1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-06-2017 19:56

Νικολινάκος: «Η στήριξη του κόσμου μας δίνει κουράγιο»

O πρόεδρος του τμήματος βόλεϊ του Εθνικού Πειραιά, Νίκος Νικολινάκος, μίλησε στο Sport24.gr για την επιστροφή της ομάδας στη Α1, τις δυσκολίες και τους στόχους για το μέλλον.

Από μόνη της η επιστροφή του Εθνικού Πειραιά στην Α1 βόλεϊ των ανδρών έπειτα από 26 χρόνια αποτελεί σημαντική είδηση. Αν αναλογιστεί κανείς τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τους ανθρώπους του συλλόγου, αυτό αποτελεί απλά μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Για πολλούς ο Εθνικός Πειραιά ήταν το μεγάλο φαβορί από την αρχή για να πάρει μία από τις δύο θέσεις που οδηγούσαν στη Volleyleague της σεζόν 2017-18 και ο Σάκης Ψάρρας και οι παίκτες του το επιβεβαίωσαν μέσα στο γήπεδο.

Ένα από τους ανθρώπους κλειδιά στο οικοδόμημα του τμήματος βόλεϊ του συλλόγου είναι ο Νίκος Νικολινάκος. Ο πρόεδρος του τμήματος βοήθησε ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη οργάνωση, οικονομική φερεγγυότητα, αλλά και να δοθεί ένα όραμα για το μέλλον του Εθνικού.

Μιλώντας στο Sport24.gr ο κ. Νικολινάκος αναφέρθηκε στην πορεία του Εθνικού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες του Πειραιά, τους στόχους του ανδρικού τμήματος, αλλά και τα πλάνα για τη δημιουργία του γυναικείου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πόσο δύσκολο ήταν να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες;

"Πράγματι, οι οικονομοκοινωνικές συνθήκες είναι δύσκολες. Εμείς, όμως, όλα τα χρόνια λειτουργήσαμε με μία συνέπεια έναντι των υποχρεώσεων μας σε αθλητές και προπονητές. Αυτό θεωρώ ότι ήταν καθοριστικό στις επαφές που είχαμε. Έχει περάσει στον κόσμο του βόλεϊ ότι είμαστε συνεπείς. Δεν συναντήσαμε ιδιαίτερη δυσκολία για να συμφωνήσουμε με τους αθλητές που είχαμε επιλέξει. Θεωρώ ότι η συνέπεια και η φερεγγυότητα μας ήταν οι δύο μεγαλύτεροι σύμμαχοι μας"

Πέρα από το οικονομικό κομμάτι υπήρξαν άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της σεζόν;

Το γηπεδικό ήταν και είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για εμάς. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Πειραιάς έχει μια θλιβερή πρωτιά. Έχει τη χειρότερη αναλογία κατοίκων και κλειστών γυμναστηρίων. Διαθέτει μόνο ένα κλειστό, το "Π. Σαλπέας" για να εξυπηρετήσει όλες τις ομάδες του βόλεϊ και του μπάσκετ. Το συγκεκριμένο γυμναστήριο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για τους αγώνες της Volleyleague. Έτσι, εμείς φέτος αντιμετωπίζουμε ένα επιπλέον πρόβλημα αφού δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας ούτε αυτό το γυμναστήριο".

Έχουν γίνει επαφές ώστε να βρεθεί κάποια έδρα για την επόμενη σεζόν;

"Κάνουμε ενέργειες εδώ και δύο μήνες για το θέμα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ένα γήπεδο σε όμορους δήμους του Πειραιά. Μέχρι τώρα δεν έχουμε κάτι το οριστικό. Ακόμα όλα είναι στον αέρα. Είναι ένα θέμα εξαιρετικά δύσκολο. Θεωρώ ότι με τη βοήθεια του Δημάρχου, κ. Μωραλη, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος του αθλητισμού και συμμετέχει στις συνομιλίες, θα βρεθεί λύση"

Όσο περνούσε ο καιρός φαινόταν ότι δύσκολα θα χάσετε την άνοδο. Εσείς πότε σιγουρευτήκατε ότι δεν θα ανεβείτε;

"Στην αρχή δεν ήμασταν βέβαιοι για τις δυνατότητες της ομάδας μας. Στην πορεία όμως, βλέποντας και τον τρόπο λειτουργίας του προπονητή και των παικτών, από το Δεκέμβρη και από μετά, σε πολλούς από εμάς στη διοίκηση, ήταν ορατό ότι θα ήμασταν μία από τις δύο ομάδες που θα ανέβαιναν"

Το τέλος της χρονιάς βρήκε τον Εθνικό να επιστρέφει μετά από 26 χρόνια στην Α1. Αισθάνεστε δικαιωμένος;

"Όλοι αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Δεν είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος. Είναι μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια. Δεν είχαμε μοναδικό στόχο την άνοδο στη Volleyleague. Κάναμε πολλές παρεμβάσεις σε όλη τη δομή του τμήματος, τόσο σε οργανωτικό κομμάτι, όσο και στις ακαδημίες. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι πριν από τρία χρόνια ο Εθνικός δεν είχε ακαδημίες. Μας αφαιρούσαν τρεις βαθμούς από την ανδρική ομάδα επειδή δεν είχαμε ακαδημίες. Δουλέψαμε σε αυτόν τον τομέα. Καταφέραμε και μαζέψαμε παιδιά. Δημιουργήσαμε αγωνιστικά τμήματα σε όλες τις κατηγορίες των αγοριών και φέτος για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια κάναμε και τμήμα Παγκορασίδων"

Άρα, το επόμενο βήμα θα είναι και η δημιουργία γυναικείας ομάδας σε βάθος χρόνου;

"Βεβαίως και είναι στόχος μας. Δεν είναι δυνατόν ο Εθνικός, ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας να μην έχει γυναικείο τμήμα στο βόλεϊ. Έχουμε αποφασίσει να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση και για αυτό το λόγο έχουμε στελεχώσει κατάλληλα τις ακαδημίες ώστε να πετύχουμε και αυτό τον στόχο".

Ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα σεζόν; Έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός;

"Έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς. Οι επαφές με τους αθλητές που θέλουμε να κρατήσουμε και για την επόμενη χρονιά βρίσκονται σε καλό σημείο. Ο Σάκης Ψάρρας θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στον πάγκο της ομάδας μας. Σε ό,τι αφορά τους στόχους θέλουμε να κάνουμε μικρά και σταθερά βήματα. Ο ρεαλιστικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο προκύψει"

Σημαντική ήταν και η παρουσία του κόσμου ο οποίος σας στήριξε σε όλη τη διάρκεια. Πόσο σας βοήθησε η παρουσία του;

"Ο κόσμος μας βοήθησε και για αυτό του αφιερώσαμε την άνοδο. Πράγματι μας στήριξε όχι μόνο τη φετινή χρονιά, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έχει αναγνωρίσει τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε καταβάλει. Για αυτό μας έχουν στηρίξει. Αυτή η στήριξη μας δίνει κουράγιο και ώθηση να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια".

Πηγή: sport24.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ