1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-05-2014 19:08

Καζάζης: «Πήραμε το δυσκολότερο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού» (vid)

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Volleyleague παραχώρησε ο τεχνικός του νταμπλούχου Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, ο οποίος μίλησε για την ομάδα του, τις δυσκολίες που είχε να ξεπεράσει για να φτάσει ως το τέλος, αλλά και το πρωτάθλημα συνολικότερα.

-Έναν απολογισμό για τον Ολυμπιακό και το φετινό πρωτάθλημα;

«Για την ομάδα μου θεωρώ ότι ξεκινήσαμε καλά και τελειώσαμε καλά. Η δύσκολη περίοδος ήταν η ενδιάμεση. Περάσαμε αρκετά δύσκολη χρονιά αλλά τελικά πετύχαμε τους στόχους και νομίζω πως μέσα από τις δυσκολίες αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι έχει πολύ μεγάλη αξία αυτό που πετύχαμε και είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Όσο αναφορά το πρωτάθλημα θεωρώ ότι ήταν από τα καλύτερα και πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών και ο απλός ο κόσμος που έχει παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια. Με σταματούν στον δρόμο απλοί άνθρωποι και μου λένε το πόσο ωραία παιχνίδια γίνονται και αυτό είναι πάρα πολύ καλό για το άθλημα μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ανάλογα. Μπορώ να σας πω πως κανένα παιχνίδι δεν ήταν εύκολο, δεν είπαμε ποτέ πως θα έχουμε εύκολο απόγευμα και αυτό δείχνει τον βαθμό δυσκολίας. Οι διαφορές έχουν μικρύνει και αυτό είναι από τα καλά της κρίσης θα έλεγα και γίνονται πάρα πολύ ωραία παιχνίδια. Επίσης θέλω να πω κάτι και για τους Έλληνες προπονητές, για όλα τα παιδιά και τον Γιάννη Μέλκα και Γιώργο Λυκούδη, δύο προπονητές που προσπάθησαν πάρα πολύ με τις ομάδες τους, δεν καταφέρανε να μείνουν στην κατηγορία, αλλά η προσπάθεια τους ήταν πραγματικά αξιέπαινη και για όλους τους προπονητές ότι προσπάθησαν, φέρανε τις ομάδες τους στο καλύτερο επίπεδο και έχουν μεγάλο μερίδιο για το φετινό πρωτάθλημα».

-Μετά από δύο χρονιές επιτυχημένες σεζόν ο Δημήτρης Καζάζης τι σχεδιάζει για το μέλλον;

«Δεν είμαστε ακόμα εκεί, είμαστε ακόμα στην Αλεξανδρούπολη, ακόμα απολαμβάνουμε αυτό που έχουμε πετύχει και πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες, να ηρεμήσουμε και από εκεί και πέρα με ηρεμία να μιλήσουμε με την διοίκηση του Ολυμπιακού και να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε γιατί αυτή είναι που χαράζει την γραμμή, εμείς οι υπόλοιποι βοηθάμε για να πετύχουμε τους στόχους».

- Ενώ πολλοί πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει μια κοιλιά, όλο και βελτιωνόταν παρά τα πολλά προβλήματα και την κούραση. Που οφείλεται αυτό;

«Κοιλιά κάναμε σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο. Ήμασταν πάρα πολύ μέτριοι. Στον δεύτερο γύρο σιγά σιγά βρίσκαμε την ταυτότητά μας, την χημεία μας. Όλα τα προβλήματα που είχαμε μας συσπείρωσαν και όποιο πρόβλημα κι να υπήρχε προσπαθούσαμε και το καλύπταμε. Οι αθλητές που έχουμε στην ομάδα είναι πρωταγωνιστές. Τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Δείξαμε τεράστια αποφασιστικότητα, ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στον στόχο μας που είναι και τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας και γι'αυτό το πετύχαμε. Είχαμε συγκέντρωση, υπομονή και ήμασταν πάρα πολύ αποφασισμένοι».

-Σχετικά με την φυσική κατάσταση της ομάδας;

«Μετά από τόσα δύσκολα παιχνίδια δημιουργήθηκε ναι μεν μεγάλη κούραση και φθορά στους αθλητές αλλά υπήρχε καλύτερος ρυθμός και ήμασταν πιο ανθεκτικοί στα σκληρά παιχνίδια. ήταν οφθαλμοφανές αυτό παρότι η ομάδας μας έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας. Στα παιχνίδια μεγάλης διάρκειας φάνηκε πέρα από την εμπειρία, πρέπει και να αντέχεις γιατί αλλιώς δεν μπορείς και να κερδίσεις».

- Πέρυσι τέτοια εποχή είπες ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Έτσι και φέτος;

«Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές, αν πάνε κι αν όλα καλά με την διοίκηση, αλλά σε γενικές γραμμές μία ομάδα που σε 2 χρονιές έχει καταφέρει να πάρει 5 τίτλους η βάση πρέπει να μείνει ίδια».

-Ποια ομάδα σας έφερε στα όρια σας;

«Η ομάδα που μας έφτασε στα όρια ήταν ο Φοίνικας Σύρου και αυτό έγινε κυρίως γιατί είχε μεγαλύτερο βάθος πάγκου από την Αλεξανδρούπολη. Ο Εθνικός έχει μία πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν είχε εναλλακτικές λύσεις. βασίζεται σε συγκεκριμένα παιδιά και ξέραμε πως θα τον αντιμετωπίσουμε. Η Σύρος ήταν αυτή που μας δυσκόλεψε περισσότερο, ενώ ο Εθνικός μετά τα δύο πρωτά παιχνίδια στο Ρέντη, ήμασταν σίγουροι ότι δεν έχει υπομονή πλέον και ότι ήταν θέμα χρόνου για να υποβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό».

-Τι ήταν αυτό που θα άλλαζες από το φετινό πρωτάθλημα;

«Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι έγιναν βήματα προόδου, ενώ ήταν το πρωτάθλημα πολύ καλό από θέμα οργάνωσης, οι ημερομηνίες που είχαμε εμείς οι προπονητές στα χέρια μας ενώ πέρσι δεν το είχαμε ήταν πιο ξεκάθαρες και ξέραμε πως θα κάνουμε τον προγραμματισμό μας, αυτό είναι πολύ θετικό. Αυτό που θα ήθελα να αλλάξω ήταν οι τελικοί και οπωσδήποτε πρέπει να αλλάξει, είναι να υπάρχει ρεπό ενδιάμεσα των αγώνων και η διαιτησία που ξεκίνησε άσχημα, στην πορεία πήγε καλύτερα αλλά νομίζω σε γενικές γραμμές στο τέλος, η εικόνα που άφησε ήταν καλή».

-Για την κουβέντα που γίνεται σε θεωρητικό επίπεδο για 4 ξένους;

«Είναι ένα μεγάλο θέμα, δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση όλοι οι φορείς και να πάρουμε μία απόφαση για το καλό του ελληνικού βόλεϊ».

Media

5 σχόλια

  • Comment Link pamvo-fan Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 11:59 posted by pamvo-fan

    ΣΥΜΦΩΝΩ,ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΕΘΝΙΚ ,ΑΠΟΛΥΤΑ.

    ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΕς ,ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΑΙΧΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΕΠΑΡΧΙΑ.

  • Comment Link έθνικ4ever Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 11:29 posted by έθνικ4ever

    Σωστά τα λες ΑΟΚΑΡΑ αλλά πάντα κάτι γίνεται και το πρωτάθλημα πάει στην Αθήνα.
    Τέλος πάντων καλή συνέχεια στην επαρχία

  • Comment Link Κώστας Κ. Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 06:28 posted by Κώστας Κ.

    Μπράβο κόουτς! Μεγάλη επιτυχία δική σου και των αθλητών, παρά τις δυσκολίες. Τώρα όμως, είναι απαραίτητο να γίνει σωστός σχεδιασμός με πιο νεανική ομάδα για νέα περίοδο με στόχο και την Ευρωπαϊκή διάκριση! Καλή επιτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ!

  • Comment Link ΑΟΚΑΡΑΣ Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 06:12 posted by ΑΟΚΑΡΑΣ

    Συγχαρτήρια σέ ΕΘΝΙΚΟ καί ΣΥΡΟ,αλλά καί σέ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ τής Α1.Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ καί στούς πραγματικούς ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ τών ομάδων μας πού κράτησαν τό επίπεδο ψηλά παρά τίς δυσκολίες τής χρονιάς πού είναι γνωστές σέ όλους. ΑΥΤΟΥΣ τούς πραγματικούς ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ έχει ανάγκη τό βόλλεϋ.
    Καί τού χρόνου ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

  • Comment Link SYROS κρίμα Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 16:53 posted by SYROS κρίμα

    Η Τέταρτη[4η]ομάδα τού πρωταθλήματος σάς ευχαριστεί γιά τά καλά σας λόγια,καί τού χρόνου μέ υγεία.Συγχαρητήρια στόν ΕΘΝΙΚΟ καί τήν ΚΗΦΙΣΙΑ πού ξεφτυλίσανε τά μπάτζετ,άν καί στό νησί κάποια ψυχή πιστεύει τό αντίθετο,καί πιστεύει ότι τόν πιστέψαμε,αλλά άς προσέχαμε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ