1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-02-2019 18:49

Έλενα Τσβίγιοβιτς: Στον φίλο της Μάριο και η αγάπη της για την Ελλάδα

Μόλις στο τρίτο της παιχνίδι στην Ελλάδα, πέτυχε ρεκόρ πόντων στη καριέρα της στη σάλα. Ο λόγος για τη διεθνή Μαυροβούνια ακραία των Μακεδόνων, Έλενα Τσβίγιοβιτς, η οποία με 32 πόντους οδήγησε την ομάδα των Κυμίνων στη νίκη επί του Ηλυσιακού με 3-2 σετ.

Η 26χρονη διεθνής, αν και ξεκίνησε τη σεζόν στη Ρουμανία, αποχώρησε μετά τη διάλυση της Πενιτσίλινα και υπέγραψε στους Μακεδόνες τον Δεκέμβριο του 2018 για να τον ενισχύσει στη προσπάθεια παραμονής στη Volleyleague. Η Έλενα Τσβίγιοβιτς μίλησε στο volleyball.gr για την κατάκτηση του βραβείου της MVP, το οποίο αφιέρωσε μεταξύ άλλων και στον φίλο της Μάριο. Παράλληλα, δεν έκρυψε την αγάπη και τον θαυμασμό της για την ιστορία της Ελλάδας και αναφέρθηκε στον στόχο της παραμονής που έχει η νέα της ομάδα.

Είσαι ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις για την Ελλάδα και τη πόλη;

«Μου αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη. Το κλίμα είναι πολύ καλό, είσαι δίπλα στη θάλασσα και έχει πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις. Μου αρέσουν πολύ οι εκκλησίες και η κατασκευή τους. Φυσικά, η Ελλάδα έχει πλούσια ιστορία ως χώρα και έχει πολλά ιστορικά μέρη να δεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα. Είχα ξανάρθει με την Εθνική ομάδα για ορισμένους φιλικούς αγώνες και αμέσως την αγάπησα».

Είναι το πρώτο σου βραβείο MVP; Που το αφιερώνεις;

«Εκτός Μαυροβουνίου είναι το πρώτο μου βραβείο και αυτό με κάνει πολύ ευτυχισμένη. Είμαι ευγνώμων στον Θεό που μου δείχνει τον δρόμο, γιατί χωρίς πίστη δεν μπορείς να νιώσεις χαρούμενη και ολοκληρωμένη. Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένειά μου, στον φίλο μου Μάριο που δεν με εγκατέλειψε ποτέ, στις φίλες μου Βέσνα, Μίλιτσα, Εβγκένιτσα, Μλαντένκα, Άντελα που μαθαίνω μαζί τους πολλά πράγματα κάθε μέρα. Φυσικά και στην ομάδα μου, στις συμπαίκτριές μου και στον προπονητή μου που με βοήθησαν να κάνω αυτή την εμφάνιση».

Πως ξεκίνησε το ενδιαφέρον των Μακεδόνων και τι σε έκανε να υπογράψεις;

«Στην αρχή της σεζόν υπέγραψα για τρίτη χρονιά στην Πενιτσίλινα στη Ρουμανία. Ξαφνικά όμως, δύο ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα διαλύθηκε. Έτσι, αποχώρησα και βρισκόμουν σε αναζήτηση ομάδας και ήρθε η πρόταση των Μακεδόνων. Δεν το σκέφθηκα πολύ και αποφάσισα να ακολουθήσω το μονοπάτι που μου δόθηκε».

Είναι εφικτό για τους Μακεδόνες να παραμείνουν στη Volleyleague;

«Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να μείνουμε στη κατηγορία, όμως έχω πίστη στις συμπαίκτριές μου και το προπονητικό σταφ πως θα τα καταφέρουμε. Είναι μία πρόκληση για όλους μας να μάθουμε πράγματα κάτω από δύσκολες συνθήκες και να γίνουμε πιο δυνατοί μέσα από αυτή την διαδικασία. Το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό μας έδωσε ένα έξτρα κίνητρο».

Πηγή: volleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ