1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-05-2013 13:00

Σε «ερυθρόλευκο» και «γαλανόλευκο» φόντο (φωτο)

Cannot find volleynews.v2/WOMEN/2012-13/afierwma-a1 folder inside /var/www/volleynews.gr/images/volleynews.v2/WOMEN/2012-13/afierwma-a1/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:nginx/1.14.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.38
Το τέλος της φετινής σεζόν στην Α1 γυναικών βρήκε τον Ολυμπιακό να κατακτά το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του, κλείνοντας ιδανικά τη χρονιά.

Του Αντώνη Αραβαντινού

Μεγάλα τα οφέλη για τις ελληνίδες αθλήτριες και κατ’ επέκταση για τις Εθνικές ομάδες, αφού το περιορισμένο μπάτζετ των ομάδων …έδωσε θέσεις βασικών σε αρκετές ελληνίδες παίκτριες, η πλειάδα των οποίων είναι σε νεαρή ηλικία. Πλέον οι ομάδες στηρίζονται σε ...δικά μας κορίτσια με το μέλλον να μοιάζει ευοίωνο.

Μην ξεχνάμε την 5η θέση της εθνικής Κορασίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2013 που φιλοξένησε το Μαυροβούνιο.
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Οι ερυθρόλευκες δεν είχαν το ιδανικό ξεκίνημα, αφού στο πρώτο ματς της χρονιάς ηττήθηκαν με 3-1 από την ΑΕΚ στην Ελασσόνα, χάνοντας τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Σούπερ Καπ. Στα μέσα της σεζόν, ο Τέλης Σωτήρχος προχώρησε σε αλλαγή κεντρικής, με την Τρατς να αντικαθιστά την Μπλάνκο. Μια αλλαγή που αποδείχθηκε πετυχημένη, αφού η Ουκρανή κεντρική αποτέλεσε σπουδαίο εργαλείο στην «ερυθρόλευκη» μηχανή. Το …τρικ του Σωτήρχου με την χρησιμοποίηση των Κωνσταντίνου και Κοσμά στη θέση της διαγώνιας, αντί της Λούκοβιτς είχε απόλυτη επιτυχία. Ιστορική ανατροπή για τον Ολυμπιακό στους τελικούς που είχε υποστεί τρεις ήττες από την ΑΕΚ, μια στο Σούπερ Καπ και δύο στην  κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, όμως κατάφερε με τρεις σερί νίκες να πάρει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Στη Σαντορίνη συνέχισε το …σερί του, κέρδισε εκ νέου την ΑΕΚ και ολοκλήρωσε μια εξαιρετική σεζόν ως νταμπλούχος.

ΑΕΚ
Το θετικό ξεκίνημα με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ είχε αντίστροφο τέλος στην ολοκλήρωση της σεζόν για την ομάδα του Απόστολου Οικονόμου. Η απόκτηση της Βαλέριας Χέγας ήταν σωστή επιλογή, αφού η Ουγγαρέζα βοηθούσε πολύ στην υποδοχή, αλλά και στην επίθεση. Όμως ο τραυματισμός της σήμανε την αρχή πολλαπλών ατυχιών για την Ένωση. Ενός κακού μύρια έπονται, δεν είναι υπερβολή να το πούμε στην περίπτωση της ΑΕΚ για την θέση της ακραίας. Σειρά στην ατυχία πήρε η Ζένια Τσίμα που έχασε και αυτή τη σεζόν, για να ολοκληρωθεί με τον τραυματισμό στον πρώτο τελικό της Σίας Τοτσίδου. Άσχημο τελείωμα της σεζόν, αλλά η επόμενη μέρα είναι αυτή που θα κρίνει πολλά λόγω και της αποχώρησης του Κώστα Παπαδημητρίου.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Όλα τα λεφτά η Μπλιάνα Γκλιγκόροβιτς για την ομάδα της Κηφισιάς, που έδειξε στην μετά Κόβαζιτς- εποχή πως οι υψηλές θέσεις της βαθμολογίας είναι αυτές που της αξίζουν. Η πρώην του Ολυμπιακού, έμπειρη πασαδόρος, έκανε τη διαφορά φέτος και η …χημεία της ομάδας των βορείων προαστίων ήταν κάτι που έκανε το έργο της Γκλιγκόροβιτς πιο εύκολο. Το ταλέντο των ..σπλάχνων της ομάδας της Κηφισιάς εκτός από τον σύλλογο βοηθούν και την Εθνική ομάδα. Πολύ καλή η δουλειά του Γιάννη Λάιου, με τον Κώστα Παπαδόπουλο να ακολουθεί. Η ομάδα πήρε μέρος για πρώτη φορά σε τελική φάση κυπέλλου και σαφώς αυτό το γεγονός και μόνο αποτελεί επιτυχία.
 
ΟΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Αναμφίβολα η πιο ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Από την Α2 βρέθηκε στην τετράδα του πρωταθλήματος και έλαβε μέρος στα πλέι οφ. Οι Κρητικές είχαν σπουδαία βοήθεια από τον κόσμο της περιοχής και σίγουρα η ομάδα του Χαγιόπουλου άφησε το στίγμα της στην Α1 των γυναικών.
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Μια χρονιά με πολλά νέα πρόσωπα, νέα φιλοσοφία, χαμηλό μέσο όρο ηλικίας ήταν αυτή που τελείωσε για τον άλλοτε πρωταθλητή Ελλάδος. Πολλά νεαρά και ταλαντούχα κορίτσια μαζεύτηκαν στο τριφύλλι με σκοπό να «χτιστεί» μια ομάδα για το μέλλον. Όλοι γνώριζαν πως στόχος της χρονιάς ήταν η παραμονή στην κατηγορία, ο οποίος μέχρι κάποιου σημείου φάνταζε πολύ δύσκολος να επιτευχθεί. Σίγουρα η επιστροφή της μεγάλης αρχηγού, Ξανθής Μυλωνά, αλλά και η προσθήκη της Πέρεζ βοήθησαν αρκετά. Σαφώς και η αλλαγή προπονητή, με τον Γιώργο Ρούση να αντικαθιστά τον Σπύρο Χουντουμάδη. Η ψυχολογία της ομάδας από την αλλαγή ενός τεχνικού λειτούργησε θετικά. Η εικόνα της ομάδας στον β’ γύρο του πρωταθλήματος ήταν εξαιρετική και μάλιστα την τελευταία αγωνιστική κέρδισε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Μέλλον υπάρχει και σαφώς οι κινήσεις για τη νέα χρονιά δείχνουν θετικά σημάδια, με την ανανέωση των Ρούση και Βασιλαντωνάκη.
 
ΗΡΑΚΛΗΣ
Νεανική ομάδα για τον Ηρακλή που για ακόμη μια φορά αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου. Δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο της χρονιάς όσον αφορά στην παραμονή. Σίγουρα με κάποιες προσθήκες θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο τη νέα χρονιά. Μελανό σημείο στη σεζόν η απόσυρσή του από το φάιναλ-4 του κυπέλλου στη Σαντορίνη.
 
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Σκούρα τα βρήκε η ομάδα των Μεσογείων στη διάρκεια της χρονιάς και η σωτηρία ήρθε στο τέλος. Ο Γιώργος Λυκούδης μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια στο πάγκο του συλλόγου έλυσε κοινή συναίνεση με την διοίκηση την συνεργασία των δυο πλευρών. Πολλά νεαρά κορίτσια στο ρόστερ, έλειπε σίγουρα η εμπειρία, όχι όμως το ταλέντο και το πάθος. Η Χαρά Σάκκουλα σήκωσε το …βάρος της εμπειρίας και το τέλος της σεζόν βρήκε την ομάδα στην Α1. Μην ξεχνάμε πως το Μαρκόπουλο είναι ένας σύλλογος που έχει δώσει πολλές αθλήτριες σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και φυσικά στις εθνικές ομάδες.
 
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Τέλος καλό όλα καλά. Μετά την 6η θέση της σεζόν 2011-2012, σίγουρα τα Βριλήσσια είχαν «βαρύ» φορτίο γιατί έπρεπε να αποδείξουν πως αξίζουν και πρέπει να μείνουν στην κατηγορία. Με σχεδόν το ίδιο ρόστερ η ομάδα του Μάρκου Κωβαίου ναι μεν σώθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές, όμως η εικόνα της έδειχνε πως αυτό θα έπρεπε να είχε νωρίτερα.
 
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ
Αρκετά νεανική ομάδα και για τους Μακεδόνες Αξιού που πραγματικά γλύτωσαν τον υποβιβασμό στην ισοβαθμία. Η χρονιά κύλισε δύσκολα με την ομάδα να εκμεταλλεύεται την έδρα της που αποτέλεσε δύσκολο …μονοπάτι για σχεδόν όλες τις αντιπάλους. Τα κορίτσια του Μανώλη Σκουλικάρη τα καταφέραν έστω και με αυτό τον τρόπο.
 
ΑΝΑΤΟΛΙΑ
Άλλαξε τρεις προπονητές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Γεγονός που σίγουρα δεν βοηθά μια ομάδα. Ως τα μέσα του β’ γύρου έδειχνε πως η παραμονή είναι εξασφαλισμένη, όμως το δύσκολο πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών δεν βοήθησε την κατάσταση. Η ομάδα του Κολλεγίου σίγουρα θα επιστρέψει σύντομα στην κατηγορία.

ΤΡΑΧΩΝΕΣ
Πρώτη φορά στην Α1 γυναικών η ομάδα του Βαγγέλη Περρόπουλου έδειξε από την αρχή πως η υπόθεση παραμονή θα κριθεί στο νήμα. Όλα κρίθηκαν την προτελευταία αγωνιστική. Στο αγωνιστικό κομμάτι η απώλεια της Τεζα σίγουρα φάνηκε, μέχρι την προσθήκη της Μπιόλο. Η ομάδα από τον Άλιμο σίγουρα σκόρπισε χαρά στον κόσμο της περιοχής, θα μπορούσε όμως να αποφύγει τον υποβιβασμό αν ήταν πιο προσεκτική στα ματς …φωτιά με αντιπάλους που είχαν τον ίδιο στόχο.

ΔΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Τεράστια επιτυχία για την ομάδα από το Ωραιόκαστρο, η συμμετοχή της στην Α1 γυναικών. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια ζωής ο σύλλογος έφτασε στην κορυφαία κατηγορία. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι από την αρχή φάνηκε πως η παραμονή θα ήταν πολύ δύσκολη, όμως σίγουρα οι αθλήτριες της ομάδα χάρηκαν τη συμμετοχή στην Α1.
 
*Να καλωσορίσουμε στην Α1 των γυναικών τον Πανναξιακό, πρωταθλητή του 1ου ομίλου της Α2, τους Ίωνες, πρωταθλητές του 2ου ομίλου της Α2 και την Σταυρούπολη, πρωταθλήτρια του 3ου ομίλου.
 
Υ.Γ. Χριστός Ανέστη. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία, χαμόγελα και ευχάριστες στιγμές!
 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ