1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
25-11-2017 21:45

Λαμπρούση: «Όλες οι γυναίκες να σπάνε τη σιωπή τους»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 φιλοξενήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (25/11) η κεντρική του Ολυμπιακού, Τζίνα Λαμπρούση, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών.
Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Είναι μία πολύ ωραία πρωτοβουλία που γίνεται και στηρίζεται μέσω του βόλεϊ, μού άρεσε πολύ το μότο που χρησιμοποίησε η Ε.Ο.ΠΕ. "Σπάσε τη σιωπή". Οι γυναίκες που έχουν δεχτεί κάθε είδους βία πρέπει να σπάνε τη σιωπή τους και να μην φοβούνται να μιλήσουν. Είναι μία ενέργεια που πρέπει να την στηρίξουμε όλοι» είπε αρχικά η Λαμπρούση και αναφέρθηκε στη βία στα γήπεδα:

«Συνήθως περιμένεις ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να παρακολουθήσει ωραίο θέαμα. Αρκετός κόσμος έρχεται και κάνει λεκτική βία προς τους αθλητές, τις αθλήτριες. Προσωπικά έχει τύχει να φοβηθώ στους τελικούς του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο γήπεδο του Ιωνικού. Δεν έβλεπες τίποτα στο γήπεδο από τα καπνογόνα. Δεν θεωρώ πως μπορούν να μας κάνουν κάτι βίαιο, μόνο λεκτικά. Ίσως και αυτό και μόνο να τους ευχαριστεί. Στήριξε την ομάδα σου αλλά μην γυρνάς και βρίζεις τον αντίπαλο που έχει και μικρά κοριτσάκια στον πάγκο του».

Για το αν γνωρίζει κάποιο περιστατικό βίας κατά των γυναικών, η Λαμπρούση είπε: «Από τον κύκλο μου δεν έχω ακούσει κάτι, μόνο ό,τι έχω διαβάσει. Ειδικά για το φαινόμενο του bullying που είναι και αυτό μία μορφή βίας. Σχεδόν όλοι το έχουν αισθανθεί να συμβαίνει μία φορά τουλάχιστον στη ζωή τους». 

Η 24χρονη κεντρική του Ολυμπιακού έδωσε τη δική της συμβουλή σε όσες γυναίκες αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους πρόβλημα. «Αρχικά να μην αισθάνονται το φόβο, γιατί πολλές κοπέλες, παιδιά που το βιώνουν φοβούνται και δεν μιλάνε. Πρέπει να βγουν και να μιλήσουν στον κύκλο τους και από εκεί να κινηθούν όπως πρέπει. Στον Ολυμπιακό δίνουμε συμβουλές στις μικρότερες αθλήτριες να μην ακούν τι γίνεται στις κερκίδες και να επικεντρώνονται στο παιχνίδι. Έτσι με βοήθησαν και εμένα όταν πρωτοπήγα στον Ολυμπιακό».













Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ