Εκτυπώστε τη σελίδα
03-11-2019 21:37

Το πάθημα του Πανιωνίου, ο Πανναξιακός και η υποδοχή της Κονόμι

Ο Στέφανος Λεμονίδης σχολιάζει στιγμιότυπα από τη Volley και Pre League

Αυτό που συνέβη στον Πανιώνιο θα μπορούσε να συμβεί στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ στον οποιονδήποτε, αλλά ο κανονισμός είναι πολύ αυστηρός σε σχέση με το παράπτωμα. Βέβαια χωρίς γιατρό στο γυμναστήριο μπορεί να κινδυνέψουν ζωές και είναι άκρως απαραίτητος για τη διεξαγωγή ενός αγώνα, η ποινή του μηδενισμού είναι προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση, αλλά δεν παύει να είναι και άδικη.

Κλείνεις έναν γιατρό, κι αυτός είτε από αμέλεια, είτε από ανευθυνότητα, είτε λόγω αντικειμενικών δυσκολιών αργεί να πάει στο γυμναστήριο. Θα μπορούσε βέβαια να κάνει ένα τηλέφωνο και να ενημερώσει εγκαίρως για να δείξει ανοχή ο διαιτητής και η αντίπαλη ομάδα. Δεν ξέρουμε αν το έκανε, αλλά όπως και να το κάνουμε μπορεί να πάει στράφι μια ολόκληρη χρονιά, ένας προϋπολογισμός για ένα σωματείο.

Όσον αφορά τη Volley League γυναικών θετικές εκπλήξεις είναι το Μαρκόπουλο και ο Πανναξικός. Το πρώτο έκανε το «μπαμ» της πρεμιέρας με το διπλό στον Άρη, που απογοητεύει. Η ομάδα της Νάξου παίζει εκπληκτική άμυνα και δείχνει καλοδουλεμένη ομάδα, παρότι δεν έχει ελληνίδες παίκτριες με γαλόνια. Καλοδεχούμενες οι εκπλήξεις, ιδιαίτερα αν είναι θετικές.

Ο  Ολυμπιακός έχασε δυο βαθμούς σε δυο αγωνιστικές, αλλά ο ένας που άφησε στο Μαρούσι είναι δικαιολογημένος, λόγω των εκτρόπων και των διακοπών. Η Αμερικανίδα Χουντ δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν, αλλά οι παλιές και οι Χίπε, Λαζάρεβιτς δεν μασούσαν.Ακόμη και ο συνήθης ψύχραιμος Κοβάτσεβιτς επηρεάστηκε στο τέταρτο σετ και έκανε λανθασμένες αλλαγές με τις Ξανθοπούλου, Τοτσίδου, αντί των Χριστοδούλου, Χουντ.

Κι όσον αφορά τη φάση του αγώνα η Αρέτα Κονόμι στο 13-13 του τάι μπρέικ, κι ενώ όλοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν άσο έβγαλε μια εκπληκτική υποδοχή και έφερε τα πάνω-κάτω.