Εκτυπώστε τη σελίδα
18-06-2020 16:13

Μεγάλη μαγκιά του Ολυμπιακού: Επενδύει στο μπιτς βόλεϊ με προπονήτρια την Πόλα Κίτσου

Από τον Οκτώβριο του 2010 οπότε και άνοιξε το volleynews.gr έχουμε γράψει κατ΄επανάληψη για το μεγάλο κενό που έχουν οι αθλητικοί σύλλογοι έναντι του beach volley. Το άθλημα με τη μεγαλύτερη δυναμική τους θερινούς μήνες, το άθλημα που μπορεί να παιχτεί ακόμα και μέσα από τα αυστηρά πρωτόκολλα προφύλαξης από τον covid-19, το άθλημα που μπορεί να προβάλλει και να προβληθεί μέσα από τις ομορφιές του τόπου μας και παράλληλα να βοηθήσει τα μικρούς και μεγάλους που αγαπούν το βόλεϊ επτέλους παίρνει και επίσημα τη θέση που δικαιωματικά πρέπει να κατέχει μεταξύ των τμημάτων ενός δημοφιλούς συλλόγου όπως είναι ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Με έκπληξη είδαμε την ανακοίνωση του Ολυμπιακού πως αρχίσει οργανωμένη λειτουργία των ακαδημιών του στην παραλία Βοτσαλάκια και μάλιστα προσέλαβε ως προπονήτρια την θρυλική Πόλα Κίτσου. Βέβαια από το 2017 υπήρχε δραστηριότητα στο τμήμα αλλά πλέον μπαίνουν οι βάσεις για κάτι οργανωμένο.

Η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας παρότι βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με συλλόγους της σάλας για να αναλάβει προπονήτρια «πέταξε τη σκούφια της» μόλις άκουσε την πρόταση του Ολυμπιακού για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια συλλόγου στον χώρο του μπιτς βόλεϊ. Ελπίζουμε άμεσα να ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι και να εγκαταληφθεί οριστικά η παλαιοπαραγοντική άποψη πως το μπιτς βόλεϊ λειτουργεί ανταγωνιστικά στην εξέλιξη των αθλητών και των αθλητριών της σάλας. Το έχουν φωνάξει οι ειδήμονες του βόλεϊ, στη Βραζιλία, στις ΗΠΑ αλλά και σε δεκάδες άλλες χώρες: Το μπιτς βόλεϊ προσφέρει στην ολοκλήρωση ενός βολεϊμπολίστα και στην Ελλάδα για χρόνια το άθλημα παραμένει απομονωμένο από τους ίδιους τους ανθρώπους του βόλεϊ. Αυτό αλλάζει και η περίπτωση του Ολυμπιακού θα βοηθήσει για να αλλάξουν οι λανθασμένες αντιλήψεις.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., ανακοινώνει ότι νέα επικεφαλής προπονήτρια του τμήματος Beach Volley, αναλαμβάνει η Πόλα Κίτσου.

Παράλληλα την προσεχή Δευτέρα (22/6), θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των τμημάτων τα οποία θα λειτουργούν καθημερινά και ώρες 18:00 έως 23:00 στο γήπεδο Beach Volley στα Βοτσαλάκια.

«Πρωτοπορεί ο Ολυμπιακός, κάνουμε νέο ξεκίνημα»

Στις δηλώσεις της στο olympiacossfp.gr η Πόλα Κίτσου, ανέφερε τα εξής:«Όπως γνωρίζετε ξεκίνησα από το βόλεϊ, αλλά αγαπημένο μου άθλημα είναι το Beach Volley. Χαίρομαι που ο Ολυμπιακός, πρωτοπορεί και ανοίγει την πόρτα στο beach volley και αυτό το παράδειγμα θα πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι. Το άθλημα έχει ανάγκη να καλλιεργηθεί μέσα από μεγάλους συλλόγους. Το beach volley έχει προσφέρει τα μέγιστα σε αθλητές και αθλήτριες του βόλεϊ και αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, το άθλημα αυτό παίζεται σε ανοιχτό χώρο και σου παρέχει ασφαλούς τρόπους εκγύμνασης σε φυσικό περιβάλλον όπως είναι η άμμος και ο ήλιος. Προσωπικά θα ξεκινήσω από το μηδέν μια προσπάθεια να φέρω παιδιά στο άθλημα, γιατί μέσα από το beach volley, αγαπάς το βόλεϊ και το αντίθετο. Φυσικά, επειδή ήταν και είναι επιθυμία της διοίκησης, στόχος μας είναι να αποτελέσει ο Ολυμπιακός τον πόλο έλξης της κοινότητας του beach volley στην Αττική».