Εκτυπώστε τη σελίδα
15-05-2020 14:15

Επιστολή του ΓΣ Ηλιούπολης στην ΕΟΠΕ για την αποφυγή του υποβιβασμού της

Επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ έστειλε η γυναικεία ομάδα του ΓΣ Ηλιούπολης, με την οποία ζητάει να μην ισχύσει η αρχική εισήγηση της ομοσπονδίας για τον μαθηματικό υποβιβασμό της από τη Volleyleague γυναικών.

Αν και η γυναικεία ομάδα έκανε αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών στην ιστορία του συλλόγου μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας, με απολογισμό 19 ήττες και μόλις 1-57 σετ, η διοίκηση του συλλόγου των νοτίων προαστίων, διατυπώνει τις δικές της θέσεις και προτάσεις για την άνοδο και τον υποβιβασμό ομάδων από και προς την Πρι Λιγκ, και ζητάει να μην υπάρξουν μεθοδεύσεις η προτιμήσεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Η επιστολή του συλλόγου αναφέρει:

Προς: ΕΟΠΕ/ΔΣ

«Αγαπητοί κύριοι/-ίες,

σε συνέχεια των εισηγήσεων του Προέδρου της ΕΟΠΕ όπως δημοσιεύτηκαν στον ειδικό τύπο και των αποφάσεων του ΔΣ της, την 07 Μαΐου 2020 όπως ανακοινώθηκαν χωρίς γνωστοποίησης ή λήψης απόφασης περί των δεδομένων υποβιβασμού-ανόδου ομάδων μεταξύ των κατηγοριών, σας ενημερώνουμε όσον αφορά την Α1 VolleyLearue Γυναικών, ότι:

α. Συνεχίζουμε να προτείνουμε, όπως και στην τηλεδιάσκεψη την 14 Απριλίου 2020, η όποια λύση να μην επιτρέπει ερμηνείες περί μεθοδεύσεων ή προτιμήσεων.

β. Στην εξέταση των πιθανών λύσεων υποβιβασμού-ανόδου ομάδων μεταξύ των Εθνικών Κατηγοριών, η γενική βαθμολογική κατάταξη έως την διακοπή δεν δίνει την ακριβή εικόνα απομονωμένη ως μαθηματικό δεδομένο, λόγω διαφορετικού αριθμού αγωνιστικών ανά ομάδα και αγωνιστικού προγράμματος.

γ. Η εκ των εισηγήσεων απορρέουσα αριθμητική υποβιβασμού-ανόδου, όπου προτείνεται ο «μαθηματικός» υποβιβασμός και η άνοδος αγνώστου αριθμού ομάδων, διαφαίνεται να καταλήγει στον υποβιβασμό 1 ομάδας από την Α1 VolleyLearue και στην άνοδο του ¼ των ομάδων της Pre-League.

Κατόπιν των παραπάνω, όπως συζητήθηκαν και στην τηλεδιάσκεψη, κρίνονται αποδεκτές και προτείνονται οι εξής λύσεις:

α. Ο υποβιβασμός 2 ομάδων από την Α1 VolleyLearue και η άνοδος 2 ομάδων της Pre-League, όπως όριζαν και οι αντίστοιχες αρχικές προκηρύξεις και αναλόγως από τις μικρότερες κατηγορίες.

β. Ο υποβιβασμός 0 ομάδων από την Α1 VolleyLearue και η άνοδος 2 ομάδων της Pre-League, όπου το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και χωρίς Play-Off/Out. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις καθίστανται ελαφρώς λιγότερες και συνακολούθως οικονομικότερες, δεδομένο ιδιαιτέρως βαρύνουν για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι ήδη προβαίνουμε στον απαραίτητο σχεδιασμό της ομάδας μας και στον οικονομικό προγραμματισμό της, ώστε η συμμετοχή μας την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, να καθίσταται εφικτή και βιώσιμη.

Επιπροσθέτως, προτείνουμε όπως τεθεί προς εξέταση η δυνατότητα πέραν της ήδη αποφασισμένης παρατάσεως της μεταγραφικής περιόδου, του διαχωρισμού της ταυτόχρονης καταβολής του χρηματικού αντιτίμου των παραβόλων (μεταγραφής και ανανέωσης), με επέκταση της καταβολής σε 4 ισόποσες δόσεις στο τέλος των μηνών Σεπ-Οκτ-Νοε-Δεκ 2020, καθώς της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου θα έχει προηγηθεί περίοδος 6 μηνών, όπου οι Σύλλογοι ενώ υπόκεινται σε πάγια και άλλα έξοδα, έχουν αποστερηθεί σχεδόν του συνόλου των πόρων τους.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας.»