Εκτυπώστε τη σελίδα
04-12-2017 13:29

Λαμπράκη: «Χρειάζεται υπομονή και στόχος για την Εθνική»

Έλυσε τα …κορδόνια της στον Φιλαθλητικό πριν από 16 χρόνια. Ίδρωσε για τελευταία φορά τη φανέλα το 2001 αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με την μεγάλη της αγάπη, το βόλεϊ.  

Ο λόγος, για την προπονήτρια ακαδημιών πλέον, Ντίνα Λαμπράκη, η οποία το Σάββατο βρέθηκε στο κλειστό του Ευόσμου για να βραβεύσει την Σάνια Τζούριτς του Αίαντα, MVP της 6ης αγωνιστικής. «Δεν περίμενα ποτέ να με καλέσουν για να βραβεύσω. Ήταν μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις και θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την διοίκηση της ομοσπονδίας για την τιμή που μου έκανε» λέει στο www.volleyball.gr η πρώην διεθνής αθλήτρια.

Η Δραμινή, αφού ευχήθηκε στην πανύψηλη Τζούριτς τα …καλύτερα στην Volleyleague, ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων. Αναπόφευκτη η σύγκριση με το παρελθόν. «Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα με την κρίση να έχει εισβάλει και στο άθλημα μας. Ωστόσο επειδή βλέπω ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που ασχολούνται με το βόλεϊ μπορεί να αλλάξει η κατάσταση με μια βασική προϋπόθεση. Να γίνει ομαδική προσπάθεια από όλους.

Πρώτα από τους παράγοντες και μετά από τους προπονητές» λέει η Λαμπράκη η οποία μαζί με τον σύζυγο της, Φρέντι Μπρουκς, ασχολείται στην ακαδημία «Κρόνος» με τα μικρά παιδιά. 

«Υπάρχει υλικό, σίγουρα. Θα πρέπει οι σύλλογοι να δώσουν όραμα και στόχο σε αυτά. Εγώ πάντα έλεγα ότι σε αυτές τις ηλικίες δεν πρέπει να κοιτάμε το σήμερα. Δεν είναι στόχος το πρωτάθλημα και η διάκριση. Στόχος θα πρέπει να είναι τα παιδιά να πάρουν τις σωστές βάσεις. Να αποκτήσουν τεχνική, ενδυνάμωση, να προετοιμαστούν ψυχολογικά και για τη νίκη αλλά και για την ήττα. Αυτή για μένα είναι η σωστή προετοιμασία για ένα μικρό παιδί. Αυτό χρειάζεται χρόνο και υπομονή».

Η Εθνική ομάδα ήταν πάντα στην καρδιά της Λαμπράκη. Έχοντας δουλέψει από το 1988 στην μεγάλη Εθνική του Τάκη Φλώρου η 44χρονη πρώην αθλήτρια της Δράμας (1988) και του Ηρακλή Θ. (1993)  έχει άποψη και την εκφέρει:

«Πρέπει η ομοσπονδία να βάλει ψηλά τον πήχη για αυτή την ομάδα και να έχει υπομονή. Έχει την ευκαιρία της αυτή η Εθνική αλλά χρειάζεται συνδυασμός, υπομονής και στόχους. Ταλέντο έχουμε και με δουλειά μπορούν να κάνουν την υπέρβαση…». 

Η οικογένεια Μπρουκς-Λαμπράκη «οδήγησε» και τα δύο παιδιά της στον αθλητισμό. Ο 17χρονος Χουάν παίζει μπάσκετ και η 14χρονη Αγάπη καρφώνει στα χνάρια των γονιών της στον Άρη. «Ο ένας μας …ξέφυγε, ας ελπίσουμε ότι η κόρη θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση» ολοκληρώνει η Λαμπράκη τις δηλώσεις της και ανανεώνει το ραντεβού μας στα γήπεδο. Στο δεύτερο της …σπίτι δηλαδή.

Σχετικά άρθρα