1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-04-2018 13:45

Σερβίς σε γήπεδο τεκέ και η λιποθυμία αθλήτριας λόγω... κάνναβης!

Του Κώστα Ασημακόπουλου: Ο αγώνας του Άρη με τον ΑΟ Θήρας στο ΔΑΚ Πυλαίας βρίσκεται σε εξέλιξη και στο τρίτο σετ η διεθνής κεντρική της ομάδας της Σαντορίνης Μελίνα Εμμανουηλίδου λιποθυμάει. Αμέσως γίνεται αλλαγή από τον προπονητή της Γιώργο Ρούση, οι διαιτητές Χαράλαμπος Παπαδογούλας, Αλέξανδρος Αβραμίδης ρωτούν εάν μπορούν να συνεχίσει

 

Η αθλήτρια επιστρέφει μετά από λίγα λεπτά και με το τέλος του αγώνα μόλις που προλαβαίνει να βγει σε ένα σημείο που να έχει αέρα και σωριάζεται πάλι λιπόθυμη. Δέχεται άμεσα τις πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα ασθενοφόρου που διαπιστώνει πτώση των σφυγγμών της. Η περιπέτεια της κινητοποιεί τους πάντες αλλά κυρίως αναδεικνύει τις ακατάλληλες συνθήκες που έγινε ένας ακόμα αγώνας βόλεϊ έστω κι αν πρόκειται για γυναίκες. Η συνέχεια είναι ακόμα πιο σοκαριστική...

Ο ΑΟ Θήρας σε ανακοίνωση του αλλά και η αθλήτρια στις δηλώσεις της καταγγέλουν εκτεταμένη χρήση ιδνικής κάνναβης από τους υπεράριθμους οργανωμένους οπαδούς που βρέθηκαν στο μικρό γυμναστήριο. «Στο γήπεδο βρέθηκαν υπεράριθμοι οπαδοί του Άρη. Μύριζε παντού ινδική κάνναβη. Κάθε σερβίς των αθλητριών μας στο δεύτερο και τέταρτο σετ ήταν εφιαλτικό, με “γαλλικά” και φτυσιές. Η αστυνομική δύναμη ήταν παραπάνω από εμφανής. Στο τέλος άναψαν και καπνογόνα. Λυπούμαστε για την κατάσταση που βιώσαμε», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΑΟΘ, ενώ η Μελίνα Εμμανουηλίδου με δηλώσεις της στο «Εθνος» ήταν αποκαλυπτική: «Είμαι τόσα χρόνια στα γήπεδα αλλά πρώτη φορά βίωσα τέτοια κατάσταση. Πρώτη φορά λιποθύμησα σε αγώνα. Σίγουρα στο γήπεδο υπήρχαν υπεράριθμοι, υπήρχε ζέστη, υγρασία και γεμάτο καπνούς. Οι καπνοί δεν ήταν από καπνογόνα και σίγουρα ούτε από απλά τσιγάρα. Ηταν κάτι άλλο... αλλά επειδή δεν ξέρω και πως είναι η κάνναβη δε μπορώ να πω κάτι περισσότερο».

Το τραγικό είναι πως οι γονείς της Εμμανουλίδου έμαθαν μέσω... facebook και προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία: «Η μητέρα μου κόντεψε να τρελαθεί. Βγήκε μία φωτογραφία μου με τίτλο “λιποθύμησε αθλήτρια του ΑΟ Θήρας” και δεν ήξερε τι έχει γίνει. Το βράδυ της τηλεφώνησα και ησύχασε».

«Κλαίει που έχασαν»

Οσο για τις συνθήκες του αγώνα ήταν αποκαλυπτική: «Δε μπορούσαμε καν να κάνουμε σερβίς. Δεν υπήρχαν τα τρία μέτρα απόσταση και οι θεατές ήταν όρθιοι και χειρονομούσαν. Μας έφτυναν και μας έβριζαν τις μάνες μας και τις οικογένειες μας. Πως είναι δυνατόν να τα επιστρέπουν σε έναν αγώνα βόλεϊ γυναικών; Δεν υπάρχει σεβασμός στα μικρά κορίτισια που είχαμε στην ομάδα. Κάποια στιγμή στο 3ο σετ δεν άντεξα. Ενιωσα να χάνω τις αισθήσεις μου. Βρέθηκα στον πάγκο και μόνο ο δεύτερος διαιτητής με ρώτησε εάν θα συνεχίσω. Μόλις τελείωσε ο αγώνας έχασα πάλι τις αισθήσεις μου. Ηρθαν οι γιατροί του ΕΚΑΒ. Οταν άρχισα να συνέρχομαι άκουγα από πάνω μου ότι μπορείς να φανταστείς. Το χειρότερο απ΄όλα το άκουσα από μία μητέρα που λέει στο παιδάκι της “κλαίει που έχασαν”. Εκεί απογοητεύτηκα γενικώς. Οταν δε σέβονται μία αθλήτρια που έχει λιποθυμήσει, όταν δε σέβονται την δουλειά της, όταν δε την σέβονται ως αθλήτρια και ως άνθρωπο τι μπορείς να περιμένεις και τι μπορείς να πεις; Φυσικά δεν έχω πρόβλημα με τον Αρη γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο στον Άρη».

«Εδώ είναι Θεσσαλονίκη»

Ο ταμίας του ΑΟ Θήρας Γιώργος Σπυριδάκης επέρριψε ευθύνες στους διαιτητές Παπαδογούλα, Αβραμίδη για πλημελή άσκηση του πειθαρχικού δικαίου αλλά και επειδή το μόνο που έγραψαν στο φύλλο αγώνα ήταν «το άναμα ενός πυρσού μετά τη λήξη». Αποκάλυψε ακόμα πως ο υπεύθυνος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. όχι μόνο αρνήθηκε την εκκένωση των εξεδρών αλλά απάντησε στους ανθρώπους του ΑΟΘ: «Εδώ είναι Θεσσαλονίκη και όχι Σαντορίνη».

Πηγή: Εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ"

 

*Η φωτογραφία είναι από τα γενέθλια της Μελίνας Εμμανουηλίδου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ