Εκτυπώστε τη σελίδα
15-03-2019 19:37

Volleyleague γυναικών: Η προσπάθεια των Μακεδόνων για σωτηρία και η επιστροφή της Μεμετζή στη Σαντορίνη

Η κρίσιμη αναμέτρηση των Μακεδόνων με τον Πορφύρα, όσον αφορά την προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας των Κυμίνων ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών, όπως επίσης και η επιστροφή της Ελένης Μεμετζή στη Σαντορίνη ως αντίπαλος. Αναλυτικά οι αγώνες της 20ης στροφής...

Μαρκόπουλου 18.00: ΑΟ Μαρκοπούλου - Ολυμπιακός ΣΦΠ

Στα Μεσόγεια, το Μαρκόπουλο θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, παιχνίδι με φαβορί και αουτσάιντερ. Οι «ερυθρόλευκες» στοχεύουν στην 19η συνεχόμενη νίκη τους και θέλουν την καλή εμφάνιση, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν.

Το Μαρκόπουλο θα παίξει χωρίς άγχος κόντρα στον ανώτερο Ολυμπιακό, με τις νεαρές του αθλήτριες να προετοιμάζονται παράλληλα για το φάιναλ-4 του πανελλήνιου πρωταθλήματος νεανίδων.

Βασίλης Μανθάτης (ΑΟ Μαρκοπούλου): «Παίζουμε με το πρώτο φαβορί για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι σίγουρα δύσκολο παιχνίδι. Παρόλο που προερχόμαστε από τη νίκη με την Ηλιούπολη, θέλουμε να παίξουμε ελεύθερα, να απολαύσουμε το παιχνίδι από το οποίο θα έχουμε μόνο κέρδη. Αν έρθει κάτι καλύτερο, καλώς να έρθει».

Κωνσταντίνα Βλαχάκη (Ολυμπιακός ΣΦΠ): «Μπροστά μας έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος, μετά την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Στόχος μας είναι η νίκη στην έδρα του Μαρκόπουλου όπου θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις αγωνιζόμενες στο υψηλό επίπεδο που έχουμε συνηθίσει ως ομάδα».

ΔΑΚ Νάξου 18.00: Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΠΣ Αίας (live streaming youtube ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ)

Παιχνίδι με φαβορί στη Νάξο. Ο τρίτος στη βαθμολογία Πανναξιακός υποδέχεται τον Αίαντα, με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν 22 βαθμοί.

Οι ναξιώτισσες θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στο κυνήγι της δεύτερης θέσης πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου. Με 45 βαθμούς ο Πανναξιακός είναι στο -4 από τον ΑΟ Θήρας, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του κυπέλλου στις Σέρρες και πιθανότατα στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ο Αίας Ευόσμου με 23 βαθμούς είναι στην 7η θέση της Volleyleague.

Νίκος Κωστακόπουλος (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Το παιχνίδι για εμάς δεν έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Περισσότερο είναι να δουλέψουμε κάποια πράγματα για να είμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ και το final-4».

Ο Αίας Ευόσμου δεν έκανε δηλώσεις.

ΔΑΚ Κυμίνων 19.00: ΑΣ Μακεδόνες - ΑΟΦ Πορφύρας

Όλη η σεζόν κρίνεται για τους Μακεδόνες το Σάββατο στα Κύμινα κόντρα στον Πορφύρα. Η ομάδα του Γιώργου Οικονομίδη κάνει αγώνα δρόμου να προσπεράσει την Ηλιούπολη στην 10η θέση της βαθμολογίας και να παραμείνει για άλλη μία σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Οι Μακεδόνες με 13 βαθμούς είναι στο -4 από την Ηλιούπολη και τη σωτηρία. Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, οι θεσσαλονικιές χρειάζονται τουλάχιστον δύο νίκες για να σωθούν και τον ΓΣΗ να μην πάρει άλλο βαθμό στο πρωτάθλημα.

Αύριο αντιμετωπίζουν τον 6ο Πορφύρα, την 21η αγωνιστική τη Θέτιδα στην Βούλα και στο φινάλε της κανονικής περιόδου την υποβιβασμένη Κόρινθο στα Κύμινα.

Ο Πορφύρας ανεβαίνει χωρίς αγωνιστικά προβλήματα στη συμπρωτεύουσα για την 9η νίκη του στο πρωτάθλημα και 3η μακριά από το «Π. Σαλπέας». Η ομάδα του Πειραιά έχει κάνει εντυπωσιακό Β' γύρο στο πρωτάθλημα με 5 νίκες σε 8 παιχνίδια, απολαμβάνοντας την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Γιώργος Οικονομίδης (ΑΣ Μακεδόνες): «Είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε την άλλη μία ευκαιρία που έχουμε. Θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και το τέλος του αγώνα να μας βρει με χαμόγελο».

Βασίλης Πανδής (ΑΟΦ Πορφύρας): «Η ομάδα έχει ως αρχή της να κυνηγάει όλα τα παιχνίδια. Το κάναμε με την Κόρινθο και το ίδιο θα κάνουμε και κόντρα στους Μακεδόνες. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλά τελευταία, αλλά θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε τη νίκη».

Κορίνθου 19.00: ΑΣΠ Κόρινθος - ΑΣΠ Θέτις

Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον στην Κόρινθο όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Θέτιδα Βούλας. Η γηπεδούχος ομάδα έχει «κολλήσει» το τελευταίο διάστημα στην ουρά της βαθμολογίας, έχει μηδαμινές ελπίδες σωτηρίας και δύσκολα θα μπορέσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από την ομάδα της Βούλας. Κυρίως το ματς έχεις χαρακτήρα γοήτρου για την Πελοποννησιακή ομάδα.

Από την άλλη, οι παίκτριες του Γιάννη Νικολάκη, βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς και θέλουν το τρίποντο για να διατηρήσουν το +5 από τον πέμπτο Άρη, τρεις αγνωστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Βαγγέλης Περόπουλος (ΑΣΠ Κόρινθος): «Μας μένουν τρία παιχνίδια και πρέπει να παίξουμε με αξιοπρέπεια. Αυτό που είπα και στην ομάδα, να αποχαιρετήσουμε την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι».

Γιάννης Νικολάκης (ΑΣΠ Θέτις): «Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σαν τελικό. Εδώ που φθάσαμε το κίνητρο μας ειναι μεγάλο για την τετράδα».

ΔΑΠΠΟΣ 19.00: ΑΟ Θήρας - ΓΣ Ηλιούπολης (live streaming youtube VOLCANO TV SANTORINI)

Ματς που ο ΑΟ Θηρας εχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Η ομάδα της Σαντορίνης αν και προέρχεται από δύσκολο ματς κυπέλλου στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ,ό που πήρε την πρόκριση για υο φάιναλ-4, έχει το ανάλογο βάθος στο ράστερ για να πάρει το τρίποντο.

Οι παίκτριες του Γκαιτς θέλουν μόνο τη νίκη για να κρατηθούν στην δεύτερη θέση και στο +4 από τον τρίτο Πανναξιακό που υποδέχεται τον αδιάφορο Αίαντα.

Από την άλλη η Ηλιούπολη με τις Μήτση-Μεμετζή στον πάγκο της για δεύτερο ματς και χωρίς νίκη από ατις 10/12, δηλαδή τρεις μήνες, έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στις νησιώτισες και στόχος της είναι μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Παιχνίδι αναμνήσεων για την παλαίμαχο Ελένη Μεμετζή και δημοφιλής στο νησί, αφού γνώρισε μεγάλες δόξες τα περασμένα χρόνια με την ομάδα της Σαντορίνης ως παίκτρια και ως προπονήτρια ενώ η φανέλα της είναι κρεμασμένη στην οροφή του γηπέδου.

Μπράνκο Γκάιτς (ΑΟ Θήρας): «Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε για να διατηρήσουμε τη διαφορά από την τρίτη θέση της βαθμολογίας».

Λία Μήτση (ΓΣ Ηλιούπολης): «Τα κορίτσια προσπαθούν και το θέλουν πάρα πολύ. Υπάρχει πίεση, άγχος και μετά από μία δύσκολη εβδομάδα με κουραστικές προπονήσεις, έδωσα στην ομάδα ρεπό εχθές. Το θέμα μας είναι περισσότερο ψυχολογικό μετά την ήττα από το Μαρκόπουλο. Πάμε τώρα στη Σαντορίνη να κάνουμε την προσπάθειά μας».

Volleyleague Γυναικών - 20η αγωνιστική

Παρασκευή 15 Μαρτίου

Ιλισίων 18.30: ΑΟ Ηλυσιακός - ΑΣ Άρης
Διαιτητές: Νικολόπουλος, Βελώνης, Παρατηρητής: Βαρθαλίτης, Επόπτες: Σταθοπούλου, Κομιανού, Γραμματεία: Σπίγγου.

Σάββατο 16 Μαρτίου

ΔΑΚ Νάξου 18.00: Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΠΣ Αίας
Διαιτητές: Μουλά Λ., Ράντσιου, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Μουστάκη, Θεοδοσίου, Γραμματεία: Τζακωνιάτου.

Μαρκόπουλου 18.00: ΑΟ Μαρκοπούλου - Ολυμπιακός ΣΦΠ
Διαιτητές: Μεταξά, Χαμπιλού, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς, Επόπτες: Χατζηθωμά, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Μαλκοπούλου.

ΔΑΚ Κυμίνων 19.00: ΑΣ Μακεδόνες - ΑΟΦ Πορφύρας
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δημητρίου, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Κεχαγιά, Λούμσι, Γραμματεία: Τσιλίγκου.

Κορίνθου 19.00: ΑΣΠ Κόρινθος - ΑΣΠ Θέτις
Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Οικονόμου Μ., Παρατηρητής: Τσάκωνας, Επόπτες: Λιόντου, Σπίνας, Γραμματεία: Πεσίνογλου.

ΔΑΠΠΟΣ 19.00: ΑΟ Θήρας - ΓΣ Ηλιούπολης
Διαιτητές: Μαύρος, Χρηστίδης, Παρατηρητής: Ρίγκος, Επόπτες: Χατζηδούκας, Χατζηβασιλείου, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Σχετικά άρθρα