1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-12-2017 19:32

Ευγενία Γκορτσίλα: «Να παλέψουν τα κορίτσια για τα όνειρά τους»

Μία από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών βρέθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», για να βραβεύσει την Στέφανι Νιέμερ του Ολυμπιακού για την ανάδειξη της ως MVP της 8ης αγωνιστικής.

Ο λόγος για την Ευγενία Γκορτσίλα. Η πρώην αρχηγός του Φιλαθλητικού τη δεκαετία του ‘80 η οποία πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα με τον Θεσσαλονικιώτικο σύλλογο της Μαρίας Αθανασιάδου και του Βαγγέλη Σιδερά, κόντρα στην τότε κυριαρχία του ΠΑΟ, παρέδωσε το βραβείο στην Αμερικανίδα  ακραία του Ολυμπιακού, μίλησε στο volleyball.gr για την ενασχόληση της με το βόλεϊ στον ΑΟ Διονύσου, σύλλογο που η ίδια ίδρυσε, για το παρελθόν και το μέλλον του αθλήματος.

«Αρχικά να  πω ότι είναι πολύ καλή η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας. Βάζει πάλι τις παλιές αθλήτριες στην διαδικασία να ενεργοποιηθούν στο άθλημα. Δίνει μία επιβράβευση ας πούμε σε άτομα που πρόσφεραν στο άθλημα και τις κάνει λίγο πιο γνωστές στις νέες αθλήτριες γιατί πρέπει να υπάρχει μία συνέχεια» είπε αρχικά οι τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας με τον Φιλαθλητικό, πριν θυμηθεί τις δικές της πιο... αγνές εποχές.

«Επειδή τότε δεν υπήρχαν και πολλά χρήματα, το κάναμε με μεγάλη αγάπη. Τώρα υπάρχει το οικονομικό κίνητρο που δεν είναι κακό αλλά πολλές φορές μπορεί να σε απογοητεύσει. Πρέπει πρώτα να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις και μετά έρχονται όλα τα άλλα.

Τότε δεν υπήρχε το οικονομικό, τα λεφτά που παίρναμε ήταν ασήμαντα. Παλεύαμε για την αγάπη μας για το βόλεϊ. Τα κίνητρα μας ήταν αγνά. Να παίξουμε στην Εθνική, να βγούμε πρωταθλήτριες και να πάμε ένα βήμα παραπάνω στο αγωνιστικό κομμάτι».

Η Ευγενία Γκορτσίλα, καθηγήτρια φυσικής αγωγής πλέον, ανήκει στην χρυσή γενιά του γυναικείου βόλεϊ που διακρίθηκε ιδιαίτερα και με την γενιά της εθνικής ομάδας (Κωστοπούλου, Ιωάννου, Λαζαρίδου, Μήτση, Δεληγιάννη, Βοζίκη) και συγκαταλέγεται στις 3 κορυφαίες Ελληνίδες βολεϊμπολίστριες όλων των εποχών μετά από ψηφοφορία που διενήργησε η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Οπότε εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, ότι τα λόγια της έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα ειδικά όταν δίνει συμβουλές στις νεότερες αθλήτριες.

«Οι κοπέλες πρέπει να έχουν επιμονή, υπομονή και να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια. Ο αθλητισμός είναι διέξοδος, δίνει κίνητρα και είναι γενικότερη αγωγή. Σου μαθαίνει δεξιότητες της ζωής που δεν θα σου δώσει κανένα βιβλίο. Πρέπει να εμπλακούν ενεργά, να παλέψουν για τα όνειρά τους και να τα διεκδικήσουν. Όταν θες κάτι πολύ το πετυχαίνεις».

Μπορεί να της λείπει η δράση των αγώνων, όμως η Ευγενία Γκορτσίλα ίδρυσε το σωματείο ΑΟ Διονύσου, δίνοντας σε μικρά παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βόλεϊ.  «Μου λείπει πολύ η δράση και τα συναισθήματα ενός αγώνα. Είμαι όμως τυχερή γιατί στον Διόνυσο που βρίσκομαι εμπλέκομαι με μικρά παιδιά και ασχολούμαι με το βόλεϊ, δίνοντας και εγώ ό,τι μπορώ στο άθλημα που αγαπώ».



Σχετικά άρθρα

  • 'Επαθλο Νοvasports: Αμερικανική υπόθεση η κορυφή
    Αμερικανική υποθεση ειναι το Έπαθλο Νοvasports. H ακραία των Μακεδόνων Αξιού Κιέρα Χολστ τερμάτισε πρώτη στην κανονική περιοδο ενω δεύτερη πέρασε η συμπατριώτισα της Νιεμερ απο τον Ολυμπιακό και τρίτη η Γερμανίδα Πολ επίσης του Ολυμπιακού.Moναδική ελληνίδασ την πεντάδα η Τοτσίδου της Ηλιούπολης. Η βαθμολογία του επαθλου θα συνεχιστεί και στα πλέι οφ της Α1 γυναικών.
  • Τοπ 10 Γυναικών: Ανατροπή με Καλαντάτζε στα μπλοκ
    Αμετάβλητη έμεινε η κατάσταση στον πίνακα των σκορερ και των άσων στην Α1 γυναικών καθώς η Κιέρα Χολστ των Μακεδόνων συνεχίζει να είναι πρώτη παρά το ρεπό του συλλόγου το Σαββατοκύριακο για την 10η αγωνιστική, με δεύτερη την Τοτσίδου της Ηλιούπολης ενώ στην τρίτη θέση πέρασε η Διώτη του Πανναξιακού.
  • Τοπ 10: Ακλόνητες Χολστ, Νιέμερ, μάχη στα...μπλοκ!
    Σταθερά στην κορυφή των σκόρερ βρίσκεται η Κιέρα Χολστ των Μακεδόνων μετά τους 19 πόντους που πέτυχε κόντρα στον Άρη, ακολουθεί η «σημαία» της Ηλιούπολης, Σία Τοτσίδου ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε η Μέρκοβα του ΑΟ θήρας με τους 27 πόντους που πέτυχε στην νίκη της Σαντορίνης στην Ηλιούπολη.

  • Η Ευγενία Γκορτσίλα βράβευσε την Στέφανι Νιέμερ (video)
    Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Αίαντα, η πρώην διεθνής αθλήτρια, Ευγενία Γκορτσίλα, βράβευσε την Αμερικανίδα ακραία των «ερυθρολεύκων», Στέφανι Νιέμερ, για την ανάδειξη της ως MVP της 8ης αγωνιστικής της Volleyleague Γυναικών.

  • Οι 17 άσσοι της Νιέμερ (video)
    Απολαύστε στο video που ακολουθεί το παγκόσμιο ρεκόρ άσσων που πέτυχε η Αμερικανίδα ακραία του Ολυμπιακού Στέφανι Νιέμερ στον αγώνα της 8ης αγωνιστικής της Volleyleague με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ