Εκτυπώστε τη σελίδα
01-03-2020 00:53

«Ζωντανή» για τετράδα η Θέτιδα, 3-1 τον Πανναξιακό

Η Θέτιδα πήρε μεγάλη νίκη με 3-1 σετ επί του Πανναξιακού στο κλειστό της Βούλας και με 36 βαθμούς ανέβηκε προσωρινά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη έφθασε τους 36 βαθμούς και περιμένει ήττα του Π.Α.Ο.Κ. την Κυριακή από τον Άρη για να παραμένει στην τετράδα των πλέι οφ

Δεν έφτανε για τον Πανναξιακό ο σοβαρός τραυματισμός στο παιχνίδι κυπέλλου της Αμερικάνας Ντίσα Λεγκρός στον αχίλλειο τένοντα, ήρθε τώρα και ο τραυματισμός της κορυφαίας αθλήτριας της ομάδας τη φετινή σεζόν, Έλεν Αμαράλ στο δεξί της γόνατο. Η Βραζιλιάνα ακραία ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε στο φινάλε του τρίτου σετ. Η ομάδα της Νάξου έμεινε στους 30 βαθμούς και πλέον είναι στο -3 από την 5η θέση και -6 από την 4η.

Η Αμερικανίδα ακραία Αλεξάντρα Ριντ ήταν η τοπ σκόρερ της Θέτιδας με 22 πόντους και η πολυτιμότερη αθλήτρια της προηγούμενης αγωνιστικής Μανωλίνα Κωνσταντίνου είχε 18. Η διεθνής διαγώνια Κωνσταντίνα Βλαχάκη πρόσθεσε 15, ενώ από τα 12 μπλοκ των γηπεδούχων η Ιωάννα Γκουντιμένκο είχε τα μισά και 8 συνολικούς πόντους.

Από τον Πανναξιακό η Κριστίν Μίλεν είχε 24 και η Έλεν Αμαράλ σταμάτησε στους 17 στα τρία σετ που αγωνίστηκε πριν τραυματιστεί.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης βραβεύτηκε η MVP της 17ης αγωνιστικής Μανωλίνα Κωνσταντίνου. Την απονομή έκανε ο κ. Πέτρος Λυμπέρης, χορηγός και ιδιοκτήτης της κλινικής Κασταλία.

Διαιτητές: Κουτσούλας, Μουλά Ειρ.

*Οι πόντοι της Θέτιδας προήλθαν από 5 άσσους, 56 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του Πανναξιακού προήλθαν από 3 άσσους, 49 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-1 (23-25, 25-17, 25-18, 25-23)

Α.Σ.Π. ΘΕΤΙΣ (Νικολάκης): Κωνσταντίνου 18 (14/28 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 41% υπ. - 29% άριστες), Γεωργιάδου 8 (5/9 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Ριντ 22 (20/43 επ., 2 μπλοκ, 81% υπ. - 50% άριστες), Δρακουλίδου 1 (1/2 επ.), Βλαχάκη 15 (13/36 επ., 2 μπλοκ), Γκουντιμένκο 8 (2/6 επ., 6 μπλοκ) / Ξηντάρα (λ, 92% υπ. - 62% άριστες), Σιρίνινα 1 (1/5 επ.), Ζούρου, Αποστολάκη, Λάβδα.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.Ν. (Οικονόμου):
Νώτη 6 (5/14 επ., 1 άσσος, 36% υπ. - 14% άριστες), Μίλεν 24 (23/52 επ., 1 μπλο, 62% υπ. - 12% άριστες), Αμαράλ 17 (15/37 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 24% υπ. - 18% άριστες), Παπαδοπούλου, Αργυρίου 9 (5/9 επ., 4 μπλοκ), Γιαννέλου 2 (2 μπλοκ) / Τζαγκαράκη (λ, 62% υπ.  12% άριστες), Τουλγαρίδου (λ, 32% υπ. - 18% άριστες), Μαλουσάρη, Τόλλιου 1 (1/5 επ.).

Γιάννης Νικολάκης (Α.Σ.Π. Θέτις):
«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου γιατί προερχόμασταν από ένα νοκ άουτ παιχνίδι, στο οποίο δεν είχαμε καλή απόδοση. Ξέραμε ότι το παιχνίδι με τον Πανναξιακό θα ήταν κομβικό και υπήρχε στρες και άγχος. Χάσαμε το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες και έγινε η ανατροπή.

Ίσως να παίζαμε και πέμπτο σετ αν δεν είχε χτυπήσει η Αμαράλ του Πανναξιακού και πήραμε ένα πολύτιμο τρίποντο που μας κρατάει ζωντανούς στο όνειρο της τετράδας. Δεν ξέρω τι πιθανότητες έχουμε, εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε αντιπάλους ομάδες με ευκολότερο πρόγραμμα από εμάς και με μεγαλύτερο μπάτζετ».

Απόστολος Οικονόμου (Πανναξιακός Α.Ο.Ν.): «Όπως και με το παιχνίδι με τη Σαντορίνη, έτσι και τώρα υπάρχει αυτό το αν. Τότε είχαμε τον τραυματισμό της Λεγκρός και τώρα της Αμαράλ. Στο πρώτο σετ πιέσαμε την υποδοχή της Θέτιδας και το πήραμε οριακά, ενώ το δεύτερο εμείς δεν είχαμε καλή υποδοχή και επίθεση. Το τρίτο ήταν ισορροπημένο μέχρι το σημείο να τραυματιστεί η Αμαράλ. Κακά τα ψέματα δεν έχουμε την ποιότητα να κοντράρουμε τη Θέτιδα χωρίς τις δύο ξένες μας.

Μετά θέλαμε να το χαρούμε και να τελειώσουμε το παιχνίδι με αξιοπρέπεια. Ο Πανναξιακός φτιάχτηκε φέτος στο τέλος της μεταγγραφικής περιόδου με την απόκτηση πολύ καλών ξένων αθλητριών και θέλαμε να τις δέσουμε με τις Ελληνίδες για να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Όταν φεύγει η ποιότητα δεν μπορείς να έχεις τρελές απαιτήσεις, όμως πάντα θα δίνουμε και την ψυχή μας. Με την ήττα αυτή και τους τραυματισμούς χάνεται η σκέψη της τετράδας που υπήρχε αμιδρά στο μυαλό μας. Αυτό που θέλουμε είναι να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια τη σεζόν».

Σχετικά άρθρα

  • Τα νέα δεδομένα των 12 ομάδων της Volleyleague γυναικών - ποιες αθλήτριες αποχώρησαν
    Η αναστολή όλων των πρωταθλημάτων βόλεϊ, το κλείσιμο όλων των γυμναστηρίων και η απαγόρευση των προπονήσεων σε όλη την Ελλάδα λόγω του COVID-19 είχε αντίκτυπο και στα σωματεία.
  • Μανωλίνα Κωνσταντίνου: «Στις δύο Δέσποινες της ζωής μου»
    Το καλύτερό της επιθετικά παιχνίδι πραγματοποίησε το Σάββατο το βράδυ στο «Παναγιώτης Σαλπέας» η Μανωλίνα Κωνσταντίνου. Η Κύπρια ακραία της Θέτιδας σταμάτησε στους 30 πόντους στη νίκη με 3-2 σετ επί του Πορφύρα, εμφάνιση που της χάρισε το δεύτερο βραβείο MVP στα δύο χρόνια που αγωνίζεται με τη






































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































    Το καλύτερό της επιθετικά παιχνίδι πραγματοποίησε το Σάββατο το βράδυ στο «Παναγιώτης Σαλπέας» η Μανωλίνα Κωνσταντίνου. Η Κύπρια ακραία της Θέτιδας σταμάτησε στους 30 πόντους στη νίκη με 3-2 σετ επί του Πορφύρα, εμφάνιση που της χάρισε το δεύτερο βραβείο MVP στα δύο χρόνια που αγωνίζεται με την ομάδα της Βούλας.











  • Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου MVP της 17ης αγωνιστικής
    Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου είναι η MVP της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών. Η Κύπρια ακραία στη νίκη της Θέτιδας Βούλας στην έδρα του Πορφύρα με 3-2 σετ τελείωσε το παιχνίδι με 30 πόντους με 56% αποτελεσματικότητα στην επίθεση (25/45 τελειωμένες) και 2 άσσους, 3 μπλοκ.
  • Απόδραση τετράδας η Θέτιδα με οδηγό την Κωνσταντίνου
    Η Θέτιδα απέδρασε με το δίποντο από την έδρα του Πορφύρα που την έφερε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς, όσους και ο 4ος Π.Α.Ο.Κ.. Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη νίκησε με 3-2 σετ στην έδρα της ομάδας του Πειραιά και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της για το παιχνίδι της Τετάρτης (26/02) στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Π.Α.Ο.Κ. για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.
  • VL Γυναικών (13η αγωνιστική): Μεγάλες συγκρούσεις σε Νάξο και Βούλα
    Οι δύο σπουδαίες μονομαχίες ανάμεσα σε Πανναξιακό-Ολυμπιακό και Θέτιδα-ΑΟ Θήρας, ειναι τα παιχνίδια που προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την 13η αγωνιστική της Volleyleague γυναικών . Αναλυτικά: