Εκτυπώστε τη σελίδα
11-02-2020 23:33

Η φάση που έκρινε το ντέρμπι και την πρόκριση

Σε μία αμφισβητούμενη φάση την οποία πήραν πάνω τους οι διαιτητές Μπάμπης Παπαδογούλας, Μιχάλης Κουτσούλας κρίθηκε το μεγάλο ντέρμπι της φάσης των «16» του κυπέλλου γυναικών.
Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 3-2 σετ σε ένα ντέρμπι που θύμιζε τις παλιές καλές εποχές, αλλά έμεινε με τη σκιά μίας φάσης, η οποία μετά από πολλές αρνητικές συγκυρίες δεν καταγράφτηκε σωστά στο βίντεο τσεκ. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι από την πλευρά που έγινε η φάση λόγω της παρουσίας της κεντρικής εξέδρας οργανωμένων οπαδών δεν τοποθετήθηκαν κάμερες, έτσι ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα. Έτσι, όταν κλήθηκε ο χειριστής του βίντεο τσεκ να δώσει λεπτομερή αναφορά, η φάση δεν είχε καταγραφεί, λόγω της παρουσίας του επόπτη μπροστά στη κάμερα. Το αποτέλεσμα ήταν οι διαιτητές να πάρουν πάνω τους τη φάση (και σύμφωνα με τους κανονισμούς) να δώσουν τον πόντο στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έληξε και ο αγώνας με 15-13 στο τάι μπρέικ.

Η απόφαση των διαιτητών αφήνει παράπονα και πικρία στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, καθώς θεωρούν ότι μία οριακή φάση έκρινε έναν από τους δύο στόχους της χρονιάς, στον οποίο έφτασαν πολύ κοντά να τον πετύχουν. Οι διαιτητές έδειξαν σίγουροι για την απόφασή τους και δεν θέλησαν να συμβουλευτούν το τηλεοπτικό ριπλέι (τους δίνει το δικαίωμα η τροποποίηση της προκήρυξης), το οποίο και αυτό δεν είναι κατατοπιστικό και ξεκάθαρο. Επίσης δεν αποσαφινίζεται και από τις προπονητικές κάμερες, οι οποίες για τους λόγους που προαναφέραμε είχαν τοποθετηθεί απέναντι.

Η επίμαχη φάση

Στη συγκεκριμένη φάση η Οικονομίδου κάρφωσε στην κόντρα, ο επόπτης και ο Παπαδογούλας έδωσαν άουτ και ο Παναθηναϊκός ζήτησε βίντεο τσεκ. Το βίντεο δεν έβγαλε απόφαση και παρέμεινε η αρχική απόφαση των διαιτητών για το τελικό 15-13.