Εκτυπώστε τη σελίδα
20-03-2020 22:45

Παπαφωτίου: Μετά από 12 ημέρες καραντίνας στην Ιταλία γύρισε στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται από απόψε το βράδυ η Αθηνά Παπαφωτίου. Η διεθνής πασαδόρος της ιταλικής Φιλοτράνο μετά από 12 μέρες καραντίνας βρίσκεται πλέον στην Αθήνα μετά από επίπονο ταξίδι που ξεκίνησε σήμερα το πρωί 20/3.

Παρότι αρχικά είχε αποφασίσει να μείνει στην Ιταλία άλλαξε γνώμη καθώς όλα τα αεροδρόμια κλείνουν από ώρα σε ώρα και για τις έκτακτες πτήσεις και δε θα μπορούσε να επιστρέψει. Ετσι από το Φιλοτράνο πήγε με το τρένο στη Ρώμη, από εκεί αεροπορικώς στο Βερολίνο και με ειδική πτήση απόψε στην Αθήνα.

Η Παπαφωτίου φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στη εκπομπή του SDNA.gr VOLLEY TIME με τον Βασίλη Βεργή και καλεσμένο τον δημοσιογράφο Κώστα Ασημακόπουλο.

«Είμαι στον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα. Τα πράγματα έγιναν γρήγορα και απότομα. Κανείς δεν περίμενε αυτές τις εξελίξεις. Πριν έναν μήνα είχαμε την αναβολή του πρωταθλήματος χωρίς να ξέρουμε την συνέχεια. Μέχρι που μας είπαν ότι αναστέλετε μέχρι τις 8 Απριλίου. Μετά τα γεγονότα στη Βόρεια Ιταλία που είναι το επίκεντρο της πανδημίας, έβαλαν όλη την Ιταλία σε κόκκινη ζώνη. Είμαστε στο σπίτι από τις 8 Μαρτίου. Ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση. Υπήρχαν ομάδες που έκαναν προπονήσεις μέχρι προχθές. Άλλες απελευθέρωσαν τις αθλήτριές τους. Είχαν απαγορευτεί σε όλα τα επίπεδα οι προπονήσεις εκτός από ομάδες εθνικού ενδιαφέροντος. Ήταν στη διάθεση κάθε ομάδες αν θα προπονηθεί ή όχι. Πλέον απαγορεύεται η συγκέντρωση πάνω 3-4 ανθρώπων. Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη και τα γεγονότα μας προλαβαίνουν. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει».

Τι εντολές έχει αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα:

«Η μόνη οδηγία προς το παρόν είναι ότι όποιος θέλει μπορεί να φύγει. Εγώ θεώρησα ότι πρέπει να μείνω ένα διάστημα 4-5 ημερών για να δω αν έχω συμπτώματα. Στο Φιλοτράνο δεν είχαμε κρούσμα. Αν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα πρέπει να επιστρέψω. Αν γυρίσω όμως θα πρέπει να μπω πάλισε καραντίνα 14 μέρες. Θεωρώ πως αποκλείεται να ξεκινήσει. Πεθαίνουν 500 άνθρωποι την ημέρα. Μετά από 12 μέρες πήρα την απόφαση να γυρίσω. Αν χρειαστεί να γυρίσω θα το αντιμετωπίσω εκείνη την στιγμή».

Για τα λεφτά των συμβολαίων στην Ιταλία:

«Και αυτό είναι στον αέρα. Η λίγκα κάνει συνεδριάσεις και ακούστηκε για περικοπή όλων των συμβολαίων στο 30% αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Υπάρχουν ομάδες που δεν θέλουν να πληρώσουν για τους δικούς τους λόγους. Η Φιλοτράνο με προσωπική πρωτοβουλία του προέδρου είναι διατεθειμένη να μας πληρώσει. Εξαρτάται και από χορηγούς και αφού δεν υπάρχει προϊόν, δεν δίνουν λεφτά. Προσπαθούν όλοι να πάνε μέχρι τέλους μήπως σωθεί κάτι».

Για το σκεπτικό που υπήρχε και η σχέση με την Ελλάδα:

«Δεν έχει προηγούμενο αυτή η κατάσταση. Έγιναν λάθος χειρισμοί στην Ιταλία, όπως η απαγόρευση των πτήσεων από και προς τη Κίνα. Τα νούμερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες είναι τεράστιες. Η Ιταλία έχει τον γηραιότερο πληθυσμό στην Ευρώπη, αλλά οι θάνατοι και τα κρούσματα έχουν μεγάλη απόκλιση από άλλες χώρες».

Media