1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-10-2018 21:42

Μανωλίνα Κωνσταντίνου: «Πλεονέκτημα η συνεργασία με τον Γιάννη Νικολάκη»

Στα 25 της μόλις χρόνια, έχοντας κατακτήσει 4 συνεχόμενα νταμπλ με τον Ολυμπιακό, έχοντας φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού αλλά και έχοντας βιώσει την ξαφνική πτώση του Ηρακλή Κηφισιάς, η Μανωλίνα Κωνσταντίνου, θεωρείται από τις πιο έμπειρες αθλήτριες της Volleyleague. Στην Ηλιούπολη συμπλήρωσε τον Ιανουάριο του 2018 το βιογραφικό της και τώρα, Οκτώβριο πλέον, επιμένει Νότια αλλά κατεβαίνει πιο παραλιακά. Θα βλέπει πιο ξεκάθαρα τη θάλασσα, αλλά πάνω από όλα θα βγάζει άμυνες, θα καρφώνει και θα μπλοκάρει στην ομάδα «οικογένεια», όπως την αποκαλεί, την Θέτιδα Βούλας.

Πέρασες ο καιρός και ένα ακόμη πρωτάθλημα ξεκινάει...

Επιτέλους, περιμένουμε πως και πως την έναρξη. Κάθε πρωτάθλημα είναι διαφορετικό και νομίζω ότι φέτος θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό από το περυσινό. Για μένα η περυσινή χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη και επειδή φέτος ξεκινάω σε έναν σύλλογο νοικοκυρεμένο με σταθερές βάσεις τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, νιώθω ενθουσιασμένη και θέλω πολύ να ξεκινήσουμε. 

Πως είναι η Θέτιδα αυτή την εποχή;

Είναι νέα ομάδα με αρκετές νέες προσθήκες. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε φιλικό παιχνίδι, παλιές και νέες προσπαθούμε να βρεθούμε στο γήπεδο για να βγάλουμε όσο το συντομότερο ένα καλό σύνολο. Χρειάζεται να ξεκινήσουμε πολύ δυναμικά γιατί έχουμε τρία δύσκολα παιχνίδια (Ηλυσιακό εκτός, Μαρκόπουλο εντός, Ηλιούπολη εκτός) τα οποία πρέπει να νικήσουμε. Νομίζω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτερες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είμαστε νέα ομάδα και θέλουμε το χρόνο μας.



Τι στόχο έχετε βάλει ως ομάδα για τη χρονιά που ξεκινάει;

Δεν έχουμε βάλει συγκεκριμένο στόχο. Νομίζω ότι στόχος μας είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο βόλεϊ για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε μια ικανοποιητική θέση στην κατάταξη. Ποια θα είναι αυτή δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά αλλά νομίζω ότι αν είμαστε στο 5 ή στο 6 θα είμαστε καλά. Αν μέσα από τα παιχνίδια μπορέσουμε να πάμε και παραπάνω να είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσουμε την ευκαιρία. 

Πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα της Θέτιδας;

Πιστεύω ότι σαν ομάδα έχουμε μια πολύ καλή βάση με έμπειρες αλλά και ταλαντούχες αθλήτριες. Αυτός ο συνδυασμός θα βγει στο γήπεδο και θα μπορέσει να μας φθάσει ψηλά. Ως μειονέκτημα της ομάδας θα αναφέρω το εύκολο λάθος που κάνουμε και χάνουμε την επαφή με το σκορ. Θα πρέπει να διορθώσουμε άμεσα τα λάθη μας, να τα μειώσουμε και να έχουμε σταθερότητα. 

Γιατί η Μανωλίνα Κωνσταντίνου υπέγραψε στην Θέτιδα;

Είχα ακούσει πάρα πολλά καλά λόγια για αυτή την ομάδα και τώρα τα ζω από κοντά. Είναι οικογενειακό σωματείο και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που υπέγραψα. Ο πρόεδρος, ο κύριος Τάσος Τριανταφύλλου, είναι εχέμυθος και ότι λέει το τηρεί, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε.




Κόουτς και πάλι της Κωνσταντίνου ο Γιάννης Νικολάκης…

Έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν και αυτό είναι πλεονέκτημα και για τους δύο. Είναι έμπειρος προπονητής και θα μας βοηθήσει πολύ στο πρωτάθλημα.

Όσο περνούν τα χρόνια οι ομάδες και οι προπονητές ζητούν περισσότερα πράγματα από εσένα;

Η αλήθεια είναι ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τα χρόνια που έλεγαν ότι «η Μανωλίνα είναι ταλέντο και ας κάνει και κάνα λάθος παραπάνω, δεν πειράζει». Νιώθω την πίεση τα τελευταία χρόνια και καταλαβαίνω ότι πρέπει πλέον να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες στις οποίες παίζω. Μου αρέσει αυτός ο ρόλος, έχω περάσει από ομάδες που μου έχουν δώσει βάσεις για να τον παίξω και θεωρώ ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. Θα προσπαθήσω να γίνω leader και να βοηθήσω κυρίως τις νεαρές αθλήτριες. Δεν με έχουν πάρει τα χρόνια αλλά σίγουρα πρέπει να δώσω το κάτι παραπάνω… 

Τι πρωτάθλημα περιμένεις να δούμε;

Εκτός του Ολυμπιακού ο οποίος και πάλι θα είναι ο πρωταγωνιστής, από κει και ύστερα νομίζω ότι θα δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.  Τουλάχιστον περισσότερο ανταγωνιστικό από το περυσινό. Θα ήθελα κάποια στιγμή να δούμε και άλλες ομάδες να κοντράρουν τον Ολυμπιακό και νομίζω ότι αυτό θα γίνει από την επόμενη σεζόν όταν στην Volleyleague θα ανέβουν από την Pre League, ομάδες που θα μπορούν να έχουν ανταγωνιστικό ρόλο. Φέτος ανυπομονώ να παίξουμε με ομάδες καλύτερες από τη δική μας γιατί έτσι καταλαβαίνουμε μέχρι που μπορούμε να απλώσουμε τα …πόδια μας. Αυτά τα παιχνίδια είναι νομίζω κίνητρο για κάθε ομάδα, για κάθε αθλήτρια.



Γιατί να έρθω να δω την Κωνσταντίνου να παίζει στην Θέτιδα και να μην πάω για καφέ στη Βούλα;

Γιατί ερχόμενος στο γήπεδο πρώτον θα βοηθήσεις και θα στηρίξεις την ομάδα της γειτονιάς σου. Η Θέτιδα είναι πολύ οργανωμένο σωματείο, αναπτύσσει το άθλημα μέσα από τις ακαδημίες της και τέτοια σωματεία χρειάζονται την αγκαλιά μας. Επίσης η μεγάλη ομάδα χρειάζεται τη στήριξη σου για να μπορέσει να φθάσει ψηλά. Εγώ σου προτείνω να έρθεις και θα από το πρώτο Σάββατο θα σε πείσουμε να είσαι μόνιμα κοντά μας.

Το καλοκαίρι είχαμε διπλή επιτυχία από την Εθνική ομάδα. Ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες και πρόκριση μετά από το 2001 σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Βλέπεις να έρχονται καλύτερα χρόνια στο άθλημα;

Και οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες τα πήγαν πολύ καλά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ήταν δεμένες ομάδες και αυτό το δέσιμο βγήκε στο γήπεδο. Νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο το ελληνικό βόλεϊ επιστρέφει στη θέση που πρέπει να είναι. Κάνουν βήματα προόδου οι ομάδες και ευελπιστώ να έχουμε και καλύτερα πρωταθλήματα. Μέσα από τον ανταγωνισμό οι Εθνικές ομάδες και οι διεθνείς παίκτες και παίκτριες θα αλλάξουν επίπεδο. 




Πηγή: volleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ