον τελευταίο καιρό τα ξεπερνούσα χωρίς να είμαι αποδοτική στο βαθμό που κυνηγούσα πάντα. Νομίζω πως η σχέση μας με τον αθλητισμό είναι δούναι και λαβείν. Όπως όλες οι σχέσεις. Δίνουμε τον εαυτό μας, το σώμα μας, το μυαλό μας, ίσως τον ύπνο μας. Κάθε μέρα. Παίρνουμε στιγμές, συναισθήματα, διαμορφώνουμε την προσωπικότητά μας.

Έδωσα και πήρα. Κάποιες στιγμές πήρα παραπάνω από όσα έδωσα, και κάποιες άλλες έδωσα παραπάνω από όσα πήρα. Το θέμα είναι ότι όσες φορές και αν είχα την επιλογή, θα έκανα τα πάντα ξανά από την αρχή. Και εκεί μένω ήρεμη γιατί νιώθω ότι όσες θυσίες κάνουμε για το άθλημα που αγαπάμε έχουν αξία. Την αξία που επιλέγουμε να τους δώσουμε. Ήταν και είναι μια σχέση που έχτισε αρκετά στοιχεία της προσωπικότητας μου, με βοήθησε να εξελίξω τη σκέψη μου, μου έδειξε ότι τα πάντα είναι θέμα διαχείρισης.

Και μου έδωσε κάποια από τα πιο σημαντικά άτομα στη ζωή μου. Οπότε σταματάω αρκετά γεμάτη. Και σταματάω έχοντας ικανοποιήσει σε ένα μεγάλο βαθμό το πιτσιρίκι που ήμουν όταν ξεκίνησα. Όταν η βαθύτερη του επιθυμία ήταν να κάνει μια πάσα από το (1) στο (4). Να πάρει έναν άσο στο 24-23. Να έχει γύρω του συμπαίκτριες που την εμπιστεύονται.»

 

φωτο greekvolley

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ