Εκτυπώστε τη σελίδα
18-04-2013 15:24

Αναφέρομαι στον Λεμονίδη

ΤΟΥ   ΣΤΕΦΑΝΟΥ  ΛΕΜΟΝΙΔΗ
Αποτυχημένη ήταν η φιέστα της απονομής του πρωταθλήματος στην γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, αφού έγινε στο πόδι και με τη συνήθη διαδικαστική  μέθοδο της ΕΟΠΕ  "άντε να τελειώνουμε"
Δεν ακούσθηκαν τα ονόματα των παικτριών, είχε δυο κανονάκια της συμφοράς που πέταξαν δέκα χαρτάκια και δεν είχε καμία σχέση με την απονομή στην Σαντορίνη, όπου υπήρχε μεγαλοπρέπεια.
Τη δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν και τα κορίτσια του Ολυμπιακού, που περιμένουν να αποθεωθούν στον γύρο του θριάμβου στο Καραισκάκης, αν και στο ματς με τον Πανιώνιο, δεν θα υπάρχει πολύς κόσμος και η ατμόσφαιρα αναμένεται υποτονική, μετά την εμφάνιση με τον Παναθηναικό και την απαράδεκτη αποδοκιμασία ορισμένων προς τη διοίκηση της ΠΑΕ.
Tώρα που κατακάθισε η σκόνη, μπορούμε να σχολιάσουμε  την περιβόητη δήλωση Σωτήρχου "δεν ασχολούμαι με γκόμενες" χωρίς να κάνουμε ζημιά στην ομάδα,  που κατέκτησε το νταμπλ.
Πρώτα απ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα αναφερθούμε στο αγωνιστικό, στην Ελλάδα όλοι κρίνονται καλώς η κακώς εκ του αποτελέσματος, ο Σωτήρχος κατέκτησε το νταμπλ και είναι πρώτος μάγκας και καραμπουζουκλής, ότι κι αν λέμε εμείς...
Έκανε όμως άνω-κάτω την ομάδα , με τη δήλωση   "δεν ασχολούμαι με γκόμενες", γιατί ο καθένας έψαχνε την ερμηνεία της σιβυλλικής και κατινίστικης φράσης του. Οι παίκτριες του, που είναι γκόμενες, οι άνδρες που ασχολούνται όπως είναι φυσιολογικό με γκόμενες και όσοι είχαν  τη μύιγα και μυγιάσθηκαν
Εμείς πάντως  δεν είχαμε τέτοιο προβληματισμό, αφού γνωρίζαμε ότι το είπε   για εμάς, μπερδεύοντας  βέβαια στη σύγχιση του τις γκόμενες, αλλά δεν είχε το θάρρος να το ομολογήσει  και να πει "αναφέρομαι στον Λεμονίδη" για να τελειώνει το θέμα.
Μια ημέρα αργότερα,  δεν απάντησε σε ραδιόφωνο για το αν οι επικριτές του είναι μέσα στον Ολυμπιακό, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί  ότι είναι από τον Ολυμπιακό κάνοντας την ομάδα...(να μη πούμε τη σωστή λέξη)  , σε συνδυασμό με ένα άστοχο  και άκαιρο  δημοσίευμα.
Στην "Ελευθεροτυπία" εξάλλου τα έκανε πιο δυσνόητα τονίζοντας «Η λέξη επικριτές περικλείει τους πάντες. Και δημοσιογράφους. Τους άσχετους, που δεν έχουν ιδέα από αθλητισμό και βόλεϊ, αλλά κάνουν κριτική, πάντα εκ του ασφαλούς. Αυτούς, που έκαναν σόου στην εξέδρα. Δεν μπορείς να φανταστείς τι έχω ακούσει»
Αντί λοιπόν όλοι να ασχολούνται  με τις πρωταγωνίστριες και την κατάκτηση του πρωταθλήματος,   ψαχνόντουσαν  για την κουτσομπολίστικη δήλωση του ,κι αφού είδε ότι τα έκανε ... σαλάτα, προσπάθησε να ανασκευάσει.
Είπε στη συνέντευξη Τύπου στη Σαντορίνη, μετά από στημένη ερώτηση από το ...άτυπο γραφείο τύπου του, ότι αφορούσε "ελάχιστους δημοσιογράφους, που μου κάνουν επί δυο χρόνια άδικη κριτική" και αποκάλεσε τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο  ως "την πιο γλυκιά γκόμενα".
Καλό θα είναι να έχει το θάρρος της γνώμης του, την επόμενη φορά που θα θέλει να καταγγείλει οποιονδήποτε και να μην επιμείνει  στην κατινίστικη και κουτσομπολίστικη τακτική, που αποπροσανατολίζει και κάνει κακό στην ομάδα.
Κι αν η ομάδα έχανε το κύπελλο, αυτός θα ήταν υπεύθυνος και όχι όλοι, όσοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τη δήλωση του. Αυτός προκάλεσε το τσουνάμι όλων των ερμηνειών, που  ήταν λανθασμένες, όπως και η τελική προσομοίωση  του, των δημοσιογράφων με γκόμενες, παρότι ήταν γραμμένη η απάντηση του, αλλά έβριθε λαθών και ασυνταξίας.
 
ΠΗΓΗ  ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ