Εκτυπώστε τη σελίδα
09-10-2019 13:19

Καρολίνα Αλμπουκέρκε: «Πρόκληση για μένα ο ΠΑΟΚ»

Η θρυλική Καρολίνα Αλμπουκέρκε, από φέτος θα είναι η «μαέστρος» του ΠΑΟΚ, στην παρθενική συμμετοχή του δικεφάλου στα σαλόνια της Volleyleague γυναικών με στόχο να τον βοηθήσει να φτάσει στην διάκριση.

Η 42 χρόνη Βραζιλιάνα διαθέτει ένα πολύ βαρύ βιογραφικό καθώς αρκεί κανείς να να διαβάσει τις διακρίσεις που έχει πετύχει στην καριέρα της, με μεγαλύτερη όλων το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο.

Εκτός από το χρυσό το 2008, η πρώην διεθνής αθλήτρια από τη Βραζιλία έχει πανηγυρίσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τρία χρυσά μετάλλια στο World Grand Prix, και μια σειρά ακόμα μεταλλίων στις κορυφαίες διοργανώσεις.Σε προσωπικό επίπεδο έχει αναδειχτεί τρεις φορές καλύτερη πασαδόρος ενώ σε συλλογικό, μετράει δύο Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Βραζιλίας καθώς και έξι Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο στο ειδικό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Σάο Πάολο. 

Eιναι γεννημένη στις 22 Ιουλίου 1977, στο Πόρτο Αλέγκρε, η Καρολίνα Αλμπουκέρκε αγωνιζόταν πέρυσι στην Οσάσκο, ενώ διατέλεσε βασικό στέλεχος της μεγάλης ομάδας της «σελεσάο» από το 1997 έως και το 2010, όπου αποφάσισε να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Πρόκληση για μένα ο ΠΑΟΚ»

H σπουδαία Βραζιλιάνα μίλησε στη «Μetrosport» γιατί μια αθλήτρια παγκοσμίου επιπέδου όπως αυτή, επέλεξε να μετακομίσει σε μια άλλη χώρα για να αγωνιστεί σε μία νεοφώτιστη ομάδα::«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Είναι μια πρόκληση για μένα γιατί είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ τόσο μακριά από την πατρίδα μου.

Δεν παίζει κανένα ρόλο η ηλικία. Η πρόκληση είναι πάντα πρόκληση. Δεν έχει σημασία εάν είσαι μικρή ή μεγάλη. Για μένα το να έρθω σε μία νέα χώρα, σε μία νέα ομάδα, ήταν μια τεράστια πρόκληση. Και πραγματικά είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ γιατί μέχρι στιγμής αρέσουν τα πάντα: Η ομάδα, η πόλη, οι άνθρωποι, το φαγητό, ο καιρός».

Με την τεράστια εμπειρία που κουβαλάει στην πλάτη της η Καρολίνα Αλμπουκέρκε δεν φοβάται να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη, ενώ, όσο για το πώς αισθάνεται που συνεργάζεται με αθλήτριες και μικρότερης ηλικίας είπε:«Μου αρέσει πάρα πολύ!

Η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ αποτελείται από πολύ έμπειρες αλλά και από πολύ νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες. Είναι πολύ ωραίο να δουλεύεις με νεαρά κορίτσια. Τις έχω σαν κόρες μου. Όσο για τον Μίχαλ Μάσακ είναι ένας πολύ καλός προπονητής.

Εγώ απολαμβάνω τις προπονήσεις γιατί και στην χώρα μου είχα μάθει να προπονούμαι σκληρά. Στην αρχή οι συμπαίκτριες μου δυσκολεύτηκαν με τις διπλές προπονήσεις αλλά τώρα όλα κυλάνε υπέροχα»

.Όσο για το πώς αντέχει σε ηλικία 42 ετών να προπονείται τόσο σκληρά και να έχει ακόμα μέσα της τη δίψα του πρωταθλητισμού, η Καρολίνα Αλμπουκέρκε δήλωσε:

«Για μένα ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Προέρχομαι από μία αθλητική οικογένεια.Ο πατέρας μου έπαιζε επαγγελματικά μπάσκετ, ο αδελφός μου ήταν παλαιστής και ο πρώην σύζυγος μου ήταν επίσης αθλητής του βόλεϊ. Προπονούμαι ασταμάτητα. Εξάλλου, εκτός από το βόλεϊ, παίζω τένις, μπάσκετ, και κάνω θαλάσσια σπορ. Όσο για τη δίψα για διάκριση αυτή δεν σβήνει ποτέ. Κάθε τίτλος είναι διαφορετικός».

 Σε ερώτηση για το τι γνωρίζει για τον ΠΑΟΚ η Καρολίνα Αλμπουκέρκε δήλωσε:

«Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος που έχει πολλά τμήματα. Γνωρίζω ότι πέρυσι η ομάδα του ποδοσφαίρου πήρε το νταμπλ έχοντας στις τάξεις της πολλούς Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, όπως και η γυναικεία ομάδα χάντμπολ στην οποία αγωνίζεται η συμπατριώτισσα μου, η Μπρούνα Καμπόιμ».

Πρόσφατα η Αλμπουκέρκε βρέθηκε στην Τούμπα όπου και παρακολούθησε το ντέρμπι με τον Άρη. Η μαέστρος του Δικεφάλου αποθέωσε τον Μάτος στο Instagram, ενώ αναφερόμενη στους οπαδούς του δικεφάλου είπε: «Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι τρελοί. Έχουν πολλά κοινά με τους Βραζιλιάνους που για αυτούς το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία».

Αναφορικά με το πώς κυλάει η προετοιμασία και τι γνωρίζει από το ελληνικό Πρωτάθλημα η Βραζιλιάνα μαέστρος τόνισε:

«Όλα πάνε υπέροχα. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που ανυπομονώ να ξεκινήσει η χρονιά. Δεν γνωρίζω πολλά για το ελληνικό Πρωτάθλημα αλλά σημασία έχει σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς. Περιμένω να δώσουμε κάποια φιλικά για να βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Τέλος για το τι θέλει να υποσχεθεί στους φίλους του ΠΑΟΚ η έμπειρη αθλήτρια είχε να πει:

«Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα βάλω τα δυνατά μου για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Εύχομαι όταν τελειώσει η σεζόν να μιλάω μόνο για χαρούμενα πράγματα».

 

 Πηγή Ηέντυπη έκδοση της Metrosport

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα