Εκτυπώστε τη σελίδα
30-05-2013 19:46

Tα μυστικά της Κατερίνας...

Η Κατερίνα Γιώτα μίλησε στον Στέφανο Λεμονίδη και στο "Φως"  για τη μεταγραφή της στον Ολυμπιακό και αποκάλυψε τα μυστικά της
Τρεις φορές προσπάθησε ο Ολυμπιακός να πάρει την Κατερίνα Γιώτα και τα κατάφερε με την τρίτη, αφού όπως δήλωσε η διεθνής κεντρική "δεν ήμουν έτοιμη τις προηγούμενες φορές", ενώ είπε  "οχι" στον Παναθηναικό πριν από μερικά χρόνια, γιατί δεν της άρεσε η συμπεριφορά των παραγόντων του.  Είναι διατεθειμένη να πετάξει το νούμερο 13, το τυχερό νούμερο της, γιατί παραπέμπει στον αιώνιο αντίπαλο και δεν θα έλεγε όχι στο "7", αν της το προσφέρει η διοίκηση.
 
Γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, όπου και μεγάλωσε, ήρθε στα Γρεβενά σε ηλικία 12 ετών, υιοθετήθηκε από τον σύζυγο της μητέρας  και έπεσε στην πισίνα. Για λίγο καιρό όμως, αφού την ανακάλυψε ο προπονητής Γιώργος Μέμτσας και την έστρεψε στο βόλει. Βρήκε το δρόμο της και άρχισε τα βήματα ανόδου, με τη μεταγραφή της στον Άρη, σε ηλικία 14 χρονών έπαιξε στην εθνική κορασίδων και στα 16 της βρέθηκε στη γυναικών.

Όταν ήταν στον Άρη δέχθηκε πρόταση από τον Παναθηναϊκό "αλλά δεν μου άρεσε η συμπεριφορά των παραγόντων του, δεν μου έκανε καλή εντύπωση το ύφος τους. Μιλούσαν με υπεροψία και προτίμησα τον Ηρακλή Κηφισιάς.  Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να με αποκτήσει άλλες δυο φορές, αλλά δεν ήμουν έτοιμη για να κάνω το άλμα. Δεν είχα εμπειρίες, δεν πατούσα γερά στα πόδια μου και δεν με έδινε ο Ηρακλής Κηφισιάς. Την πρώτη φορά μάλιστα άκουσα τα χειρότερα από την Εύα Χαντάβα, ο Ολυμπιακός ήταν σε αποσύνθεση, οι παίκτριες απλήρωτες και δεν υπήρχε οργάνωση. Δεν ήξερα και τον  κύριο Κουντούρη, που μόλις είχε αναλάβει. Φέτος όμως άλλαξαν τα πράγματα, νιώθω έτοιμη για να φορέσω τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ και ο Ηρακλής δεν μπορεί να με κρατήσει, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Μου είπε και τα καλύτερα η Στέλλα Χριστοδούλου και υπέγραψα χωρίς  πολύ σκέψη, αφού διαπίστωσα ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού  οργάνωσε την ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια"

Προτίμησε τον Ολυμπιακό από τη γαλλική Ερβίκ, που της προσέφερε 25.000 ευρώ ,μια καθηγήτρια γαλλικών και του ...πουλιού του γάλα, αλλά και από την κυπελλούχο Βελγίου που έκανε ισόποση πρόταση. "δεν ήθελα να φύγω τώρα από την Ελλάδα για προσωπικούς λόγους. Θέλω να τελειώσω τα ΤΕΦΑΑ, να γίνω φυσιοθεραπεύτρια, αλλά και να πάρω τίτλους με τον Ολυμπιακό. Τόσα χρόνια που παίζω βόλει δεν έχω καταφέρει να κερδίσω ένα πρωτάθλημα , ένα κύπελλο. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα".
 
Δεν είναι οπαδός κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά στο μπάσκετ, υποστηρίζει τον Ολυμπιακό "πηγαίναμε στο σχολείο μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου στα Γρεβενά και κάναμε παρέα στη Θεσσαλονίκη".
 
Από την αρχή της καριέρας της φορούσε το νούμερο 13 "είναι ο αγαπημένος μου αριθμός, το φορούσα στα Γρεβενά , στον Άρη και τον Ηρακλή Κηφισιάς, αλλά μου εξήγησαν ότι δεν υπάρχει αυτό το νούμερο στον Ολυμπιακό. Ήταν το γούρι μου, δεν σχετιζόταν με τον Παναθηναϊκό. Ευχαρίστως θα φορέσω το 7, αν μου το προσφέρει η διοίκηση του συλλόγου".
 
Αγαπημένη της παίκτρια  "η Δήμητρα Γιακουμή, ήμασταν συμπαίκτριες στον Ηρακλή και έμαθα πολλά δίπλα της. Είμαι χαρούμενη, που θα ξαναπαίξουμε μαζί. Δεν έχω πρότυπα στον αθλητισμό, γιατί θέλω να ξεπεράσω τον εαυτό μου, όχι να μοιάσω κάποια άλλη" Αγαπημένος προπονητής της ο Τζιάνι Καπράρα που την κάλεσε στην Εθνική, αλλά και Ο Σπύρος Χουντουμάδης που την πήρε στην Κηφισιά και της έδωσε τη φανέλα της βασικής.
 

Την χαρακτηρίζει εκτός από τη ρώσικη ομορφιά, μια ολύμπια ηρεμία, αλλά τα φαινόμενα απατούν "έχω πολλά νεύρα στο παιχνίδι, αλλά δεν θέλω να το δείχνω. Είναι άλλες πέντε στην ομάδα και δεν πρέπει να μεταδίδει η μια στην άλλη τον εκνευρισμό της. Το αντίθετο"

Η μητέρα της  Λαρίσα είναι  γυμνάστρια  γιόγκα , αλλά "όσο κι αν προσπάθησε νε με μυήσει δεν τα κατάφερε. Το βόλεϊ εξάλλου θέλει έκρηξη, νεύρο, κι όχι γαλήνη και νιρβάνα"

Ακούει ροκ μουσική και το αγαπημένο της συγκρότημα είναι οι  Florence and The Machine, ένα νέο σχετικά συγκρότημα που πρωτοεμφανίσθηκε το 2009 και το πρώτο άλμπουμ τους Lungs παρέμεινε για 25 εβδομάδες στο νούμερο 1 του αγγλικού album chart. "Δεν έχω δει ζωντανή τη Florence Welch , κι επειδή δύσκολα θα έρθει στην Ελλάδα θα πάω στο εξωτερικό να την απολαύσω"

Μετά τις υποχρεώσεις της στην Εθνική θα πάει στα Γρεβενά και στη Θεσσαλονίκη, αλλά διακοπές θα κάνει στη Μυτιλήνη για να γεμίσει τις μπαταρίες και να ξεχάσεις τις δυο κακές εμπειρίες που είχε την εφετινή χρονιά "όταν χάσαμε από τον Ολυμπιακό, ενώ προηγηθήκαμε 0-2  σετ και 20-23. Παρότι ήμουν τραυματίας και έμεινα στον πάγκο στεναχωρήθηκα. Η πιο δυσάρεστη εμπειρία μου όμως ήταν στον προημιτελικό κυπέλλου στο Ρέθυμνο, όπου η κατάσταση ήταν απαράδεκτη. Ένιωσα άσχημα από τη συμπεριφορά των θεατών και των παραγόντων και ελπίζω να μη ξαναζήσω , τέτοια κατάσταση στο μέλλον και ιδιαίτερα στο Ρέθυμνο"
 
Και η καλύτερη στιγμή "θα έρθει"
 


38 σχόλια

  • Comment Link Sot Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 10:50 posted by Sot

    Κατερίνα σε αγαπώ kai sygxarhthria!!!!!

  • Comment Link raylight Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 18:01 posted by raylight

    Η Ιβάνοβα πιάνει λιμανι;;;

  • Comment Link AEKVCfan Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 10:36 posted by AEKVCfan

    βασικά να πω κάτι;; επί πέντε μηνύματα λέω τα ίδια, λέτε τα ίδια.. ας περιμένουμε το κλείσιμο των ρόστερ για να έχουμε καλύτερη άποψη..
    γιατί όλοι μας έχουν ξεγραμμένους αλλά.... έρχεται η Κυριακή!!

    αα και επίσης.. οκ και το 11 πήρε το κύπελλο στη μπάλα αλλά και στο βόλει εκεί ήταν παρών...

  • Comment Link daser@yahoo.gr Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 00:04 posted by [email protected]

    Και μια λεπτομέρεια ..ο ολυμπιακος από την Κηφισιά έχανε 20-23 αλλα τότε η διάφορα είχε μειωθεί αφού λίγο πιο πριν τι σκορ ήτανε 23-17 και αργότερα έγινε 24-20.

  • Comment Link dennis Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 19:29 posted by dennis

    aekvcfan καλώς ή κακώς όποια ομάδα έχει επιτυχημένο ποδοσφαιρικό τμήμα στο βόλει δεν έχει πολύ κόσμο ίσως με εξαίρεση κάποιες τουρκικές ομάδες.Να σου θυμίσω πως όπως λέει και ο άλλος το 2008 έπεφτες κατηγορία στο γυναικείο βόλει και δεν πάταγε σχεδόν κανείς ενώ στην μπάλα πήγαινες για πρωτάθλημα. Και το θεωρώ προβληματικό οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στο βόλει να είναι οι ίδιες που θεωρούνται μεγάλες ομάδες και στο ποδόσφαιρο.Και ο Ηρακλής Κηφισιάς διατηρεί μόνο ένα τμήμα το βόλει γυναικών και επιβάλλεται να έχει πιο πολύ κόσμο στο συγκεκριμένο άθλημα.Και μην μου αρχίζεις την καραμέλα για το πως παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός γιατί ούτε ασχολούμαι ούτε με ενδιαφέρει.