Εκτυπώστε τη σελίδα
07-04-2020 14:35

Τηλεδιάσκεψη ΠΑΣΑΠ με τους αρχηγούς της Α1 γυναικών

Για τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν το γυναικείο βόλεϊ αλλά κυρίως για τον αποκλεισμό των παικτριών των ομάδων της Volleyleague, από την ευεργετική ρύθμιση του επιδόματος των 800 ευρώ, (πήραν μόνο οι άντρες) εξέτασαν την Δευτέρα (6/4), σε τηλεδιάσκεψη, το προεδρείο του ΠΑΣΑΠ και οι αντίστοιχοι αρχηγοί των συλλόγων.

Χαρακτηριστικό ήταν και το χθεσινό ξέσπασμα στο f/b της διεθνής ακραίας του ΠΑΟΚ, Εύας Χαντάβα για τον αποκλεισμό των αθλητριών από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης και την διαχρονική παραμονή της Α1 γυναικών, σε ερασιτεχνικό καθεστώς.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος αφού άκουσε τον προβληματισμό των αρχηγών, ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με τις ίδιες θα δρομολογήσει σειρά ενεργειών και επαφών με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να βρεθούν λύσεις και για την Α1 γυναικών, και να μην υπάρχει ο διαχωρισμός των δύο φύλων.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΠΑΣΑΠ αναφέρει:

«Tηλεδιάσκεψη είχε την Δευτέρα (06/04) κλιμάκιο ΠΑΣΑΠ με αρχηγούς κι εκπροσώπους των ομάδων της Volleyleague Γυναικών, με στόχο την ενημέρωση και των δύο πλευρών για τα δεδομένα στο ελληνικό βόλεϊ εν μέσω πανδημίας.

Δόθηκε παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση σε χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν συγκεκριμένα το γυναικείο βόλεϊ και χρήζουν δράσεων προκειμένου να αλλάξουν και να πάει το άθλημα ένα βήμα παρακάτω. Τόσο οι κύριες της σύσκεψης όσο και οι άνθρωποι του Συνδέσμου έδειξαν μεγάλη θέληση και διάθεση να μπει ένα τέλος στα προβλήματα με άμεσες ενέργειες κι επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς.

Ο ΠΑΣΑΠ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Παναγιώτη Πελεκούδα, τον γενικό γραμματέα, Γιάννη Αχιλλεόπουλο, και τον ταμία Ηλία Λάππα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αθλήτριες: Ελπινίκη Ζωϊδου (Αίας Ευόσμου), Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Αρης), Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός), Πέννυ Ρογκα (Παναθηναϊκός), Στεφανία Μπέμπη (Ηλυσιακός), Βιργινία Δικαιούλια (Μαρκόπουλο), Εύα Χαντάβα (ΠΑΟΚ), Μανωλίνα Κωνσταντίνου (Θέτις Βούλας), Ευαγγελία Μερτέκη (Σαντορίνη), Αναστασία Φωκιανού (Ηλιούπολη), Γεωργία Αργυρίου (Πανναξιακός).»