1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-11-2020 13:46

Απόστολος Οικονόμου: «Τέτοιες διακοπές είναι καταστροφικές για την σωματική ισορροπία των αθλητών»

Ο προπονητής του Πανναξιακού Απόστολος Οικονόμου είναι μέχρι στιγμής ο μόνος τεχνικός της Volley League Γυναικών που παίρνει θέση για τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Ο Έλληνας προπονητής με δημοσίευσή του στον λογαριασμό του στα σόσιαλ μίντια στηρίζει την δράση των αθλητριών με την καμπάνια #savegreeksports και αναλύει τη δική του εκδοχή για την όλη κατάσταση.

Αναλυτικά:


«Καταρχάς, συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας που ξεκίνησαν πρόσφατα έναν διαδικτυακό αγώνα με σκοπό την άμεση συνέχεια του πρωταθλήματος της Volleyleague. Από την πλευρά μου, ως προπονητής, θα ήθελα να τονίσω την εμπιστοσύνη μου στη γνώμη και τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.

Ωστόσο, από την επικείμενη διακοπή των πρωταθλημάτων προκύπτει το σοβαρό θέμα της ανώμαλης ανάσχεσης (διατάραξης) της φυσικής κατάστασης των αθλητριών. Θέμα σοβαρότερο και από τις αναμενόμενες οικονομικές συνέπειες. Στη διάρκεια ενός μήνα καθολικής διακοπής, είναι ανέφικτη η προπόνηση όχι μόνο σε συνθήκες πρωταθλητισμού αλλά και η διατήρηση στοιχειώδους σωματικής ετοιμότητας.

Ως σημαντικά μέλη της επιστημονικής κοινότητας, η συμβουλευτική επιτροπή των ειδικών θα μπορούσε να ανατρέξει σε μελέτες γυμναστών και εργοφυσιολόγων που καθιστούν τέτοιου είδους διακοπές καταστροφικές για την σωματική ισορροπία των αθλητών.

Οποτε ειναι ακρως σημαντική η κατανόηση των ειδικών στις αρνητικές συνθήκες που θα προκύψουν και θα επιθυμούσα να επιτρέψουν τουλάχιστον στους αθλητές υψηλού επιπέδου της Volleyleague να προπονούνται κανονικά. Εναλλακτικά, σε πρώτη φάση, θα μπορούσαν να γίνουν προπονήσεις σε γκρουπ των 4-6 παικτριών για την ελαχιστοποίηση του επιδημιολογικού κινδύνου».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ