1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
13-05-2017 20:31

Μαρία Οικονομίδου: Πιο δυνατή.. κι απ’ το καρφί της!

Του Άλεξ Γεωργαντά - Sportcyclades.gr
«Κατά γενική ομολογία αποτέλεσε ένα από τους ακρογωνιαίους λίθους του Πανναξιακού, έτσι ώστε η παρουσία του συλλόγου φέτος να.. δαμάζει τον κάθε άπιστο Θωμά. Ισχυρή προσωπικότητα, λόγια αυθεντικά, σταράτα, όπως αρμόζει στην πανύψηλη καλλονή της ομάδας. Μαρία Οικονομίδου. Απολαύστε τη.


Είναι αλήθεια και σας το διαβεβαιώνω (αν θέλετε το υπογράφω κιόλας) πως το όνομά της θα βρίσκεται στο ρετιρέ του βολεϊκού θεάτρου για πολύ καιρό ακόμα. Όχι μόνο επειδή με το πλούσιο ταλέντο της μπορεί να ξεδιπλώσει όλα τα αγαθά που της προσέφερε σαν Θείο δώρο η φύση και μιλάω εντός του αγωνιστικού χώρου.


Δεν θα σταθώ..


Έχει πολλά ακόμα. Και λέω αυτή τη φορά να μη σταθώ σε αυτό που την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή. Ναι αυτό που σκεφτήκατε και εσείς αυτή τη στιγμή. Το σέρβις της. Όχι δεν θα σταθώ καθόλου στην φωτοβολίδα της Μαρίας που λίγο ακόμα και θα πιάσει τα 100 χιλιομετράκια σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων! Δεν θα σταθώ στο δέος που νιώθει ο εκάστοτε αντίπαλος όταν η Οικονομίδου πηγαίνει στη γραμμή, έτοιμη να οπλίσει. Να εκτελέσει. Δεν θα σταθώ καθόλου σε αυτό. Όχι.

17202908_10212365704039033_2527526231027588892_n.jpg
Πάρε αγαπητέ αναγνώστη και μερικές πληροφορίες για τη Μαρία.


Γεννημένη στις 18/08/1992, Θεσσαλονικιά με ύψος 1.85, η κεντρική του Πανναξιακού ήρθε το καλοκαίρι στη Νάξο. Αποφάσισε να αλλάξει λιμάνι. Και σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Από τη Σαντορίνη η απόφαση να «μετακομίσει» σίγουρα δεν ήταν απόφαση στιγμής. Κι όμως. Η Μαρία το τόλμησε. Και εκ κατακλείδι δικαιώθηκε. Πιο πριν που έπαιζε; Ιδού.

Ομάδες:

2016-17 Πανναξιακός

2014-16 Α.Ο. Θήρας

2013-14 Νargile Βριλλήσια

2011-13 Ανατόλια

2008-11 Πειραματικό

2007-08 Μ.Α.Σ. Εαρινός


Η Μαρία Οικονομίδου λοιπόν δεν μας χάλασε χατίρι. Λίγο πριν αναχωρήσει από το νησί, άνοιξε τα χαρτιά της και μίλησε στο Sportcyclades.gr.

- Πως κύλησε η φετινή χρονιά;

- Αλήθεια προσαρμόστηκε εύκολα στη Νάξο;

- Πως αισθάνθηκε όταν αντιμετώπισε την πρώην ομάδα της τον ΑΟ Θήρας;

- Τι είπε για την απερίγραπτη συγκίνηση μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΔΑΚ;

- Θα μπορούσε η ομάδα να πάρει κάτι περισσότερο από αυτόν τον Ολυμπιακό;


Πάμε λοιπόν να δούμε τις απαντήσεις.

- Καλησπέρα Μαρία. Πες μου δυο λόγια για τη φετινή χρονιά. Πως κύλησε για εσένα;

«Η φετινή χρονιά ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές μπορώ να πω και προσωπικά και ομαδικά... όσο αναφορά τους στόχους και το αποτέλεσμα. Τελείωσε το πρωτάθλημα και βρεθήκαμε να φοράμε το μετάλλιο της δεύτερης καλύτερης ομάδας της Ελλάδος και μάλιστα όχι μία αλλά δύο φορές...»

-          Η προσαρμογή σου ήταν εύκολη στην ομάδα του Πανναξιακού; Αν ναι υπήρχε κάποιος ή κάποια που συνετέλεσε σε αυτό;

«Παρόλο που  δεν το περίμενα ναι.. Ήταν εύκολη και γρήγορη θα έλεγα. Δεν είναι εύκολος ο αθλητισμός πρέπει να δέσεις και να συνεργαστείς με άλλες 11 κοπέλες σίγουρα και το staff!! Ευτυχώς δέσαμε φέτος και σ αυτό συμβάλλαμε όλοι και όλες..»

-          Αλήθεια στα παιχνίδια με τον ΑΟ Θήρας είχε κάποιο παραπάνω άγχος, ειδικά στο ΔΑΠΠΟΣ;

«Όχι.. καλώς ή κακώς τα παιχνίδια με τη Σαντορίνη ήταν κρίσιμα... Το άγχος και οι συναισθηματισμοί δεν χωράνε  σε τέτοια ματς...»

-          Η φετινή χρονιά είχε σερί τελικών με τον Ολυμπιακό. Όμως πριν φτάσουμε εκεί, κάνατε ένα μεγάλο break κόντρα στο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, μετά και από την ήττα της τελευταίας αγωνιστικής. Τι έπαιξε ρόλο και τελικά πήρατε αυτή τη μεγάλη νίκη στο Μετς;

«Ήταν πολύ δυνατά παιχνίδια όλα με τον ΠΑΟ. Εκεί που έπρεπε όμως δείξαμε καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα και φτάσαμε να κάνουμε το break!! !Ήμασταν πολύ καλά διαβασμένες και τηρήσαμε τις οδηγίες κατά γράμμα και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο πιστεύω!!»

Στο τέλος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΔΑΚ.. διακρίναμε όλοι δάκρυα χαράς. Δυνατή αθλητική στιγμή εκείνο το βράδυ έτσι δεν είναι;

«Ένα ματς που φτάνει στα όρια και πηγαίνει 3-2 πόντο πόντο είναι από μόνο του ψυχοφθόρο.. πόσο μάλλον όταν κρίνεται η συμμετοχή σε τελικό...!! Εγώ πάντως θα το θυμάμαι για χρόνια αυτό το ματς...!!»



-          Εκτός από αυτό, τι άλλο θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σου; Κάποιο παιχνίδι, ή κάποια άλλη στιγμή ίσως που θέλεις να μοιραστείς με τον κόσμο.

«Όλη η φετινή πορεία... αλλά σίγουρα οι τελικοί και η βράβευση ήταν αυτό που μένει στο τέλος!!»

-          Και πλέον στο δρόμο στους, μιας και μου έδωσες πάσα, είναι ο Ολυμπιακός. Στο κύπελλο παραλίγο να γίνει η έκπληξη. Στο πρωτάθλημα ζορίστηκε εμφανώς μια ομάδα πολύ υψηλότερου μπάτζετ. Πιστεύεις ότι ο Πανναξιακός στάθηκε στο ύψος του απέναντι στον Ολυμπιακό; Μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω και στους δύο θεσμούς;

«Σίγουρα σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και για αυτό είμαι πολύ περήφανη για τα κορίτσια.. τις συμπαίκτριες μου.. Ο Ολυμπιακός είναι ένα σκαλί πάνω από τις άλλες ομάδες αποδεδειγμένα.. Δεν φτάνεις τυχαία τελικό με τη Μπούρσα! Σε όλα τα ματς προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε ειδικά σ αυτό μέσα στη Νάξο και πάλι φτάσαμε στη πηγή και δεν ήπιαμε νερό...»



-          Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Ρούσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την εφετινή πετυχημένη πορεία;

«Σίγουρα!! Σε ένα πετυχημένο σύνολο όλοι έχουν το μερίδιο τους!! Ο coach κατάφερε να διαχειριστεί 9 αθλήτριες και να βγάλουμε όλη τη χρονιά. Καθόλου εύκολο

-          Αλήθεια στην εθνική θα πας; Είχες κληθεί από τον κ. Ρούσση έτσι δεν είναι;

«Ναι.. Υπάρχει το όνομα μου στις κλήσεις και είμαι stand bye σε περίπτωση που με χρειαστεί ο προπονητής

-          Φαντάζομαι όλοι θέλουν να μάθουν το εξής: Θα παραμείνεις και τη νέα σεζόν στον Πανναξιακό;

«Δεν γνωρίζω ακόμα.. είναι νωρίς. Τα πράγματα κινούνται σε αργούς ρυθμούς.. Θα δούμε στην πορεία...!»

17155880_10212281328249691_3902962475477942032_n.jpg

-          Έχεις πρόταση από άλλη ομάδα;

«Υπάρχουν προτάσεις ευτυχώς ..απλά είναι νωρίς για αποφάσεις!!»

-          Ωραία. Κλείνοντας θα ήθελες να πεις κάτι και για τον κόσμο της ομάδας; Βοήθησε με τον τρόπο του ώστε η φετινή χρονιά να είναι άκρως πετυχημένη; Ειδικά στο Final 4.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους ήταν εκεί σε κάθε παιχνίδι.. Για όσους ενδιαφέρθηκαν να με μάθουν και να με φωνάζουν στο γήπεδο με το μίκρο μου όνομα και με έκαναν να νιώσω σαν να είμαι σπίτι μου..!! Η παρουσία τους έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο σε πολλά παιχνίδια. Μία τέτοια κερκίδα σε κάνει να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση και ασφάλεια σαν να έχεις ένα παίχτη ακόμα!!!»

Μαρία σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε ολόψυχα ότι καλύτερο.
 

Επίλογος - Κεφάλαιο "Μαρία Οικονομίδου"

«Η δύναμη που πηγάζει από μέσα σου, το πάθος για κάτι το μοναδικό, κάτι το ανεπανάληπτο, βιώνει σαν ένα μεγάλο θηρίο, που δείχνει τα δόντια του, ορμώμενο τα θέλω της ψυχής του.

Οι εικόνες είναι αυτές που μένουν. Όταν βρεθείς στο κατώφλι της εξόδου μην γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω.

Σκέψου πως αυτές οι στιγμές, θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στο υποσυνείδητο σου.»

Σε ευχαριστούμε Μαρία.

 Πηγή: Sportcyclades.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ